gemeentenieuws

Gepubliceerd op 13 oktober 2022 om 19:47

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

(Foto: Rob ten Broek)

De KernenCV’s zijn uitgereikt: de basis voor de uitvoering van kernendemocratie
“Wat een liefde hebben jullie voor jullie kern. De betrokkenheid bij en verbondenheid in uw eigen dorp of stad verdient het om in de spotlight te staan. Daarom loop ik vanavond niet over de uitgerolde rode loper, die is voor jullie. Jullie input is namelijk heel waardevol voor de gemeentelijke plannen en beleid”. Met deze woorden sprak waarnemend burgemeester Wim Hillenaar dinsdagavond 4 oktober inwoners toe die mee hebben gewerkt aan de zogeheten KernenCV’s. Deze documenten zijn die avond door de bouwteams uitgereikt aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk.

 

Wethouder Bouke de Bruin deed uit de doeken wat de gemene delers van alle KernenCV’s zijn: woningbouw, verkeersveiligheid en basisonderwijs zijn de meest besproken onderwerpen. Sterke punten die steeds terugkomen zijn onder meer een grote saamhorigheid en rustig wonen. De veelgenoemde zwakke punten: onveilige verkeerssituaties, betaalbare woningen voor jongeren en openbaar vervoer.

Bouwteams en KernenCV’s, hoe zit dat precies?
Elke kern heeft in 2021, voorafgaand aan de samenvoeging van de 5 gemeenten, een of meerdere bouwteams samengesteld. Een bouwteam bestaat uit inwoners van de kern en is een afspiegeling van de lokale bevolking. Deze teams zijn de afgelopen periode aan de slag gegaan om een schets te maken van hun kern of hun wijk. Hierin staan de sterke punten, de verbeterpunten en de focuspunten afgebeeld. Inwoners konden hier op reageren. Dit heeft geleid tot de KernenCV’s: per kern een (of meerdere) documenten waarin staat wat er nodig is om de leefbaarheid in het dorp, de wijk of de stad te behouden en te verbeteren.

 

Vervolg

Voor de bestuurders en ambtenaren zijn die cv’s heel belangrijk als richtsnoer bij het maken van plannen en beleid en in de dagelijkse uitvoering van werkzaamheden. Ook kunnen de wijk- en dorpsraden vanuit de KernenCV’s zelf aan de slag gaan met initiatieven en ideeën.

Voor de inwoners vormt hun KernenCV de basis voor de uitvoering van de samenwerking tussen de kernen en de gemeente, ook wel ‘kernendemocratie’ genoemd. 

 

Om kernendemocratie meteen een boost te geven, vertelde wethouder Bouke de Bruin gisteravond dat zij de gemeenteraad het voorstel heeft gedaan om voor ieder KernenCV €7500,- beschikbaar te stellen. Zo kunnen de wijk- en dorpsraden, samen met de gemeente, snel aan de slag met het uitvoeren van ideeën en plannen uit het KernenCV.

Op https://ons.landvancuijk.nl vind je meer informatie en de KernenCV’s.

 

Opening ANWB Verkeersplein Visio school Grave

 

Kinderen in het verkeer lopen extra risico om een ongeluk te krijgen. Dat geldt zeker voor kinderen met een visuele handicap. Lessen over het verkeer zijn daarom zeker voor deze kinderen een must.

 

Afgelopen week opende wethouder Sölez bij de Visio-school in Grave, een school voor leerlingen met een visuele beperking, een ANWB verkeersplein. Een ANWB Verkeersplein heeft als voornaamste doel kinderen van groep 1 t/m 8 de ruimte te geven om in een veilige omgeving ervaring op te doen met verschillende verkeerssituaties. Het ANWB Verkeersplein bevat onder andere een rotonde, een zebrapad en verkeersborden.

 

Een lintje doorknippen was voor kinderen niet zichtbaar. Daarom werd het ANWB verkeersplein geopend met veel gejoel en met instrumenten waarmee lawaai kon worden gemaakt.

insjabloon-visio2.jpg

Een veilig verkeer gewenst, voor alle kinderen! 

Fotobijschrift: Foto’s: Vera Claasen, Sint Michielsgestel

 

Parkeerplaats Elisabethstraat Grave afgesloten


Maandag 17 oktober van 06.00 – 12.00 uur

 

Op maandagochtend 17 oktober tussen 6.00 en 12.00 uur wordt op het parkeerterrein aan de Sint Elisabethstraat in Grave een bodemonderzoek uitgevoerd. 

