PLUS Verbeeten genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2023

Gepubliceerd op 2 maart 2023 om 19:52

PLUS Verbeeten in Tegelen is één van de tien landelijk genomineerden leerbedrijven voor mbo-studenten in de sector Handel. Hiermee zijn zij, bij dezen, direct het beste leerbedrijf van de provincie Limburg binnen de genoemde sector.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor bedrijven binnen én buiten de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

 

PLUS Verbeeten Tegelen leidt sinds jaren mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Jolien Verbeeten van PLUS Verbeeten is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat de jeugd de toekomst heeft en we hiermee een basis leggen voor enthousiaste en betrokken medewerkers voor nu en voor later. Dat vinden wij belangrijk omdat we ervan overtuigd zijn dat goed opgeleide en tevreden medewerkers het beste voor onze klanten zullen zorgen.”

 

Maandag 15 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden op dat evenement ook de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen.

 

Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. Door hun inzet kunnen mbo-studenten de praktijkervaring opdoen die ze hard nodig hebben.

 

Het overzicht van alle winnaars vindt u op de website van SBB:

https://www.s-bb.nl/bedrijven/verkiezing/