overloon nieuws

Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 25 april 2023 om 19:03

Nieuws en informatie van de gemeentes Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Dodenherdenkingen in Land van Cuijk

 

Herdenkingscomités en dorpsraden geven op donderdag 4 mei op verschillende locaties in de gemeente op een waardige manier inhoud aan de Nationale dodenherdenking. Leden van het college van burgemeester en wethouders en raadsleden houden bij de verschillende monumenten in de gemeente een toespraak en leggen bloemen. Iedereen is van harte uitgenodigd bij de herdenkingen aanwezig te zijn. 

 

Leven met oorlog

De afstand tot de Tweede Wereldoorlog wordt ieder jaar groter, maar bijna iedere Nederlander heeft via overlevering van generatie op generatie te maken met de Tweede Wereldoorlog of andere oorlogen sindsdien. Voor de eerste generatie is het doorgeven van oorlogservaringen vaak een belangrijke vorm van verwerking en tevens een waarschuwing voor het gevaar van oorlog. Volgende generaties geven een eigen duiding aan het oorlogsverleden op basis van de verhalen. 

Met het jaarthema ‘Leven met oorlog’ vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aandacht voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving en voor de overdracht tussen generaties. Hoe ontwikkelen herinneringen zich van de eerste naar volgende generaties? En wat heeft dit voor betekenis voor opvattingen over vrijheid en onvrijheid? In haar toespraak gaat  burgemeester Marieke Moorman in op dit thema. Zij doet dit bij de herdenking in Stevensbeek. De wethouders en leden van de gemeenteraad zullen deze toespraak uitspreken op andere locaties.

Kunt u niet deelnemen aan een van de herdenkingen? Toon uw betrokkenheid dan door de Nederlandse vlag halfstok te hangen en om 20.00 uur 1 minuut stil te zijn.

 

De locaties en aanvangstijden van de herdenkingen vindt u hieronder. De verschillende programma’s vindt u op de website www.gemeentelandvancuijk.nl/dodenherdenking2023 .

 

Kern

Locatie

Aanvang programma

Beugen

Parochiekerk Maria ten Hemelopneming, Kerkplein 5 Beugen Herdenkingssteen bij kerk en Pinpoint-monument

19.30 u

Boxmeer

Petrusbasiliek, Steenstraat 41 Boxmeer, Hotel Riche en Boxmeers Oorlogsmonument aan de Rapenstraat

18.00 u

 

Cuijk

Martinuskerk, Kerkstraat 8 Cuijk, Joods monument Maasveld en Monument de Barmhartige Samaritaan Stationsplein

18.45 u

Grave

Historisch Stadhuis, Hoofdwagt 2 Grave, Torenplein en voormalige Synagoge

19.30 u

Maashees

Monument voor omgekomen Dorpsgenoten op het plein voor de Antoniuskerk

19.40 u

Mill

Myllesweerd, St. Willibrorduskerk, Herdenkingsmonument Acaciahof

(gezamenlijke herdenking van de kernen Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord)

18.00 u

Oeffelt

Parochie Maria Moeder van de Kerk, Kerkplein4 Oeffelt en het Monument Lancaster III ED997

19.15 u

Overloon

St. Theobalduskerk, 14 Oktoberplein 6 Overloon en het Bevrijdingsmonument.

19.00 u

Sambeek

Monument aan de Torenstraat 54, Sambeek

19.30 u

Stevensbeek

’t Stekske, Ceresstraat 2 Stevensbeek, en de kiosk in het park aan de Pater Eijmardstraat

(gezamenlijke herdenking van Stevensbeek, Westerbeek, Wanroij, Sint Anthonis, Landhorst, Ledeacker, Oploo)

18.30 u

Vierlingsbeek-Groeningen

Koningskerkje, Spoorstraat 17 Vierlingsbeek en het Oorlogsmonument

19.25 u

Katwijk

(7 mei)

H. Martinuskerk, Mariagaarde 4 Katwijk en het Monument voor de Nederlandse Militair

10.30 u

 

Laat je niet afleiden campagne “Mobiel zonder Mobiel’’

 

De hele week is Alex Buijk, van beroep illusionist, met Otto van de Sanden van Attacom, specialist in jongerencommunicatie, op pad geweest in onze gemeente met de VO-scholen versie van de campagne ‘Ik ben mobiel zonder mobiel’.

