overloon nieuws

Vliegbewegingen oefening Basic Strike

Gepubliceerd op 27 september 2022 om 21:39

Van dinsdag 4 t/m vrijdag 7 oktober wordt er gevlogen boven de Peel. De training staat in het teken van het aanvragen van luchtsteun. 

De militairen die luchtsteun aanvragen noemen we ook wel Joint Terminal Air Controllers (JTAC). De JTAC is een gekwalificeerde operator die in staat is om, vanuit een vooruitgeschoven positie , gevechtsvliegtuigen, aanvalshelikopters en bewapende UAV’s aan te sturen boven het inzetgebied. De JTAC wordt vaak gezien als een missie essentiële functie vanwege het belang van luchtsteun bij hedendaagse Speciale Operaties.


Er wordt in week 40 gevlogen met civiele toestellen waaronder de L-39 Albatros en de SIAI-Marchetti SF-260.

Van dinsdag tot en met donderdag zijn er meerdere vliegblokken in de ochtend en middag. Op vrijdag wordt er enkel 's ochtends gevlogen.


Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

Klacht geluidshinder vliegtuig of helikopter
Defensie streeft ernaar met zijn vliegtuigen en helikopters niet meer geluid te veroorzaken dan strikt nodig. Het is alleen niet mogelijk om iedere vorm van geluid te voorkomen.

 

Klacht indienen
Voor klachten over militair vliegverkeer kunt u het online klachtenformulier gebruiken.

Informatie vooraf
Wanneer mogelijk laat Defensie vooraf weten welke militaire vliegbewegingen afwijken van de gebruikelijke vluchten. Deze informatie staat op de pagina Vliegbewegingen.

Foto's © Koninklijke 

 

 


«   »