oefening Falcon Autumn

Gepubliceerd op 7 oktober 2022 om 16:34

Van 31 oktober tot en met 18 november 2022 trainen 11 Luchtmobiele Brigade (11LMB) en het Defensie Helikopter Commando grootschalige luchtlandingsoperaties tijdens de oefening FALCON AUTUMN.

 

Start oefening Falcon Autumn

op maandag 31 oktober start Falcon Autumn, een internationale gevechtsoefening van 11 Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikopter Commando. Tijdens Falcon Autumn worden, samen met militairen en helikopters van Duitsland, Polen en de Verenigde Staten, grootschalige luchtlandingsoperaties beoefend. Meer dan duizend militairen van land- en luchtmacht en 37 helikopters worden op verschillende locaties in Nederland ingezet.

 

Op de website van defensie is een speciale pagina over Falcon Autumn ingericht: Falcon Autumn informatiepagina | Defensie.nl
Ook treft u op deze website een nieuwsbericht over de start van deze oefening: Falcon Autumn nieuwsbericht 31 oktober | Defensie.nl

 

Volg de oefening online
Hoewel de oefening deels in de publieke ruimte plaatsvindt, is het geen publiek evenement. Via de social mediakanalen van de Koninklijke Luchtmacht (Instagram: @koninklijkeluchtmacht en Facebook), de Luchtmobiele Brigade (Instagram en Facebook) en het Defensie Helikopter Commando (Twitter: @dhcluchtmacht) wordt het publiek uitgebreid geïnformeerd over de oefening.
 

Informatie en meldingen vliegbewegingen
Mocht u overlast/hinder ondervinden dan kunt u dat melden via het online klachtenformulier. Meer informatie over vliegbewegingen staat op luchtmacht.nl/vliegbewegingen.

 

Wij vertrouwen erop u met deze informatie van dienst te zijn. Vragen en/of opmerkingen vernemen wij graag.
 

Met vriendelijke groeten,
 

Sectie Communicatie

 

 

oefening Falcon Autumn

Gepubliceerd op 7 oktober 2022 om 16:34

 

 

Van 31 oktober tot en met 18 november 2022 trainen 11 Luchtmobiele Brigade (11LMB) en het Defensie Helikopter Commando grootschalige luchtlandingsoperaties tijdens de oefening FALCON AUTUMN.

De Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel is de thuisbasis van deze internationale helikopteroefening. Vanaf Vredepeel voeren 37 helikopters in 3 weken complexe missies uit in Nederland.

 

Beschermen wat ons dierbaar is 

De Russische invasie van Oekraïne maakt duidelijk dat veiligheid en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. Daarom heeft Defensie als eerste hoofdtaak om het Nederlandse en bondgenootschappelijke grondgebied te verdedigen. Om die taak aan te kunnen, is het noodzakelijk dat er regelmatig realistisch en op grote schaal geoefend wordt. Hiervoor traint Defensie regelmatig op oefenterreinen in het buitenland. Tijdens FALCON AUTUMN laten we in Nederland zien dat we klaar staan om te beschermen wat ons dierbaar is.

 

Doel FALCON AUTUMN 

Wanneer 11 Luchtmobiele Brigade en Defensie Helikopter Commando samenwerken, vormen zij 11 Air Manoeuvre Brigade (11AMB). Tijdens FALCON AUTUMN beoefent 11AMB in een internationale setting grootschalige luchtlandingsoperaties. Meer dan duizend militairen van land- en luchtmacht en 37 helikopters worden op verschillende locaties in Nederland ingezet. Een sterke grond-lucht integratie is essentieel bij het beschermen van het grondgebied. Door het beoefenen van verschillende tactische Air Manoeuvre missies wordt o.a. het gehele 13e bataljon van 11LMB gecertificeerd.

 

Realistische internationale samenwerking
In de complexe wereld waarin we leven is internationale defensiesamenwerking van toenemend belang voor het behoud van vrede en veiligheid. De veiligheidssituatie vraagt daarbij om eenheden die op zeer korte termijn in internationaal verband inzetbaar zijn. Dat stelt hoge eisen aan het vermogen om samen te werken met eenheden uit verschillende landen. Door met internationale partners te trainen en te werken, verbeteren we onze samenwerking en het vermogen om snel gezamenlijk op te treden wanneer de situatie daarom vraagt. Dit doen we tijdens FALCON AUTUMN samen met eenheden van de Poolse en Amerikaanse land- en luchtmacht.

 
 


De Vredepeel
De helikopters van het Defensie Helikopter Commando hebben hun thuisbasis op de vliegbasis Gilze-Rijen en Maritiem Vliegkamp de Kooy. Maar gedurende deze oefening is de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel de tijdelijke thuisbasis voor de helikopters. Bij een grote missie of uitzending is de deployment (verplaatsen naar en het opzetten van het militaire kamp) een groot en essentieel onderdeel. Naast het beoefenen en uitrollen van de logistieke keten brengt het opereren vanaf een andere locatie nieuwe uitdagingen en lessen met zich mee. Vanaf Vredepeel voeren de 37 transport- en gevechtshelikopters 3 weken lang complexe missies uit op verschillende locaties in Nederland. Voor omwonenden van de Vredepeel zullen de helikopters hoorbaar en zichtbaar zijn.  De vliegbewegingen vinden van maandag tot en met zaterdag plaats. De gekozen vliegroute van en naar de Luitenant-generaal Bestkazerne vermijdt zoveel als mogelijk de omliggende woonkernen.

 

Volg de oefening online
Hoewel de oefening deels in de publieke ruimte plaatsvindt is het geen publiek evenement. Via de socialmediakanalen van de Koninklijke Luchtmacht (Instagram: @koninklijkeluchtmacht) en het Defensie Helikopter Commando (Twitter: @dhcluchtmacht) uitgebreid geïnformeerd over de oefening.