Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 14 februari 2023 om 19:44

Nieuws en informatie van de gemeentes Boxmeer, Cuijk, Grave, St. Anthonis en Mill & St. Hubert uit het Land van Cuijk.

Openingstijden gemeentehuis tijdens carnaval

In verband met carnaval is het gemeentehuis gesloten op maandag 20 en dinsdag 21 februari.

Maandagochtend is de balie Burgerzaken - alleen op afspraak - van 9.00 tot 11.00 uur geopend voor aangifte burgerlijke stand. Maandag 20 en dinsdag 21 februari zijn we wel telefonisch bereikbaar.   

 

Sleuteloverdracht gemeente Land van Cuijk

 

Op vrijdag 17 februari en zaterdag 18 februari worden de sleutels van de gemeente overhandigd aan de prinsen en prinsessen van Land van Cuijk. In onderstaand overzicht staat hierover meer informatie.

 

Voormalige gemeente

Locatie  – adres

Datum

Tijd

 

 

 

 

Cuijk

Cuijk,  Schouwburg  Grotestraat 62

18.02.2023

11:15 uur tot 13.00 uur

 

 

 

 

Sint Anthonis

Sint  Anthonis, Oelbroek, Breestraat 1D

17.02.2023

20.00 uur tot 00.00 uur

 

 

 

 

Boxmeer

Feesttent Boxmeer, Steenstraat 51

17.02.2023

19.45 tot 23.00. Sleuteloverdracht: 20.30 tot 21.00 uur 

 

 

 

 

Grave

Gassel, De Viersprong, Dorpsstraat 2 Gassel

17.02.2023

20.00 uur tot 22.00 uur

 

 

 

 

Mill

Gemeenschapshuis De Wis (in de gymzaal), Dominicanenstraat 47, Langenboom

17.02.2023

19.00 uur tot 20.30 uur

 

Korte termijn pacht landbouwgrond

Bekendmaking

De gemeente Land van Cuijk verpacht ook gronden voor een korte periode, meestal voor één jaar. Vaak gaat het om percelen landbouwgrond, die op termijn ook voor andere doeleinden kunnen worden ingezet (woningbouw, natuurontwikkeling, ruilgrond o.i.d.). Zolang er nog geen concrete plannen zijn, worden ze kortdurend verpacht.

 

De gemeente is daarom van plan om voor het tijdvak 1 januari 2023 tot en met 31 december 2023 beschikbare landbouwpercelen in geliberaliseerde pacht uit te geven. In december 2022 heeft de gemeente al een eerste inschrijvingsronde gehouden. Niet alle percelen zijn na deze inschrijvingsronde gegund. Daarnaast zijn er nog enkele andere percelen beschikbaar gekomen.

 

De beschikbare percelen worden via een openbare inschrijving verpacht. De inschrijving staat open vanaf 7 februari 2023 tot en met 28 februari 2023. Hebt u meerdere bedrijven die ingeschreven staan in de Kamer van Koophandel dan kunt u echter maar voor één bedrijf inschrijven.

 

Heeft u n.a.v. de bekendmaking, de procedure of de op de website te raadplegen informatie vragen of wenst u een toelichting dan kunt u contact op nemen met de medewerkers van het clusters Grondzaken. De medewerkers van het clusters Grondzaken bereiken via het algemene nummer van de gemeente 0485-854000 of via gemeente@landvancuijk.nl.

 

Op de website van de gemeente www.gemeentelandvancuijk.nl/pacht2023 kunt u zien welke gronden worden verpacht en hoe u daarvoor in aanmerking kunt komen. Op deze tekening staat vermeld of het bouw- of grasland betreft. Indien het grasland is dient het ook grasland te blijven.

Er zijn 3 specifieke kaartnummers waar afgeweken wordt van de pachttermijn van één jaar.

 

Dit betreft kaartnummers: LIB120, LIB150 en LIB 134, deze percelen worden verpacht voor een periode van 8 maanden tot 1 september 2023.

Het perceel met kaartnummer LIB135 komt per 1 april 2023 pas beschikbaar.

