overloon nieuws

Wim Hillenaar de nieuwe burgemeester van Maastricht

Gepubliceerd op 24 maart 2023 om 13:34

Als het aan de gemeenteraad van Maastricht ligt wordt Wim Hillenaar (CDA) de nieuwe burgemeester van Maastricht. Dat is besloten tijdens de bijzondere raadsvergadering op 23 maart.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer Steijns: “De heer Hillenaar, is een burgemeester voor alle inwoners van Maastricht. Hij heeft de autoriteit en warme uitstraling die de inwoners vragen.”

De gemeenteraad ziet in hem de burgemeester die zeer goed past in het profiel. Een evenwichtige, kundige en stevige voorzitter van de raad en het college. En met zijn ruime ervaring in de regionale en internationale samenwerking tussen gemeenten is hij een aanwinst. Veiligheid en openbare orde op lokaal niveau zijn bepalend in zijn carrière.

Wim Hillenaar reageert: “Wat een prachtige stad, Maastricht! Zoveel geschiedenis. Zoveel verscheidenheid. De stad Maastricht heeft een enorme aantrekkingskracht op mij en de profielschets maakte me mogelijk nog enthousiaster. De vier opdrachten daarin passen naadloos bij de wijze waarop ik het burgemeesterschap de afgelopen twaalf jaar heb vervuld.”

Tot februari van dit jaar was Wim Hillenaar waarnemend burgemeester van de fusiegemeente Land van Cuijk. Lees meer op Bron:https://www.gemeentemaastricht.nl/stad/actueel/persbericht/wim-hillenaar-voorgedragen-als-burgemeester-van-maastricht«   »