Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 2 mei 2023 om 19:42

Nieuws en informatie van de gemeentes Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Wijziging telefonische bereikbaarheid gemeente

Op dinsdagmiddag 9 mei is de gemeente vanaf 12.30 uur niet bereikbaar via het algemeen telefoonnummer 0485-854000. Op 10 mei zijn wij vanaf 9.00 uur weer normaal bereikbaar.

 

Oud-burgemeester Vierlingsbeek Hans Dittner overleden

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van oud-burgemeester van Vierlingsbeek Hans Dittner (78). Hans Dittner was burgemeester van de gemeente Vierlingsbeek van 16 juni 1991 tot het opgaan daarvan in de voormalige gemeente Boxmeer per 1 januari 1998. Daarna was hij tot 1 augustus 2004 burgemeester van het Noord Hollandse Andijk. Voordat hij in Vierlingsbeek burgemeester werd, was Hans Dittner burgemeester van het Noord-Brabantse Luyksgestel (vanaf 15 februari 1985). Na zijn burgemeesterschap bleef Hans Dittner zich vanuit zijn woonplaats Asten onder meer inzetten voor het CDA op lokaal en provinciaal niveau. Wij wensen de familie, vrienden en bekenden van oud-burgemeester Hans Dittner heel veel sterkte met dit grote verlies.

 

Namens de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders

van de gemeente Land van Cuijk

Marieke Moorman, burgemeester
Richard van der Weegen, griffier

Johan Postma, gemeentesecretaris

 

Rijbewijs gemakkelijk en snel online verlengen

Vervelend hè, wachten? Dat vinden wij ook. Daarom maken we het je extra makkelijk om je rijbewijs te verlengen, want wist je al dat dit gewoon online kan? Online regelen doe je heerlijk vanuit je luie stoel. Dat bespaart je wachten op een afspraak én een extra bezoek aan het gemeentehuis!

 

Hoe zit dit?
Normaal gesproken moet je een afspraak maken voor het aanvragen én een afspraak maken voor het afhalen. Twee keer naar het gemeentehuis dus. Door drukte kan het zijn dat je niet meteen een eerste afspraak kunt plannen. Door het online verlengen omzeil je die wachttijd en hoef je alleen nog een afspraak te maken voor het afhalen van je rijbewijs. Dan kan meestal al na 2 werkdagen, terwijl je anders 5 werkdagen moet wachten. Handig!

Waar kan ik mijn rijbewijs online verlengen?
Dat kan via de website van RDW: www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-rijbewijs/rijbewijs-aanvragen/rijbewijs-verlengen.
Voor het online verlengen heb je de DigiD-app nodig waaraan de ID-check is toegevoegd. Of je hebt een identiteitsbewijs met pincode en de DigiD-app. Lees de overige voorwaarden en het stappenplan op de website van RDW.

 

Geldt dit ook voor paspoorten en ID-kaarten?
Helaas, een paspoort of ID-kaart kun je niet online verlengen of aanvragen. Met de zomer in zicht raden we je aan om reisdocumenten van jou en/of je minderjarige kinderen op tijd te verlengen of aan te vragen. We merken dat het vlak voor de zomer erg druk is met aanvragen, waardoor we dan geen garantie kunnen geven dat jij je reisdocument op tijd hebt. Plan dus op tijd een afspraak in!

Meer weten over het verlengen van je rijbewijs? Kijk dan op www.gemeentelandvancuijk.nl/rijbewijs. Voor meer informatie over je reisdocumenten kun je terecht op www.gemeentelandvancuijk.nl/Identiteits-paspoort-en-rijbewijs.

 

Lintjes voor 25 inwoners gemeente Land van Cuijk

25 inwoners van de gemeente Land van Cuijk kregen tijdens lintjesregen 2023 een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Marieke Moorman heeft – in naam van Zijne Majesteit de Koning – de onderscheidingen in de schouwburg in Cuijk uitgereikt. 22 inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 3 inwoners zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hieronder volgen de namen en de redenen voor decoratie.

J.M.M. (Annie) Derks-Derksen, Wanroij - Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Derks-Derksen is vanaf 1999 maaltijdbezorger bij Stichting Maaltijdservice Sint Anthonis, de opvolger van Tafeltje Dekje. Van 2003 tot 2019 was ze als gastvrouw actief bij zorgcentrum Aldenhorst in Mill. Daarnaast is ze de laatste jaren actief bij verpleeg- verzorgingshuis de Meihorst in Mill. 

 

G.J.E.J. (Gèrard) Peters, Sint Anthonis - Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer Peters is sinds 1992 lid van Lionsclub Venray, waar hij een aantal keren een bestuursfunctie heeft vervuld. Sinds 2014 is hij lid van Probus waar hij het presidentschap heeft vervuld en nu is hij penningmeester. Ook was hij penningmeester van het Genneps symphonieorkest en de Moldickeschool te Molenhoek. Daarnaast was hij bestuurlijk actief in het kerk- en parochiebestuur in Boxmeer en voor de stichting Bedrijf en Cultuur Schouwburg in Venray. Ook is hij tot 2010, 15 jaar lid geweest van de Raad voor Economische Aangelegenheden Bisdom Roermond. Vanaf 2008 was hij secretaris van de Stichting Docete Omnes in Antwerpen. Daarnaast is hij vanaf 2007 betrokken bij de ontwikkelingen van het Oorlogsmuseum in Overloon. Sinds 2009 is hij penningmeester van de stichting Vrienden van het Oorlogsmuseum Overloon en vanaf 2018 maakt hij deel uit van het bestuur. Vanaf 2015 is hij penningmeester van Katholieke Stichting voor blinden en slechtzienden te Grave.