 

Lichtjesoptocht Boxmeer

 

Elk jaar wordt het evenement “Boxmér Praolt en Straolt” (lichtjesoptocht) georganiseerd op de zaterdag voor carnaval.

Dit jaar wordt het georganiseerd op carnavalszaterdag 18-02-2023 tussen 17:30 en 22:30.

In deze periode zijn de volgende wegen afgesloten:

 1. Spoorstraat,
 2. St. Rochusrotonde,
 3. Steenstraat,
 4. Sambeekseweg.

 

Er geldt een parkeerverbod voor de Graafseweg van huisnummer 2 t/m 32 en de Gerard Doustraat, t.h.v. van de voorkant van de brandweerkazerne van 12.00 tot 23.00 uur.

Ook geldt er voor Steenstraat (midden en zuid) van 12.00 tot 23.00 uur een parkeerverbod.

 

Er worden een omleidingen ingesteld:

 

Vanaf Beugen en de A77 de richtingen:

 • Rijkevoort, St. Anthonis, station: volg de route via Sterckwijck, Voordstraat, Parallelweg, Graafseweg.
 • Sambeek, Verpleeg- en verzorgingstehuis Madeleine: via Beugenseweg, Karel Doormanstraat, Raetsingel, Het Zand.

Vanaf St. Anthonis en de A73 de richtingen:

 • Rijkevoort is normaal via de Graafseweg bereikbaar.
 • Station Boxmeer via de Wim de Korverstraat.
 • Maasziekenhuis, Beugen via Graafseweg, Parellelweg, voordstraat, Laan de Wijze
 • Sambeek, Madeleine: Volg de route: Graafseweg, Parallelweg, Voordstraat, Sterckwijk, Beugenseweg, Karel Doormanstraat, Raetsingel, Het Zand.

Vanaf Sambeek de richtingen:

Maasziekenhuis, Beugen, A77, Madeleine, Rijkevoort, St. Anthonis en station volg de Route: Het Zand, Raetsingel, Beugenseweg, Sterckwijk.

 

Metworstrennen Boxmeer

Op carnavalsmaandag 20-02-2023 vindt de jaarlijkse Metworstrennen plaats.

Hiervoor zijn omleidingen ingesteld voor carnavalszaterdag van 11.00 tot 16.00 uur en carnavalsmaandag van 03.00 tot 18.00 uur.

 

In deze periode zijn de volgende wegen afgesloten:

 

Carnavalszaterdag:

Provincialeweg tussen Sambeek en Vortum Mullem

 

Carnavalsmaandag:

Provincialeweg tussen Sambeek en Vortum Mullem

Grotestraat tussen Sambeek en Boxmeer

 

De omleiding vanaf Vierlingsbeek:

Via Voortweg, Groeningsestraat, Herselsedijk, Langstraat, Radioweg, Sint Janslaan.

 

De omleiding vanaf Sambeek:

Via Sint Janslaan, Radioweg, Langstraat, Herselsedijk, Voortweg, Groeningsestraat.

 

Lachgasverbod per 1 januari 2023

 

Per 1 januari 2023 is het recreatief gebruik van lachgas landelijk verboden. De gemeente handhaaft samen met de politie op dit verbod.

De afgelopen jaren is steeds duidelijker geworden dat het recreatief gebruik van lachgas leidt tot enorme gezondheids- en veiligheidsrisico’s. In de gemeente Land van Cuijk was gebruik van lachgas wanneer dat hinder voor de omgeving opleverde al verboden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Vanaf 1 januari 2023 valt het recreatief gebruik van lachgas onder Lijst II van de Opiumwet. Het is vanaf dat moment verboden om, onder andere, lachgas binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, te verkopen of te hebben. Naast handhaven op dit verbod, blijft voorlichting en preventie een belangrijk onderdeel van de aanpak.

 

Spoedherstel asfalt N264 Mill

 

Het asfalt van de provinciale weg N264 tussen rotonde N277 (Peelweg) en de rotonde Mill (Vorleweg) heeft  ernstige winterschade. De weg is daardoor niet meer veilig. Daarom gaat de provincie binnenkort een nieuwe asfaltlaag aanbrengen.