Vanwege dit onderzoek is het noodzakelijk dat het terrein helemaal leeg is. Daarom mag daar niet geparkeerd worden tussen de genoemde tijdstippen. 

Zondagavond 16 oktober wordt het parkeerterrein afgesloten. Uitrijden is dan nog mogelijk, inrijden niet meer. 

Zodra de onderzoekswerkzaamheden zijn afgerond wordt het terrein weer vrijgegeven. 

Heeft u vragen over dit bericht, neem dan contact op met de gemeente Land van Cuijk, Anneke Heermans, telefoon 06 – 13 11 59 43

 

 

Cursus betaalbaar ‘Koken met smaak’

Wil jij ook lekker en gezond koken voor weinig geld? Doe dan mee met de gratis workshop-serie "Koken met smaak"!

 

De gemeente Land van Cuijk organiseert samen met de GGD, Sociom en Biblioplus drie keer een kookcursus. Chefkok Martien Bos of chefkok Monique Nelson van het Smaakcentrum begeleiden het koken. Iedere workshop bestaat uit het bespreken van een thema, in groepen koken en daarna samen eten. Je krijgt na afloop de recepten op papier mee. 

 

In Cuijk is de cursus vol, maar in Langenboom en in Boxmeer is er nog plaats. Schrijf je dus gauw in! Alle informatie en het inschrijfformulier vind je op www.gemeentelandvancuijk.nl/kookworkshop. 

 

 

Grote gevechtsoefening in november brengt militairen en helikopters door heel Nederland

 

Van 31 oktober t/m 18 november vindt de grote militaire oefening FALCON AUTUMN plaats in Nederland. Tijdens FALCON AUTUMN worden grootschalige luchtlandingsoperaties beoefend. Meer dan duizend militairen van land- en luchtmacht en vijfendertig helikopters worden op verschillende locaties in Nederland ingezet. De oefening wordt georganiseerd door de Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikoptercommando. Daarnaast doen er militairen en helikopters uit Duitsland, Polen en de Verenigde Staten aan de oefening mee. Het doel van de oefening is het trainen van grootschalige en luchtlandingsoperaties. Een complexe taak waar beide eenheden gespecialiseerd in zijn. 

 

Beschermen wat ons dierbaar is

De Russische invasie van Oekraïne maakt duidelijk dat veiligheid en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. Daarom heeft Defensie als eerste hoofdtaak om het Nederlandse en bondgenootschappelijke grondgebied te verdedigen. Om die taak aan te kunnen is het noodzakelijk dat er regelmatig realistisch en op grote schaal geoefend wordt. Hiervoor traint Defensie regelmatig op oefenterreinen in het buitenland. Tijdens FALCON AUTUMN laten we in Nederland zien dat we klaar staan om te beschermen wat ons dierbaar is. Daarom vindt deze oefening plaats op diverse locaties in Nederland. In onze regio wordt de Luitenant-generaal Bestkazerne voor drie weken de thuisbasis voor helikopters (zie infographic). De Luchtmobiele Brigade is één van de zwaarst getrainde eenheden van Defensie. Militairen van de brigade zijn herkenbaar aan de rode baret. Het Defensie Helikopter Commando is de eenheid van de Luchtmacht waar alle helikopters zijn ondergebracht. Tijdens de oefening wordt gevolgen met diverse helikoptertypes waaronder de CH-47 Chinook, AS-532 Cougar en AH-64 Apache.

 

Volg de oefening online

Hoewel de oefening deels in de publieke ruimte plaatsvindt is het geen publiek evenement. Het is daarom ook niet mogelijk de oefening te bezoeken. Wel wordt via de socialmediakanalen van de Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikopter Commando uitgebreid geïnformeerd over de oefening. Ook wordt vooraf aangekondigd waar geoefend en gevlogen wordt om de hinder tot een minimum te beperken.

Tijdens de oefening wordt gebruik gemaakt van oefenmunitie en rookgranaten.

Dit zijn geen echte schoten maar het gebruik hiervan kan gepaard gaan met hoorbare knallen. Indien nodig worden omwonenden en belanghebbenden vooraf geïnformeerd.