 

J.R.M. (Annie) van Lith-Willems, Langenboom - Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw van Lith-Willems was van 1979 tot 2016 vrijwilliger van de Langenboomse OntspanningsClub. Ze was 21 jaar bestuurlijk actief voor deze club. Van 1981 tot 2008 was ze bestuurslid van buurtvereniging De Hogesteen. Daarnaast was ze van 1987 tot 1990, voorzitter van de vrouwenvereniging KVO. Ook is ze vanaf 1990 actief voor Parochie de Goede Herder in Langenboom. In 2002 werd ze lid van de werkgroep wijkcontactpersonen. Daarnaast zet ze zich al meer dan 10 jaar in voor de jaarlijkse processie in het park. Vanaf 1992 is ze vrijwilliger voor Tafeltje Dekje in Langenboom. Ze is vanaf 2009 vrijwilliger bij de Zonnebloem en mantelzorger voor haar broer. 

 

W.L.M. (Willy) Emons, Langenboom - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Emons is één van de medeoprichters van de Mini-Pers in Escharen 1972. Van 1986 tot 2006 verzorgde hij de administratie van de parochie H. Lambertus in Escharen. Vanaf 1989 is hij penningmeester en vrijwilliger voor missiecentrum Langenboom. Sinds 1989 is hij penningmeester bij Gemengd Koor Crescendo en Herenkoor in Honorem Deo. Vanaf 1991 is hij vrijwilliger van Langenbooms Wandelcomité en vanaf 1996 werd hij penningmeester. Voordat hij in 2008 koster werd, verrichtte hij vanaf 2003 al diverse vrijwilligerswerkzaamheden voor de toenmalige koster. Sinds 3 jaar beheert hij ook de kerkhofadministratie.

 

H.L.C. (Harrie) Cillessen, Wilbertoord - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Cillessen is van 1972 tot 1978 misdienaar geweest in Schijndel. Vanaf 2001 is hij voorzitter van het kerkbestuur St. Joseph in Wilbertoord en vanaf 2003 bestuurslid van de Pastorale Eenheid Mill. Vanaf 2019 is hij koster en daarvoor was hij van 1978 tot 2019 misdienaar in de Sint Josephkerk te Wilbertoord. Van 1979 tot 1998 was hij voorzitter en activiteitenbegeleider bij ‘Niet Inspannen Maar Ontspannen’. In 1998 werd hij voorzitter, activiteitenbegeleider en bouwweekmedewerker van Actiegroep KinderMiddagen. Vanaf 1986 is hij E.H.B.O.-er van vereniging Luther King in Wilbertoord en sinds 1997 is hij voorzitter. Van 1990 tot 2018 was hij jurylid voor de optocht van carnavalsvereniging ‘De Klotstèkers’. Ook was hij van 1997 tot 2001 voorzitter van de oudervereniging van basisschool De Klimop in Wilbertoord. Van 1988 tot 2022 was hij voorzitter van de Lotus Studiekring Oploo en lotusinstructeur. Vanaf 1990 is hij actief voor de Lotus Studiekring en vanaf 1998 Lotusexaminator bij het Oranje Kruis. Van 2008 tot 2016 was hij lid van de sponsorcommissie van voetbalvereniging De Willy's in Wilbertoord. Vanaf 2016 draait hij de kantinediensten voor deze vereniging (later sportvereniging DWSH'18). Daarnaast was hij politiek actief van 2016 tot 2020.

 

J.L.M. (Jo) Goossens, Sint Anthonis - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Goossens is vanaf 1962 lid van voetbalclub Excellent uit Oploo. In de jaren daarna bekleedde hij diverse functies zoals bestuurslid, secretaris, voorzitter (5 jaar), voorzitter commissie sponsoractiviteiten, bestuurslid jeugdzaken, jeugdtrainer en seniorenleider, scheidsrechter KNVB en hij was bijna 30 jaar clubscheidsrechter. Daarnaast was hij lid van diverse jubileumcommissies en leverde een bijdrage aan 2 jubileumboeken van Excellent. Hij was 11 jaar correspondent voetbalberichten en ook 2 jaar redactielid van het clubblad. Eveneens was hij scheidsrechter van voetbalclub DSV in St. Anthonis en nu nog actief voor deze club. Van 1972 tot 1977 was hij voorzitter schoolbestuur van de Matthiasschool Oploo en 23 jaar lang was hij voorzitter en lid van Luctor biljartvereniging Oploo. Ook was hij voorzitter en bestuurslid van stichting Wielersport Oploo en voorzitter CDA, afdeling Sint Anthonis.  Van 2009 tot 2011 was hij voorzitter Fokpaardendag in Sint Anthonis. Hij was chauffeur van de buurtbus regio Sint Anthonis van 2004 tot 2020.