 

De (spoed)werkzaamheden staan, als het weer het toelaat, gepland van 13 februari t/m 16 februari. De werkzaamheden worden in drie nachten, tussen 20:00 uur en 06:00 uur, uitgevoerd. Ook enkele slechte stukken asfalt tussen de rotonde Mill (Vorleweg) en de rotonde Erica (Wanroijseweg) worden vervangen. Deze werkzaamheden zijn maar beperkt. Hiervoor hoeft dit gedeelte maar één nacht te worden afgesloten, namelijk de nacht van 16 februari (20:00 uur) en 17 februari (06:00 uur).

 

Gedurende het werk zal de N264 voor al het verkeer worden afgesloten. Er wordt een omleidingsroute aangelegd. Overdag is de weg gewoon berijdbaar.

 

Heeft u vragen heeft over de spoedwerkzaamheden? Neem dan contact op met de provincie Noord-Brabant, Ward Gijsberts, tel. 06 – 183 03204.

 

Energiebespaarcoach in Heeswijkse Kampen

 

Wil jij ook meer weten over besparen op gas en stroom? De wijkraad Heeswijkse Kampen en de gemeente organiseren een avond met energiebespaarcoaches voor huurders in deze wijk.

Kom jij ook?

 

Wanneer: Woensdagavond 22 februari 2023

Start: 19.30 uur (inloop kwartier van tevoren)

Einde: 21.00 uur

Waar: Wijkaccommodatie De Nielt  (Gratis toegang)

Aanmelden bij: info@Heeswijksekampen.nl 

 

 

 

 

Fotowedstrijd gemeentegids 2023: stuur je foto deze week nog in!

 

Begin juni komt de eerste gemeentegids van de gemeente Land van Cuijk uit. Een gids die we niet alleen voor jou maken, maar ook met jou. We zijn hiervoor op zoek naar de mooiste foto’s van de gemeente Land van Cuijk. Heb jij een foto waarop je de gemeente hebt vastgelegd? Stuur deze dan in en wie weet krijgt jouw foto een plek in de gids! De allermooiste foto wordt bovendien beloond met een cadeaubon van €50,-

 

Hoe doe ik mee?

Ben je inwoner van de gemeente Land van Cuijk? Stuur dan vóór 17 februari je foto met omschrijving, voorzien van je voor- en achternaam naar: communicatie@landvancuijk.nl. De winnaars krijgen persoonlijk bericht voor 30 maart. Bekijk voor deelname de voorwaarden op www.gemeentelandvancuijk.nl/fotowedstrijd.

 

 

Jouw bedrijf of vereniging in de gemeentegids

In week 3 is uitgever Akse Media BV gestart met het actualiseren van de redactionele adressen voor de nieuwe gemeentegids. De adressen (organisaties en verenigingen) voorzien van een e-mailadres, ontvangen een e-mail ter controle van de gegevens. Deze e-mail is bij iedereen voorzien van een unieke persoonlijke code, zodat je zelf de gegevens naar wens kunt controleren -indien nodig- aanpassen. De overige vermeldingen worden tijdens de actualisatieperiode telefonisch door Akse Media benaderd.

Mocht jouw organisatie of vereniging eerder nog niet in de gemeentegids van Sint Anthonis, Grave, Cuijk, Mill en Sint Hubert of Boxmeer hebben gestaan, dan kun je deze aanmelden voor plaatsing in het adressengedeelte tot uiterlijk 3 maart 2023. Dit geldt ook voor wijzigingen.
Je kunt de melding doorgeven per e-mail: redactie@aksemedia.nl (o.v.v. gemeentegids Land van Cuijk), telefonisch: 0223-673010 (redactie Akse Media) of schriftelijk: Akse Media (t.a.v. gemeentegids Land van Cuijk) Postbus 6033, 1780 KA Den Helder.