In de klas gaan zij een spel spelen en het enige wat ze de leerlingen hierover vertellen is: ‘laat je niet afleiden’. Net zoals wanneer je op de fiets zit. De leerlingen merken al snel dat ze in een experiment verzeild geraakt zijn. Het is ‘magisch entertainment’ dat ervoor zorgt dat de leerlingen van het begin tot het eind geboeid blijven. In een positieve sfeer ervaren ze hoe eenvoudig ze afgeleid worden door hun mobiel.

 

Deze week zijn ze op Metameer Boxmeer, Pro college Boxmeer en het Merlet in Grave geweest. Het Merlet in Cuijk en Mill en het Elzendaal college in Boxmeer volgen nog.

 

 

 

 

Financiële ondersteuning voor goede ideeën van inwoners

Op 9 maart heeft de gemeenteraad een nieuw beleid voor subsidies voor wijk- en dorpsraden en inwonersinitiatieven vastgesteld. Een van de onderdelen  hierin is dat goede leefbaarheid ideeën van inwoners in aanmerking kunnen komen voor een financiële steun. Hier is voor ieder dorp en voor iedere wijk (het gebied van de wijkraad) elk jaar 7.500 euro beschikbaar.

Waarvoor is deze subsidie bedoeld?

Deze subsidie is bedoeld om de leefbaarheid in de dorpen en wijken groter maken. Daarnaast kan dit budget helpen bij het behalen van de doelen in de Kernen CV’s. Deze Kernen CV’s zijn door ieder dorp en iedere wijk gemaakt. Er staat in wat inwoners belangrijk vinden voor de leefbaarheid en waar ze graag met de gemeente aan willen werken. (zie www.onslandvancuijk.nl voor alle kernen CV’s ). De subsidie van 7.500 euro, die nu voor ieder dorp en wijk beschikbaar komt, kan hier aan meehelpen.

Hoe kun je deze subsidie aanvragen?

Hiervoor is een digitaal formulier beschikbaar. Door de QR code te scannen kom je direct bij het formulier uit. Het formulier is ook via de website van de gemeente te vinden. (ga naar www.gemeentelandvancuijk.nl, Het woord subsidies via de zoekbalk ingeven, kiezen voor subsidie Kernendemocratie).

Elke inwonersgroep, stichting (niet-commercieel) of vereniging die een goed idee heeft om de leefbaarheid te verbeteren  kan deze subsidie aanvragen. Voor ieder dorp of iedere wijk (hiermee bedoelen we het gebied van een wijkraad) is maximaal 7.500 euro beschikbaar. De aanvragen worden opgepakt op volgorde van binnenkomst. Je kunt elk jaar tot en met 31 oktober een aanvraag doen.

Uitgangspunten

Het gaat om een nieuwe subsidievorm. Daarom is er dit jaar voor gekozen om nog geen echte regels op te stellen. Het is vooral belangrijk dat het maatschappelijk belang centraal staat. En dat het een idee is waarvoor draagvlak is (meerdere mensen moeten het een goed idee vinden). Iedere aanvraag wordt door de gemeente gewogen op deze uitgangspunten én de bijdrage aan het gemeenschappelijke- en leefbaarheidsbelang.

Vragen?

Alle informatie over de subsidie is te vinden op onze website. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met één van de gebiedsmakelaars (0485-854000).

 

Veel verkeersdoden in Noord-Brabant: dit kun jij doen

 

140 personen. Zoveel mensen overleden het afgelopen jaar bij een verkeersongeluk in Noord-Brabant. Wij zijn er stil van. Het Centraal Bureau voor Statistiek publiceerde dinsdag de cijfers over het aantal verkeersdoden in Nederland in 2022. Onze provincie staat hiermee op de eerste plek van Nederland. Samen met alle Brabantse verkeersveiligheidspartners vinden wij het als gemeente Land van Cuijk tijd voor actie. Het aantal slachtoffers moet omlaag. Help jij mee?