 

M.J.C. (Mari) Pennings, Langenboom - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Pennings is 20 jaar actief geweest voor voetbalclub Avanti '31 uit Schijndel. Hij begon als jeugdleider en ook was hij scheidsrechter voor met name de jeugd. Vanaf 2003 is hij vrijwilliger bij de tennisclub in Langenboom. Van 2004 tot 2008 was hij vrijwilliger bij voetbalclub SES in Langenboom. Hij was jeugdleider en clubscheidsrechter. Vanaf 2016 is hij vrijwilliger bij dagbesteding Sociom in Langenboom. Hij is vanaf 2018 vrijwilliger van Tafeltje Dekje en ook is hij 5 jaar actief als vrijwilliger bij de Biljartorganisatie ouderen Langenboom (BOOL).

 

H.C.F. (Harry) Cornelissen, Mill - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Cornelissen was van 1970 tot 2019 als vrijwilliger actief bij de tentoonstellingscommissie van vogelvereniging Klank en Kleur in Mill. Van 1973 tot 1988 was hij lid van de vogelmarktcommissie en ook was hij penningmeester. Vanaf 1975 is hij bestuurslid van de vogelvereniging en vanaf 1985 is hij ringencommissaris. Van 2005 tot 2018 verrichtte hij  nestkastcontroles bij Vogelwacht Uden en van 2014 tot 2017 heeft hij nestkastcontroles in Mill gedaan. Van 1980 tot 1986 was hij begeleider van de bouwweek tijdens de jaarlijkse kinderfeesten in Mill.

 

M.H.M. (Tiny) van der Linden, Overloon - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer van der Linden is medeoprichter van volleybalvereniging Sportivo in 1982. Vanaf die tijd heeft hij tot 1997 bestuursfuncties vervuld, zoals penningmeester, secretaris, voorzitter en bestuurslid. Vanaf 1997 organiseert hij jaarlijks het Hemelvaartstoernooi. Ook is hij lid van de toernooicommissie en het wedstrijdsecretariaat. Van 1987 tot 2005 was hij bestuurslid van Het Wit Gele Kruis. Vanaf 1981 is hij lid en vanaf 1994 secretaris van zangvereniging Loons Gemengd Koor. Hij is vanaf 2008 bestuurslid en vrijwilliger van zanggroep Palet in Overloon. Van 2009 tot 2012 was hij lid van de bouwcommissie bij stichting Gemeenschapshuis Overloon en hij heeft een bijdrage geleverd aan de vernieuwbouw van het gemeenschapshuis. Vanaf 2012 is hij lid en vrijwilliger van het Boxmeers Vocaal Ensemble.

 

M.H. (Marika) Kuijpers-Cornelissen, Sint Anthonis - Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Kuijpers-Cornelissen verricht ruim 25 jaar vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem. Vanaf 1996 is ze vrijwilliger en bestuurslid van de Nationale Zonnebloem, afdeling Sint Anthonis. Als bestuurslid activiteiten is ze vanaf 2012 ook afgevaardigde bij regiovergaderingen van de Zonnebloem Land van Cuijk. Vanaf 2011 is ze coördinator en staflid regiovakanties/vaarvakanties van de Zonnebloem, regio Land van Cuijk. Als vrijwilliger is ze bijna 40 keer mee geweest bij de landelijke vaarvakanties.

 

H.J.M. (Riek) Hendriks-Claessens, Holthees - Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Hendriks-Claessens is 43 jaar actief voor Nationale Vereniging De Zonnebloem, afdeling Sint Anthonis. Sinds de oprichting in 1980 is ze vrijwilliger bij afdeling Sint Anthonis. Daarnaast was ze van 2008 tot 2013 bestuurslid en als afgevaardigde van het dorp Westerbeek, nam ze deel aan bestuursvergaderingen. Van 1984 tot 2010 was ze vrijwilliger bij Parochie Westerbeek. Tot 1998 was ze lid van de Parochievereniging. Van 1990 tot 2010 verzorgde ze mede de woord- en communiedienst. Ze was kerkvrijwilliger van 1986 tot 1990  bij verpleeghuis Madeleine in Boxmeer.

 

W.T.J.F. (Miny) Toonen-Geerts, Sint Anthonis - Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Toonen is sinds 1980 als vrijwilliger betrokken bij De Zonnebloem. Vóór 1980 was ze actief bij ‘Herwonnen Levenskracht’ en dit was de voorloper van de Zonnebloem. Sinds de oprichting in 1980 is ze vrijwilliger bij de afdeling Sint Anthonis e.o. Daarnaast is ze van 1991 tot 2012 bestuurslid geweest.

 

M.J.J. (Riet) Aben, Cuijk - Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Aben is  sinds 1999 vrijwilliger bij De Zonnebloem, afdeling Cuijk. Vanaf 2000 heeft ze ongeveer 11 jaar vrijwilligerswerk verricht bij de vrijwilligerscentrale in Uden. Van 2011 tot 2015 was ze vrijwilliger bij de Schittering in Haps. Ze is vanaf 2015 ook vrijwilliger bij Sociom in Cuijk en actief bij dagbesteding De Parasol.