 

Verkoop advertentieruimte aan bedrijven
Op dit moment worden bedrijven en instanties in de gemeente benaderd om te adverteren in de gids. Dit gebeurt ook door Akse Media BV. Dit is het enige bedrijf waarmee de gemeente samenwerkt op dit gebied. Word je door een ander bedrijf benaderd om te adverteren in de gemeentegids en twijfel je, vraag dan om de acquisitiebrief van de gemeente Land van Cuijk. Alleen Akse Media BV kan deze tonen.

 

Extra info
De gemeentegids verschijnt in het voorjaar. Om duurzamer te werk te gaan wordt de gids in een beperkte oplage uitgebracht. Wie er een wil, kan deze tegen die tijd afhalen. Geen huis-aan-huis-verspreiding meer dus.
We streven naar een afhaalpunt in iedere kern, en in de grote kernen meerdere afhaalpunten. Zodra de gids uitkomt worden de afhaalpunten bekendgemaakt.

 

Oproep: tellers en stembureauleden gezocht!

 

Op woensdag 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap. De gemeente Land van Cuijk is nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent. Er staat een mooie vergoeding tegenover.

11_logo-elkestemtelt_on-background_rgb.jpg

 

Wat moet je doen?

Als je je aanmeldt als stembureaulid, werk je op woensdag 15 maart van 7.00 uur tot het moment dat de uitslag van het stembureau beschikbaar is. Dat is in ieder geval na 21.00 uur. Gedurende de dag krijg je enkele pauzes van een paar uur. Als je je als teller aanmeldt, dan werk je op woensdag 15 maart vanaf 21.00 uur tot de stemmen per partij zijn geteld. 

 

Vergoeding

De vergoeding voor een stembureaulid bedraagt € 200  per dag. De vergoeding voor het tellen bedraagt € 50,00 (De genoemde bedragen zijn bruto).

 

Heb je interesse?

Ben jij de enthousiaste, gemotiveerd en nauwkeurige teller of stembureaumedewerker die wij zoeken? Ben je daarnaast 18 jaar of ouder en woon je in de gemeente Land van Cuijk? Stuur dan een mail naar verkiezingen@landvancuijk.nl. Bellen voor meer informatie kan via 0485-854000

 

8 maart: Denk mee over fairtrade!

Fairtrade helpt boeren en werknemers in ontwikkelingslanden een betere plek te krijgen in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade is zowel een keurmerk als een wereldwijde beweging. Ook in het Land van Cuijk stimuleren we fairtrade. Wil jij hieraan bijdragen? Meld je dan aan voor de werkgroep Fairtrade Land van Cuijk!

 

Wat is fairtrade?
Fairtrade zorgt ervoor dat (internationale) producten onder eerlijke condities worden geproduceerd en verhandeld met respect voor mens en milieu. Bij fairtrade worden bijvoorbeeld het recht op vakbonden en het verbod op gedwongen- of kinderarbeid nageleefd. Wat fairtradeproducten betreft, kun je denken aan koffie, thee, wijn, chocolade, rijst, bananen en nog veel meer. Naast deze producten zijn er ook fairtrade non-food producten als kleding, speelgoed, vazen, beelden en tassen. 

 

Wanneer is een gemeente een fairtrade-gemeente?

Een gemeente krijgt een fairtrade erkenning als ze voldoet aan de volgende, door de landelijke fairtrade-organisatie te toetsen, zes criteria:

1. Er is een lokale werkgroep die initiatieven neemt en de gemeente ondersteunt;

2. De gemeente spreekt zich uit voor fairtrade en koopt zelf Fairtrade producten in;

3. Plaatselijke winkels en horeca hebben een fairtrade aanbod;

4. Maatschappelijke organisaties en bedrijven gebruiken fairtrade producten;

5. Er is media-aandacht voor fairtrade;

6. Er is een link met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid.

 

De voormalige gemeente Boxmeer was bijvoorbeeld al een fairtrade-gemeente. De gemeente Land van Cuijk kan als grootste gemeente van Brabant nog meer bijdragen aan fairtrade. Hierbij kunnen we jouw hulp en ideeën goed gebruiken!