 

Geef jouw mening over onze informatievoorziening

 

Als gemeente Land van Cuijk zijn we dagelijks bezig met het optimaliseren van onze dienstverlening. Daarbij is het van belang om goed in te spelen op de behoefte van onze inwoners. Wanneer het om het delen van informatie gaat, vinden we het belangrijk dat we inwoners zo goed mogelijk kunnen voorzien van (relevante) informatie. Daarom zijn we benieuwd aan voor soort informatie jij nu behoefte hebt. Waar moet goede informatievoorziening volgens jou aan voldoen? En via welk kanaal zou je onze informatie het liefst ontvangen? 

 

Vijf vierdejaars studenten van de opleiding Communicatie aan de HAN (Hogeschool van Arnhem & Nijmegen) doen onderzoek naar hoe we jou als inwoner van Land van Cuijk het beste kunnen bereiken. Om dit te onderzoeken hebben zij (en wij) jouw hulp nodig! 

 

Op dinsdag 18 oktober om 20:00 uur en op zaterdag 29 oktober om 10:30 uur wordt er een overleg gehouden in wijkaccommodatie de Nielt in Cuijk over de informatievoorziening van de gemeente. Tijdens het overleg wordt er met een kleine groep gebrainstormd over waar goede informatievoorziening aan moet voldoen. Kun jij op één van deze dagen, ben je 12 jaar of ouder en wil je hier inspraak in hebben? Meld je dan nu aan door een berichtje te sturen naar mj.debuck@student.han.nl.

 

Daarnaast kun je inspraak leveren door het invullen van een vragenlijst die de studenten van de HAN hebben opgesteld. Dit duurt ongeveer vijf minuten. Scan de QR code om naar de vragenlijst te gaan. Alvast bedankt voor jouw hulp!

insjabloon-qrcodevragenlijst.jpg

 

‘Underkoffer’ 

Het is de Week van de Veiligheid (10 t/m 15 oktober). Medewerkers van de gemeente Land van Cuijk zijn – samen met medewerkers van woningcorporatie Mooiland en de politie – op verschillende plekken in onze gemeente te vinden. Zij gaan dan met mensen in gesprek over veiligheid en leefbaarheid. Ze doen dit met behulp van de zogenaamde ‘Underkoffer’. In deze koffer zitten geurtjes, kaartjes en flyers. We willen mensen laten ruiken hoe een drugslab of hennepkwekerij kan ruiken, hoe ze signalen kunnen herkennen en waar mensen deze signalen kunnen melden. Mooiland doet dit door aan te sluiten met de buurtbus. Daar kunnen mensen op een laagdrempelige manier samenkomen en in gesprek gaan. De politie deelt flyers uit en gaat met belangstellenden in gesprek.

 

Waar en wanneer:

Woensdag 12 oktober: 10.00 tot 12.00 uur Markt Mill

Woensdag 12 oktober: 14.00 tot 16.00 uur centrum Sint Anthonis

Donderdag 13 oktober: 10.00 tot 12.00 uur Louis Jansenplein Cuijk

Vrijdag 14 oktober: 10.00 tot 12.00 uur Markt Grave.

 

WhatsApp Buurtpreventie 

 

Je hebt er vast al eens van gehoord: buurtpreventie via WhatsApp. Buurtbewoners gebruiken WhatsApp om verdachte situaties in hun buurt aan elkaar door te geven of andere informatie over veiligheid in de buurt of wijk te delen. 

 

Maak samen de buurt veiliger 

WhatsApp is een communicatiemiddel om snel één op één of in groepsverband berichten uit te wisselen (tekst, foto’s, video’s en audio) via de smartphone of computer. Buurtbewoners gebruiken WhatsApp buurtpreventie (WABP) om verdachte situaties in hun buurt aan elkaar door te geven. Een moderne vorm van buurtpreventie door inwoners. Ook in onze gemeente zijn op dit moment al meer dan 130 groepen actief. De gemeente en de politie zijn heel blij met deze ontwikkeling in de samenleving en ondersteunen deze daarom.

 

Aanmelden nieuwe groep en meedoen 

Algemene informatie over het starten van een eigen buurt WhatsApp-groep en hoe dat werkt is te vinden op www.wabp.nl. De meeste beheerders van een buurt WhatsApp groep in wijken en dorpen van onze gemeente hebben hun groep op deze landelijke website aangemeld. Hierdoor is het voor bewoners makkelijk om aan te sluiten als deelnemer. Door op postcode te zoeken kun je zien welke groepen er actief zijn in jouw buurt en kun je je bij een groep inschrijven.

