Cultureel Café

Gepubliceerd op 21 maart 2023 om 18:41

Het Cultureel Café georganiseerd door Kunstkring Sint Anthonis is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Dit is de plek waar álles op het gebied van Kunst en meer Cultuur aangeboden wordt. Hier ontmoeten gasten en geïnteresseerden elkaar. En hier móet je als kunstenaar je verhaal een keer verteld hebben.

Kunstkring Sint Anthonis zorgt voor een boeiend, gezellig programma. Divers, en met alles op het gebied van Kunst en Cultuur. Aan de orde komen allerlei vormen van beeldende kunst, muziekstijlen, theater, cabaret, literair, poëzie, dans, fotografie, architectuur … en nog veel meer.

 

We maken kennis met:

 

Harry Peppinck, Escharen

harrypeppinck.jpg

Schrijver, columnist, verteller, poëzie

Een graag geziene en bekende gastspreker in het Cultureel Café.

Harry is voorzitter van “Graeft Voort” Grave,  een  beheerstichting van Stichting Graafs Erfgoed, waaronder het Stadsmuseum Grave,  het bijbehorende Kazematten Museum, het kenniscentrum Architectuur en Kenniscentrum Graafs Geheugen. Vanavond draagt Harry voor uit eigen werk.

 

Elsbeth Roest, St. Hubert

elsbethroest-1.jpg

Kunstschilder, docent

Na de pedagogische academie was zij lange tijd vakleerkracht tekenen en handvaardigheid. 

Elsbeth Roest woont en werkt sinds 1995 in Sint Hubert.

Elsbeth heeft tijdens de corona tijd veel gewandeld en gefietst in het mooie Land Van Cuijk.

De afwisseling van natuur binnen dit gebied heeft, evenals het werken in de tuin, genoeg inspiratie opgeleverd om te vertalen op het doek. De werken zijn herkenbaar, geabstraheerd en/of realistisch, maar bovenal geeft Elsbeth een eigen nieuwe werkelijkheid.

elsbethroestbloemig-2jpg.jpg elsbethroestslootje2jpg.jpg

Het begint meestal met het voorbewerken van het blanco doek met verschillende materialen; zoals zand, papier, touwtjes, etc. Er ontstaat zo een gelaagde huid, waarop zij gaat schilderen met olie-of acrylverf. Naast de zo ontstane bloem- en landschapsschilderijen schildert ze nog steeds koppen en geabstraheerde vogeltjes, al dan niet met een knipoog.

 

Jos Kuijpers, Oeffelt

joskuijpers.jpg

Zanger Gitarist Componist

Jos geboren en getogen Oeffeltenaar werkte oorspronkelijk als kippenboer op het bedrijf van zijn ouders, maar hij gooide het roer om: sinds 2008 is hij beroepsmuzikant.

In zijn jonge jaren begon hij met de banjo en stapte later over naar gitaar. Met de engelstalige band Try Out kwam hij na een talentenjacht in Hilversum bij Veronica en de NCRV terecht om daarna met de Nederlandse band Puur Toeval verder te gaan. Nu geeft hij gitaarles op zijn eigen muziekschool in Oeffelt en is daarnaast dirigent van een smartlappenkoor

Op deze avond maakt Jos zijn debuut in Sint Anthonis en maakt hij van de gelegenheid gebruik zijn lied “ut Péérd” -lang geleden door hem geschreven en gecomponeerd- onder de aandacht én ten gehore te brengen.

 

Datum: 30 Maart 2023

Aanvang: 20.00u

Inloop: 19.30u

 

Let op

Locatie: Oelbroeck, Breestraat 1d, 5845 AX Sint Anthonis 

Entree: € 5,00 bij voorkeur contante betaling

Consumpties: bij voorkeur pinbetaling

https://www.kunstkring.com/

https://www.facebook.com/people/Kunstkring-Sint-Anthonis