 

Informatieavond 8 maart
Op 8 maart om 19.30 uur is er een informatieavond in de raadzaal in het gemeentehuis in Cuijk. Hier kun je meedenken over de manier waarop we als Land van Cuijk aan de bovengenoemde criteria kunnen voldoen. We nodigen iedereen uit die interesse heeft in eerlijke handel en invulling wil geven aan een mooie, inclusieve gemeente Land van Cuijk. De leden van de huidige fairtrade-werkgroep zullen dan ook aanwezig zijn. Ook is het mogelijk om je die avond aan te melden als lid.

Je kunt je aanmelden voor de bijeenkomst via gemeente@landvancuijk.nl, t.a.v. ‘beleid sociaal domein’.

 

We onderschrijven de slogan ‘Koop lokaal’. En komt het van ver? Dan liever fair!

 

 

Bron: FairtradeNederland.nl

 

Lekker leven in Land van Cuijk

 

De GGD Hart voor Brabant organiseert samen met gemeente Land van Cuijk dit jaar (2023) een serie lezingen over het thema gezondheid, in de breedste zin van het woord. Op 7 februari beet sportpedagoog Bart Schmeits het spits af in gemeenschapshuis Ons Trefpunt in Velp.

 

In deze lezing stond een veel voorkomend dilemma centraal: Hoe beweeg je voldoende, ondanks een agenda die vol zit met werkafspraken, gezinsverplichtingen en sociale gelegenheden? Met de Nederlandse beweegrichtlijn als leidraad gaf Bart tal van praktische adviezen die op een eenvoudige manier in het dagelijks leven in te passen zijn. Daarbij bleef hij uitdrukkelijk weg bij lidmaatschappen van sportverenigingen en fitnessclubs. Zijn tips varieerden van even kort (proberen te) jongleren tijdens een reclameblok op radio of tv, het uitzetten van de trapondersteuning van je fiets tot het trekken van ‘snelwandel-tussensprintjes’ als je met de hond aan het wandelen bent. Ook het evenwichtsvermogen is zeer eenvoudig in het dagelijks leven te trainen, bijvoorbeeld door even over een stoeprandje te wandelen of twee maal daags op één been te staan tijdens het tandenpoetsen.

 

 

Foto: jose en Bart lezing Bewegen

 

 Het Puberbrein – een handleiding

Een lezing door Aletta Smits

 

Dit jaar zal GGD Hart voor Brabant in samenwerking met gemeente Land van Cuijk diverse sprekers uitnodigen om te komen praten over het belang van een goede gezondheid en mentale en fysieke fitheid. Deze keer deel 1 van een drieluik over het puberbrein.

 

Alles wat je moet weten over wat de puber beweegt. Waarom maken ze hun huiswerk niet? Waarom komen ze te laat op hun stage? Waarom besluiten ze al na drie weken om een andere studie te doen? Of ze nu 12 of 20 zijn, pubers voelen voor volwassenen vaak als een vreemde levensvorm.

 

Ze lijken niet vatbaar voor de meest logische argumenten, ze maken onnavolgbare keuzes en roepen – naast wat nostalgie – vaak onbegrip op: waarom komen ze niet uit bed? Waarom denken ze nergens aan? Waarom zijn ze aan hun mobiele telefoon vastgekit? Waarom hebben ze altijd een weerwoord en waarom hebben ze niet gewoon op tijd hun spullen af?

 

Er is recent van alles over het puberbrein bekend geraakt. Deze lezing zet het voor u op een rij en geeft op humoristische wijze het antwoord op voorgaande vragen. Hoe kunnen opleiders, stagebegeleiders, docenten en ouders daarop aansluiten?

 

Voor mensen die aan pubers lesgeven, mensen die pubers begeleiden als stagiaires en mensen die pubers thuis hebben.

 

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen.

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

Uitschrijving basisregistratie personen

Uit onderzoek van de afdeling Burgerzaken is gebleken dat onderstaand persoon niet meer woont op het adres waar hij of zij volgens de Basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingevolge artikel 2.22 van de Wet BRP besloten de bijhouding van de persoonslijst van deze persoon op te schorten wegens vertrek uit Nederland. Dit betekent dat hij of zij daardoor formeel niet meer op dat adres staat ingeschreven.

