Inspiratiebijeenkomst voor mantelzorghelden

Gepubliceerd op 6 maart 2023 om 19:29

Op 20 april organiseren Sociom en de gemeente Land van Cuijk een inspiratiebijeenkomst voor mantelzorgers. Naast ontspanning en waardering is het doel van de bijeenkomst om in gesprek te gaan over aandachtspunten voor mantelzorg in de toekomst. Met behulp van de input wordt het nieuwe mantelzorgbeleid gevormd. De speciale gastspreker tijdens de bijeenkomst is schrijver Tijn Elferink.

Zorg jij voor iemand die je lief is, bijvoorbeeld je partner, je moeder, de buurman, je kind of je broer? En is dit geen reguliere zorg, maar langdurige extra zorg van minstens 8 uur per week? Als jij deze intensieve zorg verleent, ben jij mantelzorger. De inspiratiebijeenkomst is bedoeld voor mantelzorgers van 19 t/m 100(+) jaar die in het Land van Cuijk wonen.


Locatie en tijd
De inspiratiebijeenkomst is op donderdag 20 april, van 16.30 – 21.00 uur in Myllesweerd (Kerkstraat 3 in Mill). Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.
Aanmelden is verplicht. Dit kan via www.mvplein.nl/inspiratiebijeenkomst. Ook vind je hier meer informatie over het programma.

Ontspanning
Hoewel het mooi is om voor een ander te kunnen zorgen, is het soms ook zwaar om mantelzorger te zijn. Een moment om te ontspannen is dan wel zo fijn. Het programma is daarom afwisselend, informeel en inspirerend.

Inspirerende gastspreker

“Mantelzorg sluipt er een beetje in”, vertelt Tijn Elferink – spreker tijdens de bijeenkomst en schrijver van o.a. het boek Fijn dat je er bent - Handboek voor de moderne mantelzorger. Het zorgen voor iemand anders lijkt vaak vanzelfsprekend. Je geeft veel om iemand en diegene blijkt zorg nodig te hebben. Toch is het belangrijk om niet aan jezelf voorbij gaan. Praktische tips en herkenbare ervaringen worden op 20 april tijdens de bijeenkomst gedeeld.

Nieuw mantelzorgbeleid
Er is natuurlijk ook gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over mantelzorg, bijvoorbeeld tijdens verschillende themasessies. De aandachtspunten en de ideeën voor mantelzorg in de toekomst worden zoveel mogelijk meegenomen in het nieuwe mantelzorgbeleid voor het Land van Cuijk.

 

Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “Mantelzorgers zijn onmisbaar voor onze samenleving. We hopen met deze bijeenkomst niet alleen onze waardering te tonen, maar ook met elkaar te kijken hoe we mantelzorg kunnen verbeteren.”