 

De afgelopen twee jaar was er nog sprake van een daling. Met de nieuwste cijfers van het CBS scoort Noord-Brabant helaas weer hoog. Als provincie komen we dicht in de buurt van de pre-coronajaren 2018 en 2019. Toen overleden er achtereenvolgens 150 en 142 mensen in het verkeer. Dit jaar 140 personen. Vaders, moeders, broertjes, zusjes, collega’s en vrienden die nooit meer thuiskomen. En die voor altijd een lege stoel achterlaten.

 

Topje van de ijsberg

Het aantal verkeersdoden is het topje van de ijsberg. In 2021 belandden in Noord-Brabant meer dan 15.000 mensen op de spoedeisende hulp in het ziekenhuis naar aanleiding van een verkeersongeval. Volgens recente cijfers van VeiligheidNL is er een stijgende trend als het gaat om het aantal verkeersslachtoffers in Nederland. Met name fietsers blijken kwetsbaar.

 

Geen autogordel en te hard rijden

Gedrag is in veel gevallen de oorzaak van een verkeersongeval. Uit eerder onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid naar de verkeersdoden in 2018-2019 blijkt dat veel slachtoffers geen autogordel droegen, te hard reden, onder invloed waren of werden afgeleid. Onnodig. We hebben ons gedrag zelf in de hand.

 

Jouw actie telt

We hebben dus jouw hulp nodig. Als Brabantse verkeerveiligheidspartners (Brabantse gemeenten, politie, Rijkswaterstaat, Openbaar Ministerie en de provincie) zijn we het daarover eens. Alleen samen kunnen we het Brabantse verkeer veilig maken. Dat is niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. Geef daarom ook het goede voorbeeld in het verkeer. Zo herinner je familie, vrienden, maar ook andere weggebruikers eraan dat goed gedrag op ieder moment belangrijk is.

 

Zo kun je bijvoorbeeld:

 • MONO rijden. Houd je ogen op weg. Dus geen mobiel in de auto, op de fiets of op de scooter
 • Drank of drugs laten staan als je de weg op gaat
 • Drie keer kijken voordat je oversteekt
 • Tot tien tellen bij vervelende situaties
 • Vrienden, familieleden of collega’s aanspreken op ongewenst gedrag
 • Uit alle vier de dode hoeken van een vrachtwagen of bus blijven
 • Altijd je gordel omdoen
 • Je ruiten ijsvrij maken voordat je de weg op gaat
 • Je aan de voorgeschreven snelheid houden
 • Geen één risico op de weg nemen

 

Groot of klein. Thuis of op het werk. Bewust of onbewust. Iedere actie telt. Ook die van jou.

 

Meer weten? Neem dan een kijkje op www.brabantgaatvoornul.nl.

 

Kids & Koffie (0-4 jaar)

Jonge kinderen bezorgen hun ouders veel plezier, maar soms ook de nodige uitdagingen.

Heb je vragen over een bepaald thema of behoefte aan een steuntje in de rug bij het opvoeden?

Kom binnen en bespreek het met een pedagogisch medewerker of jeugdverpleegkundige.

In Mill staat tijdens elke bijeenkomst een opvoedthema centraal dat gepresenteerd wordt door een jeugdverpleegkundige.

07_krantkidskoffiemillmeijuni2023.jpg

 

WOZ-waarde en eigenwoningforfait: gemiddeld lager in 2023

Veel mensen denken ten onrechte dat de stijging van de WOZ-waarden ook grote gevolgen heeft voor hun inkomstenbelasting. Het eigenwoningforfait is een bedrag dat de belastingdienst in je belastingaangifte bij je inkomen telt. Dat is een percentage van de WOZ-waarde. Dat gebeurt  alleen als je een koopwoning hebt die je hoofdverblijf is. Door de waardeontwikkelingen zijn deze tarieven de afgelopen jaren telkens fors verlaagd.