 

Geslachtsnaam en voorletters

Geboorte-datum

Adres

Datum besluit

R. Bajorek

13-12-1965

Rembrandt van Rijnstraat 11, Boxmeer

09-02-2023

M.R. Hagedoorn

25-02-1976

Muntlaan 1, Grave

09-02-2023

 1. Jakab

03-11-1975

Laageindsbroek 4, Rijkevoort

09-02-2023

S.E. Kuśnierski

03-08-1989

Rembrandt van Rijnstraat 11, Boxmeer

09-02-2023

Abdirezak Ibrahim Abdullahi

18-05-1994

Stevensbeekseweg 14a, Overloon

03-02-2023

P. Dang

25-10-1968

Basilius van Bruggelaan 4, Velp

03-02-2023

 

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken bij het college. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken en vangt aan één dag na de datum van deze publicatie.

 

Het ondertekende bezwaarschrift moet bevatten de naam en het adres van de indiener, de datum en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt. Ook moet de bezwaarmaker gemotiveerd aangeven waarom hij of zij het niet eens is met het besluit. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave.

 

Land van Cuijk

| Verkeersbesluiten

 • opheffen gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats - Infirmerie te Grave
 • reserveren algemene gehandicaptenparkeerplaats - Lavendel in Cuijk
 • reserveren algemene gehandicaptenparkeerplaats - Hagelkruis in Cuijk

| Uitschrijving basisregistratie personen

| Overige

 • Beleidsregel Compensatieregeling OZB 2023 gemeente Land van Cuijk
 • Voorgenomen verkoop grond Land van Cuijk
 • Beleidsregels vrijstelling leges Land van Cuijk 2023
 • Ontheffing verleend voor het verstrekken van zwakalcoholhoudende dranken tijdens de burgemeesterverkiezing en boerenbruiloft op 21 februari 2023 te Land van cuijk
 • Ontheffing verleend voor het verstrekken van zwakalcoholhoudende dranken tijdens het kriebelbal op 19 februari 2023 te Land van Cuijk

Beers

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Verlenging beslistermijn voor het verbouwen van het bestaande pand tot schuurwoning en boerderijwoning aan Graafsedijk 19, 19a en 19b te Beers

 

Beugen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het plaatsen van zonnepanelen op de grond aan Provincialeweg 6 te Beugen
 • Vergunning verleend voor het organiseren van het evenement Knakworstrennen op 19 februari 2023 op het Kerkplein te Beugen
 • Vergunning verleend voor het uitbreiden van de woning aan Schuttersstraat 45 te Beugen

 

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een kleinschalige woon-/zorgvorm voor dementerende ouderen Jan Parcellisstraat ongenummerd, Boxmeer - kadastraal BMR00 L 3297
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van 10 Domi woningen te Boxmeer hoek Berch / Jan Porcellistraat Boxmeer, kadastraal BMR00 L 3297
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanbrengen van gaas en grondverdringende palen Veerstraat 49, 5831JM Boxmeer

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Veerstraat 49, 5831JM Boxmeer
 • Vergunning verleend voor het wijzigen van een eerder verleende vergunning voor de nieuwbouw van warehouse Marel Boxmeer aan Lionstraat 2 te Boxmeer

 

 

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een tuinkantoor met overkapping Appelboom 8, 5432KP Cuijk
 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van appartementsgebouw met 13 appartementen en 1 vrijstaande woning Grotestraat/Hapsebaan ongenummerd Cuijk, kadastraal CUI00 C 3953

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het intern verbouwen en vergroten van een woonboerderij aan Zevenhutten 17 te Cuijk
 • Vergunning geweigerd voor het legaliseren van een B&B aan Waterkering 12 te Cuijk

| Overige

 • Melding voor het oprichten van een hamburgerzaak aan Korte Molenstraat 15 te Cuijk

Escharen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel aan voorzijde woning Beerschemaasweg 73, 5364NR Escharen
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van een woonboerderij Boltschestraat 2, 5364NM Escharen