 

S. (Sije) Visser, Grave - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Visser werd in 1971 volwaardig profvoetballer bij N.E.C. en hij is al ruim 50 jaar verbonden aan deze club. Van 1986 tot 2014 heeft hij vele vrijwilligerstaken op bestuurlijk vlak binnen NEC vervuld. Hij was bestuurslid technische zaken en werd in 1986 voorzitter van de scoutingcommissie. Daarnaast was hij lid van de Raad van Commissarissen en lid van bestuur van stichting Administratiekantoor NEC-holding. Na 2014 werd hij een actief erelid en geeft adviezen aan de bestuursleden bij NEC alsmede aan technische directie. Eveneens coacht hij een aantal bestuurders op diverse gebieden.

 

C.F.M.J. (Karin) Claassen-Melskens, Boxmeer - Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Claassen is van 1995 tot 1 januari 2023 secretaresse geweest bij Vrouwen van Nu, tegenwoordig ‘Vrouw actief’, afdeling Boxmeer. Ze heeft ook een rol gespeeld bij deze overdracht en nu is ze een actief lid van deze vereniging. Ze was van 2011 tot 2013 bestuurslid van de stichting Dunya, het Intercultureel Centrum in Boxmeer. Van 2007 tot 2021 was ze samen met haar echtgenoot buddy voor twee cliënten met een verstandelijke beperking van zorginstelling Dichterbij. Vanaf 2017 is ze vrijwilliger bij Maasziekenhuis Pantein in twee functies: handmasseuse en vrijwilliger op de kinderafdeling.

 

J.P.G. (Sjaak) Cremers, Boxmeer - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Cremers was in de jaren ‘80 actief als coach van jeugdteam(s) en later scheidsrechter van hockeyclub SMHC in Sneek. Van 1975 tot 1985 was hij vrijwilliger bij de Zonnebloem. Tot vorig jaar was hij 8 jaar buddy voor een manisch depressieve mevrouw. Ook is hij 4 jaar actief geweest voor wijkraad Centrum Boxmeer. Hij was bestuurslid van 2005 tot 2007 en daarna was hij nog 2 jaar voorzitter. Van 2007 tot 2014 was hij chauffeur van de buurtbus bij de buurtbusvereniging Boxmeer. Van 1978 tot 1992 was hij actief bij het schooltuinieren in Sneek. Hij was voorzitter en vrijwilliger bij volkstuinvereniging Nut en Genoegen in Sneek. Hij was van 2014 tot 2021 actief bij Wereldtuin Verdeliet in Cuijk. Sinds vorig jaar is hij betrokken bij de ondersteuning van de initiatiefgroep BoerSaam.

 

C.J.R. (Cor) Thijssen, Sambeek - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Thijssen maakt begin jaren 80 muziek bij de DVG band (De Vrolijke Gezellen). Hij is vanaf 1985 lid van het St. Anthoniusgilde Sambeek. Daarnaast is hij de oprichter van de stichting Lindefeesten in 1980 en nog steeds is hij voor deze stichting actief. Als bestuurslid was hij actief in de periode 1980 tot 2010. Vanaf 1981 is hij lid van muziekvereniging Semper Unitas en als orkestmanager regelde hij veel voor deze vereniging. Ook is hij sinds 2016 penningmeester van de dorpsraad Sambeek. Als afgevaardigde van de dorpsraad zit hij in de commissie van het MFA (Multi Functionele Accommodatie).

 

H.G.W.M. (Hugo) Bens, Haps - Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer Bens was van 1995 tot 2005 lid van de pronkzittingscommissie van carnavalsvereniging De Plekkers in Vortum-Mullem. Daarnaast is hij van 2014 tot 2022, voorzitter geweest van de coöperatie glasvezel Land van Cuijk. Vanaf 2017 is hij lid van Rotary Cuijk en sinds 2021 voorzitter. Hij is sinds 2018 voorzitter van de stichting Boert Bewust Land van Cuijk, die valt onder de landelijke stichting Boert Bewust. Daarnaast is hij sinds 2019 agripooler bij Agriterra. Hij maakt deel uit van hun internationale team en gaf trainingen in Zambia en Zuid-Sudan. Sinds 2019 is hij voorzitter van de Stichting Blij met een Ei en vanaf 2020 is hij lid van de PR-commissie van de ZLTO.

 

S.M.A.J. (Bert) Denen, Sambeek - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Denen maakt vanaf 1989  deel uit van het bestuur van stichting Lindefeesten in Sambeek. Hij was 12 jaar voorzitter en nu is hij penningmeester. Sinds 1980 is hij lid van muziekvereniging Semper Unitas uit Sambeek en vanaf 1996 is hij penningmeester. Ook maakt hij deel uit van diverse commissies binnen Semper Unitas. Vanaf 2016 is hij penningmeester van het Stichting buurthuis Sambeek De Elsenhof. Als bestuurslid is hij ook afgevaardigde in de MFA-commissie.

 

J.H. (Ans) Maassen, Oeffelt - Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Maassen is vanaf de oprichting in 1978 vrijwilliger van Stichting OJC Mannekino in Oeffelt. Vanaf 2002 is ze secretaris. Ze is vanaf 1979 vrijwilliger bij volleybalclub Vocala in Oeffelt (voorheen Argos) en lid van de buitentoernooi-commissie. Ook was ze 25 jaar betrokken bij het wedstrijdsecretariaat van de toernooicommissie. Dit in nauwe samenwerking met andere verenigingen en de Nederlandse Volleybal bond. Vanaf 2005 verricht ze allerlei hand- en spandiensten en ze was diverse malen commissielid jubilea. Daarnaast was ze zeer betrokken bij de jeugd van de volleybalvereniging.