 • 2019 : 0,65%
 • 2020 : 0,60%
 • 2021 : 0,50%
 • 2022 : 0,45%
 • 2023 : 0,35%

In de gemeente Land van Cuijk zijn ten opzichte van 2022 de WOZ-waarden met gemiddeld 15% gestegen. Bijvoorbeeld van € 300.000 in 2022 naar € 345.000 in 2023. Het eigenwoningforfait bedraagt in dat geval in 2022 0,45% van € 300.000 is € 1.350. In 2023 bedraagt dit 0,35% van € 345.000 of € 1.207,50. Dat is € 142,50 minder dan in 2022. Over het lagere bedrag wordt vervolgens de inkomstenbelasting berekend. Die aanslag is uiteraard afhankelijk van de totale hoogte van je inkomen. Het eigenwoningforfait voor 2023 telt de  belastingdienst overigens pas in het voorjaar van 2024 bij je inkomen.

 

Buurtbemiddeling van Sociom

 

Het kan gebeuren dat buren of buurtbewoners je woonplezier beïnvloeden. Vaak helpt het om met elkaar te praten. Maar wat als dat niets oplost, of dat het lastig is om met elkaar in gesprek te gaan? Buurtbemiddeling kan hierbij helpen.

 

Hoe werkt Buurtbemiddeling?

 1. Je meld je aan en bespreekt met de coördinator van Sociom de situatie. Je besluit samen in dat gesprek of Buurtbemiddeling geschikt is.
 2. Vrijwillige buurtbemiddelaars komen kennis maken en luisteren naar jouw situatie en bespreken welke vervolgstap zinvol is.
 3. In overleg gaan de bemiddelaars naar de andere buurtgenoten en luisteren ook naar hun verhaal.
 4. Als iedereen het wil, volgt er een gezamenlijk gesprek op een neutrale plek. De buurtbemiddelaars zorgen ervoor dat het gesprek goed verloopt en dat er afspraken worden gemaakt.
 5. De buurtbemiddelaars informeren na enige tijd of de afspraken zijn nagekomen.

Belangrijk om te weten:

 • Bemiddeling is gratis.
 • De vrijwillige bemiddelaars stellen zich onpartijdig op en geven geen oordeel.
 • Gesprekken en afspraken zijn strikt vertrouwelijk.
 • Pas als jij dat wil, nemen we contact op met de buren.
 • Als beide buren het willen, zetten we samen afspraken op papier. Deze afspraken nemen de buren mee naar huis.

Voor meer info:
Inge Frederiks, coördinator Buurtbemiddeling, onderdeel van Sociom.

info@buurtbemiddelinglvc.nl

www.buurtbemiddelinglvc.nl

06 - 133 23 073

 

4 miljoen extra voor duurzaamheidslening

 

De gemeente Land van Cuijk stelt vier miljoen euro extra beschikbaar voor de duurzaamheidslening. Wethouder Bouke de Bruin: ‘Van de regeling is afgelopen jaar goed gebruik gemaakt. Dit stimuleert de gemeente Land van Cuijk van harte en heeft daarom besloten het beschikbare bedrag te verhogen met €4.000.000,-  zodat meer inwoners hun huis kunnen verduurzamen.’

 

Inwoners van de gemeente Land van Cuijk kunnen met de duurzaamheidslening geld lenen voor bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie, een warmtepomp, een laadpaal en meer. Allemaal maatregelen om de woning te verduurzamen en zo minder energie te verbruiken en minder CO2 te produceren. Afgelopen jaar hebben bijna 300 huishoudens gebruik gemaakt van de lening. Het aanvankelijke bedrag was 5,4 miljoen euro. 

De duurzaamheidslening is door inwoners aan te vragen via: https://www.gemeentelandvancuijk.nl/duurzaamheidslening

 

Terugblik: inspiratiebijeenkomst voor mantelzorghelden

Op 20 april kwamen ruim honderd mantelzorgers uit het Land van Cuijk bij elkaar in Myllesweerd, om te bespreken hoe we mantelzorg met elkaar kunnen verbeteren. Spreker Tijn Elferink, schrijver van Fijn dat je er bent- een handboek voor moderne mantelzorgers, deelde herkenbare obstakels waar mantelzorgers tegenaan kunnen lopen en tips om hiermee om te gaan.