 

Doel van de WhatsApp Buurtpreventie groep 

Een WhatsApp-groep zorgt voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Politie en toezichthouders kunnen niet op iedere hoek of straat staan. Inwoners kunnen zelf een groot gebied in de gaten houden. Met het melden van verdachte situaties in de WhatsApp groep, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd. Bel bij verdachte situaties 112.

 

WhatsApp-buurtpreventie borden 

Maakt jouw wijk actief gebruik van WhatsApp buurtpreventie en wil je in jouw wijk WhatsApp buurtpreventieborden laten plaatsen? Vraag deze borden aan bij de gemeente. Meer informatie hierover is te vinden op https://www.gemeentelandvancuijk.nl/whatsapp-buurtpreventie

 

Maak een melding bij de gemeente 

Bij onveilige situaties of overlast of een onveilig gevoel kun je ook altijd een melding maken bij de gemeente, bijvoorbeeld via de MijnGemeente App of via de website of door te bellen naar 0485-854000. 

 

“Mam, kun je geld voor mij voorschieten?”

Wees alert op fraude via WhatsApp

 

Fraude via WhatsApp komt helaas nog steeds veel voor. Een oplichter doet zich dan voor als een bekende en vraagt je om geld. Het lijkt dan net alsof je een berichtje ontvangt van een vriend, familielid of andere bekende. De ‘bekende’ vertelt dan dat hij of zij een nieuw nummer heeft en dat het oude nummer weg kan. Het lijkt allemaal erg geloofwaardig omdat de bekende eerst een luchtig praatje met je maakt. Vervolgens stuurt de oplichter een bericht dat hij of zij iets moet overmaken maar dat dat niet lukt. Zogenaamd moet jij dit geld voor hem of haar voorschieten. De oplichter stuurt dan een betaalverzoek. Maak nooit zomaar geld over via WhatsApp (of welk medium dan ook)! Controleer eerst bij de bekende door het oude nummer te bellen en zorg dat je diegene ook aan de lijn krijgt. De bekende is zich dan vaak van geen kwaad bewust en kan bevestigen of het om oplichting gaat of niet. 

 

Ondertekening overeenkomst woningbouw, Cuijk

 

Aan de Mgr. Zwijssenstraat in Cuijk worden, op de plaats waar voorheen een basisschool en een gymzaal stonden, 24 nieuwe woningen gebouwd.

Deze woningen zijn geschikt voor diverse doelgroepen zoals starters, doorstromers en senioren. 

 

De woningen worden gebouwd in de vorm van een appartementengebouw met 14 appartementen voor verschillende doelgroepen en 10 aaneen gebouwde c.q. patiowoningen eveneens voor verschillende doelgroepen geschikt.

Donderdag 6 oktober jl. ondertekenden Robert Hellings van Cedrus Vastgoed Ontwikkeling B.V., Koen Bots van Bots Bouwgroep en wethouder De Bruin een koopovereenkomst. Daarmee ging de grond in eigendom over van gemeente naar de ontwikkelcombinatie. Wanneer de woningbouw begint, is nog niet bekend.

 

 

Gezamenlijke fietsverlichtingsactie voor middelbare scholen Boxmeer en Stevensbeek


In de komende weken kunnen leerlingen van Elzendaalcollege Boxmeer, Metameer Boxmeer en Stevensbeek en Pro College Boxmeer op school hun fietsverlichting laten controleren en wordt er aandacht besteed aan de gevaren van fietsen in het donker.

 

De gezamenlijke fietsverlichtingsactie is een samenwerking tussen de genoemde middelbare scholen, gemeente Land van Cuijk, politie en diverse fietsenmakers uit de regio. Op de verschillende scholen worden leerlingen bewust gemaakt van de kwetsbaarheid in het donker. Dit jaar wordt de actie nog enkel uitgevoerd door scholen uit Boxmeer en Stevensbeek. Vanaf volgend jaar zullen ook de middelbare scholen in Cuijk, Mill en Grave meedoen aan deze actie.

 

Fietsverlichtingscontrole

De fietsen worden op school gecontroleerd. Dinsdag 18 oktober vindt de controle van de fietsverlichting plaats bij Metameer Stevensbeek door Thijs Hendriks Tweewielers Wanroij.