 

H.G.A.M. (Henk) van Raaij, Sambeek - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer van Raaij is vanaf 1975 vrijwilliger van stichting Jeugdwerk Sambeek "Samsam". Al bijna 50 jaar maakt hij onderdeel uit van de leiding bij de zomerkampen. In de periode van 1976 tot 1995 was hij voorzitter. Vanaf 2002 is hij voorzitter van stichting buurthuis De Elsenhof en vanaf 2017 zit hij ook in het bestuur van het MFA (Multi Functionele Accommodatie). Vanaf 2003 is hij voorzitter van muziekvereniging Semper Unitas. In 2005 is hij als trompettist toegetreden bij het Vierdaagse Orkest. Vanaf 2008 is hij bestuurslid en vanaf 2013 is hij voorzitter van dit regionale orkest.

 

P.F.A. (Peter) Verhaaren, Grave - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Verhaaren is vanaf 1965 lid van carnavalsvereniging Pothuusburg in Grave. Hij was 15 jaar lid van de Pronkzittingscommissie en was van 1988 tot 2000 toneelmeester. Tot 2020 heeft hij geholpen bij de opbouw van het podium voor de pronkzittingen. Met ‘zijn’ carnavalsclub ‘De Jeppers’ uit Grave deed hij meer dan 50 keer mee aan de carnavalsoptocht. Van 1959 tot 1974 was hij 15 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis en ook is hij meer dan 25 jaar vrijwilliger geweest bij de organisatie Bescherming Bevolking, waarvan hij tot 1991 (20 jaar) actief was als vrijwillige brandweerman. Daarnaast was hij ook 25 jaar lid van de Graafse Harmonie en lid van diverse commissies rondom evenementen. Ook is hij vanaf 2011 lid van watersportvereniging De Stuw in Grave. Bij het bouwproject van het nieuwe clubhuis van deze vereniging is hij 3 jaar betrokken geweest en nog steeds verricht hij vrijwilligerswerk bij de haven.

 

L.W.J.P. (Leo) Joosten, Boxmeer - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Joosten is vanaf 1995 vrijwilliger, bestuurslid en trainer bij S.V. Vitesse '08 afdeling Gennep Atletiek. Vele uren besteedt hij aan dit vrijwilligerswerk. Vanaf 1995 is hij wekelijks actief als looptrainer en vanaf 1998 is hij bestuurslid. Ook is hij 25 jaar coördinator trainers. Ook is hij vanaf 1998 medeorganisator en vrijwilligerscoördinator van loopevenementen die niet door Gennep Atletiek worden georganiseerd. Daarnaast is hij vanaf 2010 coördinator oud papier. Eveneens verzorgt hij 25 jaar de ledenadministratie en vanaf 2010 is hij redactielid website en facebookpagina.

 

A.P.B. (Anton) de Weerd, Beers - Ridder in de Orde van Oranje Nassau

De heer de Weerd was van 1987 tot 2011 een actieve vrijwilliger bij carnavalsvereniging ‘De Bokkerijers’ in Beers en hij vervulde binnen het bestuur diverse functies. Hij was van 2010 tot 2017 lid en vrijwilliger van het Platform Mooi Maasvallei. Vanaf 2017 is hij bestuurslid. Vanaf 2011 is hij bestuurslid van de Industriële Kring Land van Cuijk en Noord-Limburg en voorzitter van de themawerkgroep arbeidsmarkt en onderwijs. Hij is vanaf 2014 bestuurslid van TechnoPromo. Eveneens zorgde hij mede voor de realisatie van een technieklokaal voor de VMBO-leerlingen bij Marel in Boxmeer. Vanaf 2018 is hij penningmeester van stichting Een Goei Leven. Eveneens is hij vanaf 2019 lid van de project- en stuurgroep Sterk Techniekonderwijs. Vanaf 2020 is hij bestuurslid van de Stichting AgriFood Capital in Noordoost-Brabant. Daarnaast is hij voorzitter van het AgriFood Tech Platform Land van Cuijk. Ruim 2 jaar is hij lid van de raad van toezicht bij de Schouwburg Cuijk en vicevoorzitter van de stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Bij deze stichting is hij ook voorzitter van de commissie ambassadeurs- en ledenwerving. Eveneens is hij vanaf 2021 lid van de commissie arbeidsmarkt en onderwijs bij de VNO-NCW Brabant-Zeeland. Sinds vorig jaar is hij voorzitter van de Rotaryclub Cuijk. 

 

C.J.W. (Corné) Tak, Haps - Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Tak is jarenlang vrijwilliger geweest van voetbalvereniging Hapse Boys. In 1985 begon hij als speler en hij is bijna 10 jaar voorzitter geweest van deze vereniging. In 1996 was hij de oprichter van Hapse Boys dames. In de periode 1985 tot 2015 was hij bestuurslid, scheidsrechter/grensrechter, jeugdleider, technische jeugdcommissie en leider tweede elftal. Hij was voorzitter van 2013 tot 2022. Vanaf 1988 is hij actief bij carnavalsvereniging "de Zelfkant" in Haps en al 35 jaar lid van de Raad van Elf. Ook was hij van 1998 tot 2010 vorst en van 1998 tot 2012 voorzitter. Van 1998 tot 2012 was hij adviserend lid bij Stichting Openbaar Karnaval Cuijk. Hij was voorzitter van de Prinsencommissie van 1998 tot 2021 en hij verrichtte veel hand- en spandiensten voor deze vereniging.  Daarnaast is hij vanaf 2010 voorganger bij een avondwake in de kerk van Haps.