Afhandelingen

 • Buiten behandeling gestelde aanvraag voor het plaatsen van een dakkapel aan Graafschedijk 24 te Escharen

 

Gassel

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het verbouwen en verduurzamen van een recreatief verblijf aan Kapellaan 4 te Gassel

Grave

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het plaatsen van een container van 1 februari 2023 tot en met 16 februari 2023 aan Sint Henricusweg 29 te Grave
 • Vergunning verleend voor het realiseren van een overkapping bij een monument aan Maasstraat 21 te Grave

Haps

| Overige

 • Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan Kwekersweg 8a Haps

 

Landhorst

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het vervangen van een fietsbrug nabij De Quayweg 53 te Landhorst
 • Vergunning verleend voor het plaatsen van een erfafscheiding aan Pinksterbloemstraat 5 te Landhorst

| Overige

 • Melding voor het veranderen van een rundveehouderij aan Boekelsebaan 8 te Landhorst

 

Ledeacker

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van zonnepanelen op de grond Hoenderstraat 7A, 5846AE Ledeacker

 

Linden

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een buitenverblijf/schuur Hardweg 5, 5439NG Linden

 

Maashees

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit Jo de Kuperstraat 10, 5823CL Maashees

 

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning en het kappen van 2 bomen Nabij hoek Mezenhof Mill, kadastraal MIL00 F 4807 (voormalig MOB complex)
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het doorvoeren van bouw/constructieve aanpassingen voor MRI Hoogveldseweg 1, 5451AA Mill
 • Verlenging beslistermijn voor het realiseren van een dakopbouw en een overkapping aan Merelweg 3 te Mill

Afhandelingen

 • omgevingsvergunning verleend voor het uitvoeren van werkzaamheden riolering en bestraten binnenplaats Kasteel Tongelaar 12, 5451HS Mill

| Overige

 • Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan ‘Mill, Stationsstraat 40’

 

Oeffelt

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van 3 nieuwe voortplantingswateren Nabij Oeffeltseweg en Hoefseweg in Haps en nabij Veerweg in Oeffelt
 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een woning Kuipersstraat 28 Oeffelt

 

 

Overloon

| Overige

 • Ontheffing verleend voor een rondrit met de jeugdprinsenwagen op 20 februari 2023 op diverse wegen in de kern te Overloon
 • Vergunning verleend voor het organiseren van een Plus Kleffenloop Overloon op 16 april 2023 aan Raaijweg 15-17 te Overloon
 • Vergunning verleend voor het organiseren van een carnavalsoptocht op 19 februari 2023 in de kern te Overloon

 

Sambeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van zonnepanelen op de bodem Hoogeindseweg 20, 5836CB Sambeek

Afhandelingen

 • omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een woonhuis Oude Waranda ongenummerd, Sambeek (links naast nr. 1)
 • Vergunning verleend voor het vergroten van de garage/berging en het bouwen van een carport aan Torenstraat 36 te Sambeek

 

Stevensbeek

| Overige

 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Lactariaweg 40, Stevensbeek

 

Velp

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een erker aan de voorgevel van huisnummers 16 en 18 Tolschestraat 16, 5363TC Velp

| Overige

 • Ontheffing verleend voor het verstrekken van alcohol op 21 januari 2023, en 4, 18 en 20 februari 2023 in MFA “Ons Trefpunt” aan Beukenlaan 11 te Velp

Vianen

| Overige

 • Vergunning verleend voor het organiseren van een carnavalsopotocht op 20 februari 2023 in diverse straten te Vianen

Vortum-Mullem

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor Uitrit st Hubertusstraat 20 Sint Hubertusstraat 20, 5827BJ Vortum-Mullem

Afhandelingen

 • omgevingsvergunning verleend voor Molenhof 9 Vortum Mullem het bouwen van een woning Molenhof 9 in Vortum Mullem

 

Wilbertoord

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Vergunning verleend voor het realiseren van een woning met uitweg aan Bijenkorf 5 te Wilbertoord