Op woensdag 19 oktober kunnen de leerlingen van Metameer Boxmeer de verlichting laten controleren door Bike Totaal Rob’s Tweewielers Boxmeer. Op woensdag 2 november is het de beurt aan de leerlingen van het Elzendaalcollege in Boxmeer, waar Profile Marc Ermens uit Oploo aanwezig is. En tot slot controleert Hans Lemmens Tweewielers uit Cuijk de fietsen van leerlingen van Pro College op dinsdag 8 november.

 

De leerlingen worden gewezen op eventuele gebreken en kunnen in diezelfde week, met korting d.m.v. hun schoolpas, kleine reparaties aan hun fietsverlichting laten uitvoeren door de aangesloten fietsenmakers. De batterijen voor de fietsverlichting worden, indien nodig, ter plekke vervangen en worden betaald door de gemeente Land van Cuijk en provincie Noord-Brabant. 

 

Help je mee het buitengebied mooier te maken?

 

Heb jij grond in het buitengebied? En ligt deze grond buiten je erf*? Dan kun je in aanmerking komen voor een aantrekkelijke vergoeding voor aanleg en beheer van natuur zoals bomen, bosschages, hagen, poelen en bloemrijke randen.

 

Bijdragen kunnen beschikbaar worden gesteld uit de Stimuleringsregeling Landschap. Dit is een provinciale regeling waaraan ook gemeenten en waterschappen bijdragen. Met deze regeling kun je een bijdrage leveren aan een vergroening van het buitengebied. Door nieuwe landschapselementen aan te leggen, wordt de omgeving niet alleen aantrekkelijker om er te wonen, te werken en te recreëren, maar biedt het ook meer ruimte aan soorten als patrijs, uilen, kikkers, vogels en bijen.

 

Ben je geïnteresseerd in de subsidiemogelijkheden, dan kun je vrijblijvend contact opnemen met veldcoördinator Martien Vinken via tel. 06 -27 12 27 21 of e-mail: info@martienvinken.nl.

Voor meer informatie kun je ook de site van Brabants Landschap raadplegen: www.brabantslandschap.nl/ons-werk/advies-en-subsidie/subsidiemogelijkheden/

 

* Bij een agrarisch bedrijf is dit het bouwvlak inclusief een zone van 10 meter en bij een burgerwoning de bestemming ‘wonen’ inclusief een strook van 10 meter daar rondom.

 

Rechtstreeks telefoonnummer voor plannen afspraak herhaalprik voor 65-plussers

 

Ben je 65 jaar of ouder, woon je in het werkgebied van GGD Hart voor Brabant en heb je nog geen afspraak voor een herhaalprik? Neem dan rechtstreeks contact met GGD Hart voor Brabant via het telefoonnummer 085-0871334. Wij helpen je dan bij het maken van de afspraak bij een van de zeven vaccinatielocaties in ons werkgebied. Ook roepen we kinderen, buren of kennissen van deze groep ouderen op om hen op deze mogelijkheid te attenderen.

 

Lastig om afspraak te maken
De start herhaalprikcampagne is in volle gang en de komende periode worden er telkens nieuwe leeftijdsgroepen opgeroepen om een afspraak te maken. GGD Hart voor Brabant krijgt signalen van 65-plussers die aan de beurt zijn voor een herhaalprik en een uitnodiging hebben ontvangen van het RIVM, dat het lastig is om een telefonische afspraak te maken.

 

Rechtstreeks nummer GGD Hart voor Brabant
Sommige ouderen vinden het lastig om online een afspraak te maken, beschikken niet over een DigiD en hebben weinig tot geen ervaring met internet. Ook lukte het telefonisch inplannen van de afspraak soms niet omdat het afgelopen weken lastig was om het Landelijke Vaccinatie Afsprakennummer te bereiken. Wij willen deze 65-plussers graag helpen en bieden daarom de mogelijkheid om rechtstreeks contact op te nemen met GGD Hart voor Brabant via telefoonnummer 085-0871334.

 

14, 15 en 16 oktober ‘Iets met boeren’ in Sint Anthonis 

 

Komend weekend is de voorstelling ‘Iets met Boeren’ te zien in Sint Anthonis. ‘Iets met Boeren’ past in de overtuiging dat we in het Land van Cuijk niet tegenover, maar naast elkaar staan. Het maakt veel dilemma’s invoelbaar, zeker omdat het echt over deze tijd en onze gemeente gaat. Het is ook nog eens een heel bijzondere vorm van theater: de voorstellingen zijn overdag, op de boerderij en lokale spelers werken samen met professionals.