 

07_fotolintjesregenlandvancuijksessie1.jpg

V.l.n.r. 1e sessie

1e rij: Harry Cornelissen, Miny Toonen-Geerts, burgemeester Marieke Moorman, Annie Derks-Derksen, Willy Emons

2e rij: Riek Hendriks-Claessens, Annie van Lith-Willems, Gèrard Peters, Jo Goossens

3e rij: Marika Kuijpers-Cornelissen, Tiny van der Linden, Mari Pennings, Harrie Cillessen

 

07_fotolintjesregenlandvancuijksessie2.jpg

V.l.n.r. 2e sessie

1e rij: Sjaak Cremers, Riet Aben, burgemeester Marieke Moorman, Ans Maassen, Leo Joosten

2e rij: Hugo Bens Anton de Weerd, Karin Claassen-Melskens, Cor Thijssen, Peter Verhaaren

3e rij: Sije Visser, Bert Denen, Henk van Raaij, Corné Tak

 

Opwek duurzame energie in Zonnepark Sambeek

Tijdens een feestelijke bijeenkomst is op 28 april Zonnepanelenproject Sambeek officieel in gebruik genomen. Bouke de Bruin: “Een mooi voorbeeld van hoe een buurtinitiatief een project is geworden. En slaagt dankzij de inzet van enthousiasme, kennis en ervaring.  Het begon met de dorpsraad Sambeek en is bekroond door mede-inwoners te verenigen in de ‘Energiecoöperatie Sambeek U.A.”.

10_fotoopeningzonneparksambeeknieuw-1.jpg

 

Zonnepark op bedrijfsdak

We gaan in Land van Cuijk steeds meer gebruik maken van energie van duurzame bronnen. De zon op het dak van je huis opvangen is één stap. De zon opvangen op een heel groot dak zorgt voor veel meer energie opwek. In Sambeek gebeurt dit door het plaatsen van 141 zonnepanelen. Hiermee levert het jaarlijks ongeveer 65.000 kWh. Dit is voldoende is voor 20 huishoudens.

 

Van gemeente naar inwonersinitiatief

In 2020 heeft de oud-gemeente Boxmeer de dorpsraad Sambeek gevraagd of er interesse was in de opwek van duurzame energie. Hierna volgden de eerste gesprekken en werd er om advies gevraagd bij onder meer energiecoöperatie Maashees, die al ervaring heeft met een zonnepanelenproject. Een projectgroep ontstond en pakte de uitdagingen op.

 

Inzet loont

Het is heel duidelijk dat er door de projectgroep hard is gewerkt.  Ze wisten inwoners van Sambeek enthousiast te maken voor dit project, namen hen mee naar steeds duidelijkere stappen, tot en met het samen oprichten van een energiecoöperatie.  De gemeente heeft dit project onder meer bijgestaan door het betalen van de kosten voor de sterkteberekening van het dak en de notariskosten. Dit project kan een voorbeeld zijn voor andere kernen. We hopen van harte dat andere kernen van Land van Cuijk van deze ervaringen gebruik gaan maken.

Heb jij meer vragen over duurzaam elektriciteit opwekken? Neem dan contact op met duurzaam@landvancuijk.nl of bel naar 0485-854000

 

 

Dodenherdenkingen in Land van Cuijk

 

Herdenkingscomités en dorpsraden geven op donderdag 4 mei op verschillende locaties in de gemeente op een waardige manier inhoud aan de Nationale dodenherdenking. Leden van het college van burgemeester en wethouders en raadsleden houden bij de verschillende monumenten in de gemeente een toespraak en leggen bloemen. Iedereen is van harte uitgenodigd bij de herdenkingen aanwezig te zijn. 

 

Leven met oorlog

De afstand tot de Tweede Wereldoorlog wordt ieder jaar groter, maar bijna iedere Nederlander heeft via overlevering van generatie op generatie te maken met de Tweede Wereldoorlog of andere oorlogen sindsdien. Voor de eerste generatie is het doorgeven van oorlogservaringen vaak een belangrijke vorm van verwerking en tevens een waarschuwing voor het gevaar van oorlog. Volgende generaties geven een eigen duiding aan het oorlogsverleden op basis van de verhalen. 

Met het jaarthema ‘Leven met oorlog’ vraagt het Nationaal Comité 4 en 5 mei aandacht voor de impact van oorlog op individuen, families en de samenleving en voor de overdracht tussen generaties. Hoe ontwikkelen herinneringen zich van de eerste naar volgende generaties? En wat heeft dit voor betekenis voor opvattingen over vrijheid en onvrijheid? In haar toespraak gaat  burgemeester Marieke Moorman in op dit thema. Zij doet dit bij de herdenking in Stevensbeek. De wethouders en leden van de gemeenteraad zullen deze toespraak uitspreken op andere locaties.

Kunt u niet deelnemen aan een van de herdenkingen? Toon uw betrokkenheid dan door de Nederlandse vlag halfstok te hangen en om 20.00 uur 2 minuten stil te zijn.

