Afscheid bij SSS met tweede degradatie op rij is voor Lucassen doemscenario

Gepubliceerd op 27 maart 2023 om 18:47

Frits Lucassen wil dit seizoen afscheid nemen bij SSS’18 met handhaving in de tweede klasse G. Tegen Rhode verzuimde zijn ploeg zondag een slag te slaan: 0-0.

Door Ernie Berenbroek 27-03-23,

Nee, ik wil zeker niet tweemaal achter elkaar degraderen.” Het zijn de woorden van Frits Lucassen deze zondagmiddag. De 34-jarige middenvelder van SSS’18 gaf onlangs aan na dit seizoen te stoppen. En niet alleen hij. In zijn kielzog hangen ook twee andere 30-plussers van de voetbalclub uit Overloon hun kicksen aan de wilgen: aanvoerder Wout Janssen en clubtopscorer Bas Joosten, beiden 37 jaar.

Vorig seizoen vloog hij met SSS via de nacompetitie uit de eerste klasse. ,,Toen twijfelden we al met z’n drieën om nog door te gaan, maar we vonden het voetballen nog te leuk en voelden ons alle drie fit”, zegt Lucassen na het duel met Rhode. ,,De tweede klasse is realistischer voor ons. Daarin komen we zelf ook meer aan voetballen toe.

 

Ik ben met SSS drie keer gepromoveerd via de nacompetitie. Maar eigenlijk ben je dan nog niet klaar voor de eerste klasse. Het was leuk, maar boven onze stand. Het wordt nu tijd voor een nieuwe generatie.”

 

Lucassen is optimistisch dat SSS ook zonder het scheidende trio overeind blijft. ,,Er is een goede doorstroming van onderaf. Verschillende jeugdspelers hebben al speelminuten gemaakt. Lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/amateurvoetbal/afscheid-bij-sss-met-tweede-degradatie-op-rij-is-voor-lucassen-doemscenario~a0efd6a9/