overloon nieuws

Kandidatenlijst Water Natuurlijk Aa en Maas bekend

Gepubliceerd op 6 februari 2023 om 18:46

UDEN –  Onlangs heeft Water Natuurlijk Brabant de kandidatenlijst voor waterschap Aa en Maas vastgesteld. De waterschapverkiezingen zijn tegelijk met de provinciale verkiezingen op 15 maart 2023.

Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Oost-Brabant, zit nu met 7 personen in het Algemeen Bestuur van Aa en Maas. Deze partij (beweging) is hét netwerk voor water, natuur, landschap, cultuurhistorie, recreatie, educatie en sportvisserij en komt op voor zowel de belangen van de burger als de water-natuur zelf.

Na lijsttrekker Ernest de Groot uit Uden staat Suzanne de Zoeten uit Escharen op plek 2 en Klaas van der Laan uit Schaijk op plek 3. Op de plekken 4, 5, 6 en 7 volgen Judith Hendrickx (Den-Bosch), Lodewijk den Breejen (Helmond), Jacques van Geest (Gassel) en Gerard Claassen (Lierop). Dan volgen Jos van den Boogaart (Mill), Michel Lintermans (Deurne) en Petra Schoofs (Helmond). Daarachter completeren, Rob de Vrind (’s-Hertogenbosch), Inge Wesel (Drunen), Joseph Kuijpers (Oss), Sinyuan Zhu (Waalre), Ruud van Otterloo (Oss), Marius Grutters (Vierlingsbeek), Henk Teusink (Cuijk), Jeanette Renders (Gemert-Bakel), Wouter-Jan Oosten (Veghel) en Jos Wesel (Vlijmen) de Top 20. Bij de eerste 20 kandidaten staan 4 nieuwkomers en 6 vrouwen.

 

Evenwichtige Lijst

Volgens Ernest de Groot is de lijst evenwichtig samengesteld. Elke regio en elke doelgroep is vertegenwoordigd. Hij is heel tevreden met de kennis en kunde van de kandidaten op het vlak van waterbeheer, bos, natuur, landgoed, landschap, cultuur-historie, erfgoed, educatie, recreatie, watersport en sportvisserij, alsmede duurzaamheid, energietransitie en klimaatadaptatie. Ook zijn alle kandidaten goed geworteld binnen het maatschappelijk middenveld van de Oost-Brabantse samenleving.

 

De Top 20 van de kandidatenlijst van WN Aa en Maas ziet er als volgt uit:

 

 1.   Ernest de Groot (Uden) m
 2.   Suzanne de Zoeten (Escharen) v
 3.   Klaas van der Laan (Schaijk) m
 4.   Judith Hendrickx (Den-Bosch) v
 5.   Lodewijk den Breejen (Helmond) m
 6.   Jacques van Geest (Gassel) m
 7.   Gerard Claassen (Lierop) m
 8.   Jos van den Boogaart (Mill) m
 9.   Michel Lintermans (Deurne) m
 10.   Petra Schoofs (Helmond) v
 11.   Rob de Vrind (’s-Hertogenbosch) m
 12.   Inge Wesel (Drunen) v
 13.   Joseph Kuijpers (Oss) m
 14.   Sinyuan Zhu (Waalre) v
 15.   Ruud van Otterloo (Oss) m
 16.   Marius Grutters (Vierlingsbeek) m
 17.   Henk Teusink (Cuijk) m
 18. Jeanette Renders (Gemert-Bakel) v
 19.   Wouter-Jan Oosten (Veghel) m
 20.   Jos Wesel (Vlijmen) m

 

Met deze kandidaten gaat de partij met een gerust hart de verkiezingen in.

Kandidatenlijst Water Natuurlijk Aa en Maas 2023 (50 personen)