 

De locaties en aanvangstijden van de herdenkingen vindt u hieronder. De verschillende programma’s vindt u op de website www.gemeentelandvancuijk.nl/dodenherdenking2023 .

 

Kern

Locatie

Aanvang programma

Beugen

Parochiekerk Maria ten Hemelopneming, Kerkplein 5 Beugen Herdenkingssteen bij kerk en Pinpoint-monument

19.30 u

Boxmeer

Petrusbasiliek, Steenstraat 41 Boxmeer, Hotel Riche en Boxmeers Oorlogsmonument aan de Rapenstraat

18.00 u

 

Cuijk

Martinuskerk, Kerkstraat 8 Cuijk, Joods monument Maasveld en Monument de Barmhartige Samaritaan Stationsplein

18.45 u

Grave

Historisch Stadhuis, Hoofdwagt 2 Grave, Torenplein en voormalige Synagoge

19.30 u

Maashees

Monument voor omgekomen Dorpsgenoten op het plein voor de Antoniuskerk

19.40 u

Mill

Myllesweerd, St. Willibrorduskerk, Herdenkingsmonument Acaciahof

(gezamenlijke herdenking van de kernen Mill, Langenboom, Sint Hubert, Wilbertoord)

18.00 u

Oeffelt

Parochie Maria Moeder van de Kerk, Kerkplein4 Oeffelt

19.15 u

Overloon

St. Theobalduskerk, 14 Oktoberplein 6 Overloon en het Bevrijdingsmonument.

19.00 u

Sambeek

Monument aan de Torenstraat 54, Sambeek

19.30 u

Stevensbeek

’t Stekske, Ceresstraat 2 Stevensbeek, en de kiosk in het park aan de Pater Eijmardstraat

(gezamenlijke herdenking van Stevensbeek, Westerbeek, Wanroij, Sint Anthonis, Landhorst, Ledeacker, Oploo)

18.30 u

Vierlingsbeek-Groeningen

Koningskerkje, Spoorstraat 17 Vierlingsbeek en het Oorlogsmonument

19.25 u

Katwijk

(7 mei)

H. Martinuskerk, Mariagaarde 4 Katwijk en het Monument voor de Nederlandse Militair

10.30 u

 

Basisschoolleerlingen uit de regio Mill stappen op de fiets!

 

Op woensdagmorgen 10 mei aanstaande zullen ca. 230 basisschoolleerlingen uit Mill, St. Hubert, Langenboom en Wilbertoord deelnemen aan het VVN Praktisch Verkeersexamen. Het schriftelijke verkeersexamen is eind maart al afgenomen.

 

Voor het eerst dit jaar wordt de route geheel bewegwijzerd door de gemeente. De start begint traditiegetrouw bij de Wissel in Mill. De route duurt ongeveer 20 minuten en eindigt ook weer bij de Wissel. Niet alleen kinderen en leerkrachten zijn deze dag in touw. Ook de werkgroep, postende ouders en de politie dragen hun steentje bij aan het welslagen van dit examen. Voor de basisschooljeugd betekent het behalen van dit diploma een mijlpaal binnen het verkeersonderwijs. Leerkrachten, politie, ouders en de gemeente Land van Cuijk wensen alle deelnemers aan het examen veel succes toe!

 

 

Let’s do good: een benefietdiner met theatershow voor het goede doel.

Restaurant Ovum steunt de Voedselbank

Op donderdag 11 mei organiseert restaurant Ovum in Grave een benefietdiner voor de Voedselbank Land van Cuijk. Een deel van de opbrengst van het diner gaat naar het goede doel, als aanvulling op een avond voor minder bedeelden in de zomer.

 

Diner met theatershow

Tijdens het benefietdiner serveert Ovum een viergangenmenu voor 75 euro per persoon. Tussen de gangen door worden gasten vermaakt door theatergroep Uit de Qunst, met korte voorstellingen in de monumentale kapel van het restaurant. Een deel van de opbrengst zal worden gedoneerd aan Voedselbank Land van Cuijk. Ovum zal die avond met verschillende initiatieven proberen het totaalbedrag te verhogen, want de opbrengst wordt ingezet om later dit jaar de minder bedeelden in Land van Cuijk een diner aan te bieden voor een avondje uit met het gezin.

 

Onbezorgde avond uit voor minder bedeelden

De aanvullende avond voor de minder bedeelden uit Land van Cuijk zal plaatsvinden in de zomer van 2023. Het personeel van Ovum en Uit de Qunst zullen zich die avond belangeloos inzetten om de genodigden een onbezorgde avond te bezorgen met een heerlijk diner en entertainment. Voor de avond in de zomer stellen diverse partners van het restaurant ingrediënten beschikbaar, waardoor Ovum samen met de opbrengst van 11 mei zoveel mogelijk cliënten van de Voedselbank Land van Cuijk een diner kan aanbieden.

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De Voedselbanken leggen een verbinding tussen de verspilling van voedsel en de financiële nood van mensen in de samenleving. Om cliënten van de Voedselbank van voldoende voedsel te kunnen voorzien werken de Voedselbanken samen met bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Ovum probeert met dit nieuwe initiatief een steentje bij te dragen aan deze belangeloze stichting.