Vrijwel iedereen krijgt met mantelzorg te maken. Je bent mantelzorger, je wordt mantelzorger of je hebt het in de toekomst nodig. 58% voelt zich niet aangesproken door de term mantelzorger. De zorg voelt namelijk vaak als vanzelfsprekend. “Natuurlijk doe je het, als het om je kind gaat. Toch kun je op een gegeven moment wel een grens bereiken”, aldus een aanwezige in de zaal.

“Veel mantelzorgers in Nederland voelen zich alleen, terwijl we met 5 miljoen zijn. We kunnen zo veel van elkaar leren”, lichtte Tijn toe. Aan thematafels werd vervolgens gesproken over vijf onderwerpen met betrekking tot mantelzorg. Er is veel input opgehaald, die zoveel mogelijk wordt meegenomen in het nieuw te vormen mantelzorgbeleid voor de gemeente Land van Cuijk. Hieronder alvast een aantal voorbeelden van wat werd besproken.

Mantelzorg & wonen
Hier werd bijvoorbeeld gesproken over het versterken van onderlinge contacten en het belang van  voorzorgcirkels en de bekendheid hiervan . Een ‘Voorzorgcirkel’ is een cirkel van (vitale en kwetsbare) mensen die elkaar gaan helpen met praktische hulp, zoals een boodschap doen, gezelschap houden, vervoer of een klusje in huis.

Mantelzorg & werk

Steun en begrip vanuit de werkgever kwam hier onder meer als aandachtspunt naar voren.

Informele zorg
Het belang van voldoende vrijwilligers kwam hier bijvoorbeeld ter sprake. Zo ook de drempel die ervaren wordt om vrienden en bekenden om hulp te vragen.

Respijtzorg
Het werd onder meer duidelijk dat het begrip respijtzorg (vervangende mantelzorg) en de beschikbare mogelijkheden nog niet duidelijk zijn voor iedereen. Dit terwijl het juist een adempauze kan bieden wanneer iemand anders de zorg tijdelijk overneemt.

Jonge mantelzorger
Ook hier werd duidelijk dat het zijn van een (jonge) mantelzorger niet als vanzelfsprekend wordt gezien, maar dat het tegelijkertijd impact heeft op het sociale leven. Vooral in combinatie met school kan het lastig zijn om op jonge leeftijd voor iemand anders te zorgen. Bovendien herkennen jongeren zich niet in de term mantelzorger.

Festival op 17 mei
Speciaal voor deze jonge mantelzorgers wordt er op 17 mei een gratis festival georganiseerd met o.a. radio-DJ Frank van der Lende en Youtuber Teun Peters. 

Ken je een jongere die je graag een leuke middag gunt? Tip hem of haar dan vooral over dit festival. Kijk voor meer informatie over het programma op www.mvplein.nl/mantelzorgfestival.

 

10_advertentiekrant_festivaloptie2.jpg 

Goedemorgen Land van Cuijk! Om 9.00 uur schuiven we aan bij het radioprogramma van Omroep Land van Cuijk, om het festival voor jonge mantelzorgers (17 mei) te bespreken. Wat betekent het om op jonge leeftijd voor een ziek familielid te zorgen? Ook gaan we in op het programma, waaronder de workshops van radio-dj Frank van der Lende en YouTuber Teun Peters. Zij weten hoe het is om mantelzorger te zijn en komen op 17 mei naar het festival om hun ervaring te delen.

Altijd zelf al eens een radio-uitzending willen presenteren? Dat kan, want tijdens de workshop van Frank maak je op 17 mei kans om dit te winnen: je eigen uitzending bij Omroep Land van Cuijk!

De jongeren verdienen het om te genieten van dit gave festival. Help je mee om dit bericht te delen?Aanmelden kan via www.mvplein.nl/mantelzorgfestival

 

11__ggd_leefstijl-en-voeding_tahnee-1.jpg

 


Lintjesuitreiking live bij Omroep Land van Cuijk

Woensdag 26 april is het weer lintjesregen in het Land van Cuijk. Je kunt dit live volgen via Omroep Land van Cuijk. Burgemeester Marieke Moorman reikt - in naam van Zijne Majesteit de Koning - de onderscheidingen uit in de Schouwburg van Cuijk.