 

De voorstelling is tussen 14 en 16 oktober 5 keer te zien op De Esrand in Sint Anthonis. Vorig jaar was hier de pilot, onder andere georganiseerd door de provincie Noord-Brabant en gemeente Sint Anthonis. De voorstelling was een groot succes en maakte indruk op de bezoekers: 'Dit moeten veel meer mensen zien'. 'Het raakt me hoe ze precies de juiste snaar raken'. 'Er is geen goed of fout, iedereen bekijkt alles door zijn eigen bril'. 

 

Meer informatie en kaartverkoop op www.bureaupees.nl.

Elke voorstelling is te bezoeken door 50 mensen.

Foto: Rob ten Broek

 

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk 

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen. 

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

 

Land van Cuijk

| Overig

  • Ontheffing voor het rijden met een tractor met huifkar via een vastgestelde route tijdens een evenement of een speciale gelegeheid te Land van Cuijk
  • Nemen van verkeersmaatregelen op het parkeerterrein van het Maasziekenhuis - Dokter Kopstraat te Beugen 

 

Beers

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag vergunning voor het realiseren van een dakopbouw op de aanbouw aan Maalstoel 12 te Beers

Afhandelingen

  • Buiten behandeling gestelde aanvraag voor het realiseren van een dakopbouw aan Maalstoel 12 te Beers

 

Beugen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

  • Vergunning verleend voor het realiseren van twee inritten aan Vuursteenstraat 7 te Beugen

 

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag vergunning voor het vervangen van de kozijnen aan Sint Jozefstraat 18 te Boxmeer

Afhandelingen

  • Vergunning verleend voor het aanpassen van de inrit aan Handelstraat te Boxmeer
  • Verlenging beslistermijn voor het realiseren van een bedrijfshal aan Laan de Wijze te Boxmeer
  • Vergunning verleend voor het verbouwen van een kantoor tot een woning aan Bilderbeekstraat 29 te Boxmeer
  • Vergunning verleend voor het rooien van een eik aan Parklaan 40 te Boxmeer

 

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag vergunning voor het plaatsen van zonnepanelen en het vervangen van de garagedeur voor kozijnen aan Heggerank 23 te Cuijk
  • Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een erfafscheiding aan Wijnruit 36 te Cuijk
  • Aanvraag vergunning voor het wijzigen van een praktijkruimte naar een woonbestemming aan Jan van Cuijkstraat 4a te Cuijk

Afhandelingen

  • Vergunning verleend voor het herstructureren van een pand ten behoeve van 24-uur zorg aan Gildekamp 8 te Cuijk

 

| Overig

  • Rectificatie: Navolgende bekendmaking over het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem is in het gemeenteblad van dd. 4-10-2022 ten onrechte gepubliceerd op officiële bekendmakingen.nl geplaatst. Aangezien het een niet bestaand adres betrof (Watermolenstraat te Cuijk) is deze publicatie ingetrokken. 

 

Escharen

| Ruimtelijke plannen

  • Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Veldweg 46-Beerschemaasweg 54, Escharen

 

Grave

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag vergunning voor het realiseren van een overkapping met zonnepanelen bij een monument aan Maasstraat 21 te Grave
  • Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een overkapping in de tuin aan Molenbloem 2 te Grave
  • Aanvraag vergunning voor het plaatsen van gevelreclame aan Trompetterstraat 4 te Grave

Afhandelingen

  • Vergunning verleend voor het vervangen van de voordeur en de ramen/kozijnen op de 1e verdieping aan Bikkelkampplein 1 te Grave
  • Vergunning verleend voor het plaatsen van 2 hoogwerkers van 20 september tot en met 22 september 2022 aan Arnoud Gelderweg/Sint Henricusweg/Trompetterstraat te Grave

 

Haps

| Overig

  • Vergunning verleend voor het plaatsen van een opslag- en afvalcontainer van 29 augustus tot en met 23 december 2022 aan Leliëngaard te Haps

 

Katwijk

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

  • Vergunning verleend voor het tijdelijk opvangen van Oekraïense vluchtelingen aan Lange Oijen 4 te Katwijk

Langenboom

| Omgevingsvergunningen
Aanvragen

  • Aanvraag vergunning voor het inrichten van een verkooppunt aan huis voor streekproducten/eigen teelt aan Dempseystraat 9 te Langenboom

