Cultureel Café

Gepubliceerd op 15 januari 2023 om 15:25

Het Cultureel Café georganiseerd door Kunstkring Sint Anthonis is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Dit is de plek waar álles op het gebied van Kunst en meer Cultuur aangeboden wordt. Hier ontmoeten gasten en geïnteresseerden elkaar. En hier móet je als kunstenaar je verhaal een keer verteld hebben.

Kunstkring Sint Anthonis zorgt voor een boeiend, gezellig programma. Divers, en met alles op het gebied van Kunst en Cultuur. Aan de orde komen allerlei vormen van beeldende kunst, muziekstijlen, theater, cabaret, literair, poëzie, dans, fotografie, architectuur ... en nog veel meer.

We maken kennis met:

The Jolly Undertaker

Samen ongeveer 210 jaar jong, maar zolang spelen zij: Willem Kusters, Piet Otten en Herman Verheijen, nog niet samen, maar een paar jaar korter.
De liederen zijn traditionals en alles met een knipoog: Iers- Fransachtig.
Daarbij eigen instrumentale melodieën. Geen straightmuziek, wel overpeinzingen.

jollyundertaker-1.jpg

Morgen klinkt het weer anders dan vandaag. Een kunst apart, toch?
Zonder elektrische ondersteuning, wat in de huidige dagen geen onbelangrijk item is. The Jolly Undertaker: o.a. trekzak, gitaar, tin-whistle, sopraansax, mondharmonica en stemmen natuurlijk. Luister en geniet!

Otto van Veen, Mook

Anders kijken naar Kunst!
Met zijn achtergrond: van oorsprong Psychologie van Arbeid en Organisatie (Nijmegen) en het beste deel van zijn loopbaan doorgebracht bij Nyenrode Executive Education en later bij De Baak. Post graduate programma's met de nadruk op het 'opvoeden 'van huidige en toekomstige leiders, ondernemers en managers in hun omgang met organisaties, omgeving en mensen. Kennis, kunde en persoonlijke stijl.

ottovanveenjpg-1.jpg

De focus was vooral gericht op via Anders Kijken te komen tot Anders Handelen met psychologische aspecten (gedrag), filosofische inzichten (denken) en creativiteit (verbeelden, kunst, visie, ontwikkelen).

Van 2005 tot 2020 heeft Otto een speciale missie volbracht die er onder andere toe leidde dat hij in 2012 benoemd werd als honorair consul voor Polen (door de toenmalige Poolse minister van Buza) met als taak Nederlanders meer begrip bij te brengen voor het 'andere Polen' op gebied van kunst, wetenschap, toerisme en culinaire prestaties.

 

 

Mieke van Rosmalen, Uden

Tijdens de opleiding als stylist aan de kunstacademie (ArtEZ) modevormgeving in Arnhem is Mieke aan de slag gegaan als vormgever en heeft zij zich verdiept en gespecialiseerd in de diversiteit aan decoraties en verftechnieken.

Het is haar passie de oude verftechnieken te koesteren en de nieuwe technieken te integreren. Dit is dan ook de reden dat ARTBREAK-DESIGN in het leven geroepen is om tekeningen, illustraties en oude schildertechnieken op allerlei soorten textiel te krijgen door middel van schildering en print: Design is where science and art break even. Dit als aanvulling op muurschilderingen kan nu ook doorgezet worden op gordijnen, kussens en tafeltextiel.

miekevanrosmalen2.jpgmiekevanrosmalen.jpg

Datum: 26 januari 2023 Aanvang: 20.00u Inloop: 19.30u
Let op:

Locatie: Oelbroeck, Breestraat 1d, 5845 AX Sint Anthonis

Entree: € 5,00