De genodigden worden in 2 gedeelten ontvangen. De eerste uitreikingsceremonie start om 9.30 uur en de tweede om 11.30 uur. Beide ceremonies kun je live volgen via: - Ziggo-kanaal 40- KPN-kanaal 1475- live streaming via www.omroeplvc.nl

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen.

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

Land van Cuijk

| Verkeersbesluiten

 • Reserveren gehandicaptenparkeerplaats - St. Jozefstraat te Boxmeer
 • Aanwijzen van een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats - Robijnlaan te Cuijk
 • Het reserveren van parkeerplaatsen voor elektrisch laden - Reigershorst te Grave
 • Reserveren gehandicaptenparkeerplaats - Derpshei te Overloon

| Overige

 • Verordening Rekenkamer Land van Cuijk 2023
 • Benoeming Leden Rekenkamer Land van Cuijk
 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan ‘Cuijk, Beerseweg 3’
 • Besluit aanwijzing toezichthouders gemeente Land van Cuijk 2023
 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Herinrichting N321 Grave-Beers tussen 3.8 en 6.750
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning Soetendaal ongenummerd kavel 506
 • Besluit aanwijzing toezichthouders gemeente Land van Cuijk 2023

Beers

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor tijdelijk grondgebruik ten behoeve van bomenopslag met behulp van teeltondersteunende voorzieningen Graafsedijk ongenummerd, Beers - kadastraal CUI00 N 679
 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een dakkapel Elstweg 15, 5437PE Beers NB

 

Beugen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een monovergister Molenveldweg 8, 5835CM Beugen

| Overige

 • Melding voor het oprichten van een verhuur- en reparatiebedrijf voor auto’s aan Transportcentrum 3 a te Beugen
 • Vastgestelde maatwerkvoorschriften voor het vastleggen van de nulsituatie van de bodem ter plaatse van de homebase tankinstallatie en de afleverlocatie aan Transportcentrum 2b te Beugen

 

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een aanbouw Nassaustraat 1, 5831CZ Boxmeer
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een carport Parklaan 3, 5831HW Boxmeer

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van 36 appartementen in twee woongebouwen A.L. Schrijenstraat 2 t/m 72 (even) Boxmeer
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Wim de Körverstraat 35, 5831AN Boxmeer

 

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een sushi afhaal/bezorgrestaurant Korte Molenstraat 17b, 5431DT Cuijk
 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een kapsalon Weldaad 2a, 5431SM Cuijk

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het wijzigen van een brandcompartiment in een winkelgebouw Maasburg 1, 5431BR Cuijk
 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een New York Pizza bezorg- en afhaallocatie Maasburg 38a, 5431BR Cuijk
 • Omgevingsvergunning verleend voor het oprichten van een bijbehorend bouwwerk bij de woning Hapseweg 40, 5431PA Cuijk

| Overige

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Rivierduin 31 te Cuijk

 

Escharen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Graafschedijk 25, 5364PP Escharen

 

Gassel

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor Juli 9 - Rommelmarkt Braderie Julianaplein e.o., Gassel
 • Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Gassel, Wijnroemer 6’

Grave

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel aan voorzijde woning Traverse 160, 5361TH Grave
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel aan voor- en achterzijde woning van Egmondstraat 2, 5361BV Grave
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van de woning Stadhouderslaan 16, 5361BN Grave

| Overige

 • APV-vergunning verleend voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van snacks op 27 april 2023 Rogstraat 11, 5361 GP Grave
 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een hijskraan van 28 april 2023 tot en met 5 mei 2023 Lunette 19, 5361EN Grave

Groeningen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het tijdelijk gebruiken van een kantoor voor huisvesting van 3 arbeidsmigranten Molenweg 10b, 5826BZ Groeningen

Haps

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het wijzigen van een eerder verleende vergunning De Schans 76, 5443PT Haps

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een bedrijfswoning Straatkantseweg 30, 5443NC Haps

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het houden van circusvoorstellingen door Circus Bolalou van 8 tot en met 14 mei 2023 Stationsstraat Haps (Loswal)

 

Holthees

| Overige

 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Holthees, Rodermansstraat 6 e.o.

