PLUS Verbeeten op een na de beste zelfstandig supermarktondernemer van Nederland

Gepubliceerd op 20 april 2023 om 19:48

Jan en Jolien Verbeeten en Koen Verstegen zijn gedeelde tweede geworden in de competitie om de ZO2Z Award 2023-2024.

Foto v.l.n.r.: Jan Verbeeten, Jolien Verbeeten (PLUS Verbeeten) ontvingen de prijs uit handen van Merijn Zeeman (Sportief directeur van team Jumbo-Visma)

Brancheorganisatie Vakcentrum reikt deze prijs iedere twee jaar uit aan de beste zelfstandig supermarktondernemer van Nederland. De hoofdprijs ging naar een supermarktondernemer in Stadskanaal.

De prijs is een initiatief van het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig retailondernemers en werd uitgereikt tijdens de Dag van het Vakcentrum. Met de competitie wil het Vakcentrum de meerwaarde van de zelfstandige ondernemer voor de Nederlandse economie en voor de lokale gemeenschap benadrukken.

De deelnemende ondernemers doorliepen een intensief selectietraject. Dat bestond onder andere uit een klantenonderzoek, een schriftelijke vragenronde en een uitvoerig gesprek. De voorselectie werd verzorgd door een onafhankelijk retailadviesbureau (Q&A, Amersfoort) De drie finalisten werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit René Roorda (CBL), Cees Jan Adema (FNLI) en Harrie ten Have (Vakcentrum) 

Stimulerend personeelsbeleid

Het team van PLUS Verbeeten hoge punten met het stimulerend personeelsbeleid en de aandacht voor de medewerkers. Naast loopbaancoaching voor alle medewerkers is er ook psychosociale ondersteuning beschikbaar voor de medewerkers die dat nodig hebben.

Lokale betrokkenheid

De lokale betrokkenheid van PLUS Verbeeten is groot. Dat is onder andere terug te zien in de verduurzamingsactiviteiten en vergroening van de wijk waar Verbeeten is gevestigd.

Vers steeds belangrijker

Het belang van vers in de supermarkt neemt toe. Dat was bij alle deelnemende winkels duidelijk. PLUS Verbeeten valt op met het uitgebreide assortiment lokale producten onder de naam De Streek + Verbeeten.

Super Supermarkt Keurmerk

PLUS Verbeeten heeft ook het Super Supermarkt Keurmerk, het keurmerk voor zelfstandige supermarktondernemers die duurzaam, lokaal betrokken en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Door de grote betrokkenheid zijn zij van grote meerwaarde voor de buurt.

Het volledige juryrapport staat op www.vakcentrum.nl/zo2z