overloon nieuws

ultureel Café Sint Anthonis

Gepubliceerd op 19 oktober 2022 om 20:17

Het Cultureel Café georganiseerd door Kunstkring Sint Anthonis is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Dit is de plek waar álles op het gebied van Kunst en meer Cultuur wordt besproken. Hier ontmoeten gasten en geïnteresseerden elkaar. En hier móet je als kunstenaar je verhaal een keer verteld hebben.

Kunstkring Sint Anthonis zorgt voor een boeiend, gezellig en gevarieerd programma. Aan de orde komen allerlei vormen van beeldende kunst, muziekstijlen, theater, cabaret, literair, poëzie, dans, fotografie, architectuur … en nog veel meer. Muzikaal geflankeerd door de professionals van de vaste huisband: het welbekende Chase-orkest.

 

Deze keer maken we kennis met:

 

Rinske Kegel, Nijmegen

Geboren in Haren in 1973 en woonachtig in Nijmegen. Zij is werkzaam als trainingsacteur op de Radboud Universiteit. Rinske is dichter en schrijver van poëzie en proza. Zij publiceerde o.a. in literaire bladen zoals De Revisor, De Poëziekrant en Het Liegend Konijn, Kluger Hans en De Gids. In november 2019 verscheen haar poëziedebuut ‘Als het maar een vacht heeft’ bij uitgeverij De Zeef. Bij Palmslag gaf ze een boek over taaldieren uit ‘Dierenrijk’. 

 

Haar werk is in verschillende verzamelbundels gepubliceerd Waaronder Dichters uit de bundel; De moderne Nederlandstalige poëzie in 400 gedichten, samengesteld door Chretien Breukers en Diewertje Mertens. Rinske was een tijdlang Dichter bij de Dag bij het radioprogramma 

‘Dit is de Dag’ op NPO-radio 1. 

Ze maakte live in de uitzending een gedicht op maat. Ze won verschillende prijzen, waaronder de derde prijs van de Poëziewedstrijd van de stad Oostende, de Poëzieprijs van de stad Harelbeke en twee keer de VUMC Poëzieprijs (een prijs die door het Amsterdamse UMC uitgereikt wordt voor gedichten rond het thema ziekte en gezondheid. Ze trad aan op literaire festivals waaronder ‘Dichters in de Prinsentuin’ en ‘Onbederf’lijk Vers’.

 

Ingrid Claessen, Groesbeek

Ingrid (biologe, Groesbeek) beeldend kunstenaar kent de natuur in de wijde omgeving en geniet hier al vele jaren van. Als beeldend kunstenaar (ArtEZ 1994) verwerkt ze haar indrukken in schilderijen. Veel van haar schilderijen zijn imaginaire landschappen, die alleen bestaan in de verbeelding. Haar werk vormt een vertaling van hetgeen de natuur in haar oproept: een stemming, sfeer, geur, veelvormigheid, kleur, diepte, licht, duisternis, geluiden of juist de stilte. Op deze avond zal Ingrid het vooral hebben over  schilderijen die gemaakt zijn met bijenwas (encaustiek). Laat u verrassen! 

 

Ted Lenssen, Tienray

Al jaren is Ted Lenssen vaste cartoonist van Peel en Maas een lokale krant van Venray en omstreken. Hier zoekt hij de discussie op middels zijn wekelijkse cartoon Doerak. Verder is hij actief voor verschillende bedrijven als tekenaar van strips, karikaturen en logo's. Daarnaast geeft hij workshops en cursussen als individu en onder de vlag van Regentag, een kunstenaarscollectief. Zijn basis heeft Ted gelegd op de Cartoonschool in Amsterdam en daarna als zelfstandige onder de naam Teds Comic Art. 

 

Met recht een veelzijdig kunstenaar en tekenkundige duizendpoot: Een greep uit zijn pen zijn onder meer spotprenten, karikaturen, stripverhalen, infographics, gepersonaliseerde stripfiguren en andere illustraties. Ted draait er zijn hand niet voor om.

 

Datum: 27 Oktober a.s.

Aanvang: 20.00u

Inloop: 19.30u

Locatie: Restaurant Tussen Harrie en Toon, Dorpstraat 2, Ledeacker

Entree: € 5,00


«   »