 

Katwijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een tijdelijke woonunit Liefkeshoek 47 Katwijk - kadastraal CUI00 F 1202

| Overige

 • Vastgestelde maatwerkvoorschriften voor het oprichten van een op- en overslagbedrijf voor zand en grind aan Lange Oijen 19 te Katwijk

 

Langenboom

| Overige

 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Kammerberg 3 Langenboom

 

Ledeacker

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een opslagloods Toven 10, 5846AS Ledeacker

 

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning en het aanleggen van een uitweg Meidoornweg ong. naast nr. 11 te Mill, kadastraal MIL00 R 767
 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een overkapping bij het bedrijfspand Tweede Industrieweg 2, 5451GT Mill
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een loods en silo's Achterdijk 54, 5451NN Mill

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een bedrijfspand Meulenveldt 28c Mill R 1453 kavel 2
 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een bedrijfspand Meulenveldt 28b Mill R 1453 kavel 1
 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit aan Arsenaal 13 Mill Arsenaal ongenummerd Mill, kavel 15 - kadastraal MIL00 F 4818
 • Evenementenvergunning verleend voor het houden van circusvoorstellingen door Circus Bolalou van 5 tot en met 7 mei 2023 Aldendrielpark, 5451 AV Mill

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een Brocante Markt Kasteel Aldendriel op 3 en 4 juni 2023 Kasteelsestraat 4 Mill
 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van 24 uur voor KWF Schoolstraat Aldendrielpark Mill

Oeffelt

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel aan voorzijde woning Molenstraat 10, 5441AB Oeffelt

 

Oploo

| Overige

 • Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oploo, Watermolenstraat ong.

 

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning deels verleend voor het realiseren van een bed en breakfast en plaatsen van een dakraam Venrayseweg 26d, 5825AC Overloon

 

Rijkevoort

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning en het aanleggen van een uitweg Spiekweg 3, 5447PG Rijkevoort
 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een uitloop aan een stal Hoogeindsestraat 23, 5447PE Rijkevoort
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit Koningsspil, Rijkevoort

 

Sambeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning Sint Janslaan 1J, 5836AX Sambeek

| Overige

 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Sambeek, uitbreiding Stalenberg 16

 

 

Sint Anthonis

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een “Sloopkogelfeest” op 6 mei 2023 Breestraat 25, 5845AX Sint Anthonis
 • Vastgestelde maatwerkvoorschriften voor het gebruik van de flowmeter aan Peelkant 49 en 51 te Sint-Anthonis
 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een “Sloopkogelfeest” op 6 mei 2023 Breestraat 25, 5845AX Sint Anthonis

 

Sint Hubert

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het wijzigen van de monovergisting Kwekerijweg 15, 5454PK Sint Hubert

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Lange Schoolstraat 47, 5454NZ Sint Hubert

 

Stevensbeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het wijzigen van de verleende omgevingsvergunning voor de verbouw van een gedeelte van de modelboerderij naar 10 starterswoningen Kloosterstraat 2, 5844AN Stevensbeek

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een oefencross en oefendressuur voor pony's en paarden op 14 mei 2023 Radioweg, 5844AA Stevensbeek

 

Velp

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een erker aan de voorgevel Tolschestraat 16 + 18, 5363TC Velp
 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een betaalpaal ten behoeve van de verkoop van vloeibare brandstoffen tijdens de nachtelijke uren Elftweg 1, 5363SV Velp

 

Vierlingsbeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het herstellen en uitvoeren van onderhoud aan de langsdeelschuur Burggraaf 2a, 5821BK Vierlingsbeek
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Soetendaal ongenummerd, Vierlingsbeek - kadastraal VLB00 L 424

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een steiger van 17-04 tot 24-04-2023 Willem I straat, Vierlingsbeek nabij Spoorstraat 19 Vierlingsbeek
 • Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan Vierlingsbeek, Soetendaal 3

 

Vianen

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een luizenmarkt op 29 mei 2023 Franssenstraat- Koebaksestraat ongenummerd, Vianen

 

Vortum-Mullem

| Overige

 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Vortum-Mullem, Akkervoortweg ong.

 

Wanroij

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het oprichten van een loods Noordstraat 58, 5446XB Wanroij

«   »