Afhandelingen

  • Verlenging beslistermijn voor het asfalteren van de Schaapsdijkweg aan Schaapsdijk te Langenboom
  • Vergunning geweigerd voor het bouwen van een tuinhuisje aan Dempseystraat 9 te Langenboom

 

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag vergunning voor het bouwen van een woning aan Moerboom 3 te Mill
  • Aanvraag vergunning voor het realiseren van een woning nabij Leeuwerijkstraat en Graafseweg te Mill

Afhandelingen

  • Vergunning verleend voor het realiseren van een pré-mantelzorgwoning aan Eksterstraat 16 te Mill

 

Oeffelt

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen 

  • Aanvraag vergunning voor het uitvoeren van werkzaamheden aan De Oeffelter Meent te Oeffelt

Afhandelingen 

  • Vergunning verleend voor het verbouwen van de woning aan Dorpsstraat 4B te Oeffelt
  • Vergunning verleend voor het organiseren van een kermisfeest in een feesttent op 7,8,9 en 11 oktober 2022 aan Hapseweg te Oeffelt

 

Oploo

| Omgevingsvergunningen
Aanvragen

  • Aanvraag vergunning voor het bouwen van een woonhuis met vrijstaand bijgebouw aan Leeuwenleen 5 te Oploo

Afhandelingen

  • Vergunning verleend voor het toepassen van een mono mestvergisting aan Schipperspeel 3 te Oploo
  • Vergunning verleend voor het verhogen van een bijgebouw aan Spekklef 9 te Oploo

 

| Overig

  • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Leeuwenleen 7 te Oploo

 

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag vergunning voor het realiseren van een woning aan Venrayseweg 19a te Overloon

 

Rijkevoort

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag vergunning voor het plaatsen van een prefab voor verplaatsbare mantelzorgwoningen aan Sassekamp 5 te Rijkevoort

 

Sint Anthonis

| Omgevingsvergunningen
Aanvragen

  • Aanvraag vergunning voor het bouwen van een vrijstaande woning aan Den Hoek 10 te Sint Anthonis

Afhandelingen

  • Uitgebreide procedure omgevingsvergunning ontwerp aan Boxmeerseweg 26A, 26B en 28 te Sint Anthonis

 

| Overig

  • Rectificatie: Publicatie voorgenomen grondverkoop Breestraat ongenummerd Sint Anthonis

 

Sint Hubert

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

  • Verlenging beslistermijn voor het wijzigen van een vergunning aan Pastoor Jacobsstraat 47b te St. Hubert
  • Vergunning verleend voor het plaatsen van een monovergister bij een melkrundveehouderij aan Kwekerijweg 15 te Sint Hubert

 

| Ruimtelijke plannen

  • Ontwerpbestemmingsplan ‘Sint Hubert, Kerkpad ong.’

 

Stevensbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag vergunning voor het bouwen van een garage aan Mullemsedijk 4 te Stevensbeek

 

| Evenementenvergunningen

  • Ingetrokken aanvraag voor het houden van Bevrijdingsfestival nabij Radioweg 5 te Stevensbeek

 

| Ruimtelijke plannen

  • Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Lactariaweg 40, Stevensbeek

 

| Overig

  • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Bethaniestraat 24 te Stevensbeek

 

Velp

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

  • Verlenging beslistermijn voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit aan Hanenstraat te Velp

 

Vierlingsbeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

  • Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het brandveilig gebruiken van het gebouw aan Soetendaal 5 te Vierlingsbeek
  • Verlenging beslistermijn voor het uitbreiden van een woning op de 1ste verdieping aan Anna van Burenstraat 2 te Vierlingsbeek
  • Verlenging beslistermijn voor het realiseren van een bedrijf aan huis aan Overloonseweg 3a te Vierlingsbeek

 

| Overig

  • Vastgestelde maatwerkvoorschriften voor het aspect geluid voor een interieurspuiterij aan Schootsveld 3b te Vierlingsbeek

 

Vortum-Mullem
| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

  • Vergunning verleend voor het bouwen van een tijdelijke woonunit voor een termijn van 2 jaar aan Molenhof 6 te Vortum-Mullem
  • Vergunning verleend voor het bouwen van een woning aan Bosch-Akker 8 te Vortum-Mullem

 

Wanroij

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

  • Vergunning verleend voor het plaatsen van een zendmast ten behoeve van antenne-installaties aan Korenveld te Wanroij

 

Westerbeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

  • Vergunning verleend voor het realiseren van een monovergister aan Nieuweweg 4 te Westerbeek