Gasten die op 11 mei graag een steentje bijdragen aan het goede doel, kunnen reserveren voor het benefietdiner via de website van Ovum: ovumrestaurant.nl.

 

Beheersing eikenprocessierups 2023

 

Eind april, begin mei begint gemeente Land van Cuijk met de preventieve bestrijding van de eikenprocessierups. De bestrijding vindt plaats door de bomen te bespuiten met een biologisch preparaat waardoor de jonge rupsjes sterven. Dit doen we om de overlast in het komende seizoen zoveel mogelijk te beperken.

 

Wat is een eikenprocessierups?

De eikenprocessierups is de grijze, harige rups van een onopvallende nachtvlinder. Deze rups leeft alleen in eikenbomen. Nog voor het uitkomen van de bladknoppen komen kleine rupsen uit de eitjes in de top van de boom. Tijdens de ontwikkeling van rups tot vlinder ontstaan er op iedere rups ca. 700.000 microscopisch kleine brandharen.

 

Gezondheidsklachten

De brandharen die zich op de rupsen en in de nesten bevinden, veroorzaken veel overlast bij mens en dier. Kom je in aanraking met de brandharen, dan kan er op een allergie lijkende reactie ontstaan op huid, ogen en luchtwegen. De reacties lopen sterk uiteen. Voor meer informatie over de eikenprocessierups verwijzen wij je door naar de website van GGD Brabant: https://www.rupsen.info

 

Beheersing en advies

Als de bladontwikkeling van de boom en de groei van de rups begint, start het bespuiten van bomen in gebieden waarin de meeste overlast wordt verwacht. Er wordt met een biologisch middel gespoten. Ondanks dat het preparaat waarmee wordt gespoten veilig is, kan het middel irritaties veroorzaken. Je wordt aangeraden uit de spuitnevel te blijven. Ook kunnen dieren beter niet grazen onder de eikenbomen, wanneer deze worden bespoten.

 

We behandelen eikenbomen van de gemeenten conform een beheeradvies gebaseerd op de feromoonvalonderzoeken van 2023 en plan van aanpak beheersing eikenprocessierups 2022 – 2026. Uit dit advies blijkt dat er in 2023 ± 10000 eiken behandeld worden met Xentari BT tegenover ± 25000 eiken in 2022

 

In een kort tijdsbestek wordt de eikenprocessierups bestreden. Om de uiteindelijke overlast zoveel mogelijk te beperken is het soms nodig 24 uur per dag, 7 dagen per week door te gaan met de werkzaamheden. Wij vragen hiervoor begrip.

 

Melden van een nest

Wanneer je een nest in de openbare ruimte ziet, meld deze dan via MijnGemeente-app onder het kopje ‘Eikenprocessierups’. Om een goed beeld te krijgen waar nesten zich bevinden, vragen we je zo exact mogelijk de locatie van het nest te vermelden. Afhankelijk van de locatie bepalen wij of het nest wordt verwijderd of bestreden.

 

Beheersingskaart

Via de website https://www.gislandvancuijk.nl/cook/bomen kun je zien op welke locatie preventief wordt bespoten. De bestrijding wordt voor het noordelijk deel gedaan door Engelen Groen uit Uden en voor het zuidelijk deel door Van Doorn uit Geldermalsen.

 

17 mei: Festival voor jonge mantelzorgers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13_fotofrank2-kopie.jpg 13_fototeunpeters.jpg

          Frank van der Lende en                                                                                               Teun Peters


Vrijwel iedereen krijgt met mantelzorg te maken. Je bent mantelzorger, je wordt mantelzorger of je hebt het in de toekomst nodig. Als je op jonge leeftijd al voor iemand zorgt, kan dit in combinatie met school en vrienden erg lastig zijn. Het is belangrijk dat je ook leuke dingen kunt blijven doen en kunt ontspannen. Daarom organiseert het Mantelzorg- & Vrijwilligersplein in samenwerking met de gemeente Land van Cuijk op 17 mei een festival voor jonge mantelzorgers.

 

Speciaal voor de jongeren komen radio-dj Frank van der Lende en YouTuber Teun Peters ook naar het festival, waar zij allebei een workshop geven. Zij hebben allebei ervaring met mantelzorg. In een recent interview met De Gelderlander licht Frank toe dat zijn vader leed aan de ziekte van Alzheimer: “Het duurde niet lang, of ik zorgde voor mijn vader, terwijl het daarvoor andersom was.”

 

“Pas na enkele jaren besefte ik dat ik mantelzorger was”
“Ik kleedde mijn vader aan, maar we gingen ook nog samen leuke dingen doen”, vervolgt Frank in het interview met de Gelderlander. “Wielrennen, zolang dat nog kon. Daarna autoritjes maken en dan samen muziek draaien. Dat voelde lang niet altijd als mantelzorg, maar dat was het natuurlijk wel. Ik voelde mezelf lange tijd heel erg alleen staan en weet hoe belangrijk het is dat je als mantelzorger gehoord en gezien wordt. Ik vind het daarom belangrijk om mantelzorg bespreekbaar te maken en anderen te behoeden voor de valkuilen waar ikzelf in ben getrapt.”

 

Het festival

“Ik weet dat ik met zo'n festival waar gelijkgestemde jongeren elkaar kunnen treffen, heel blij geweest zou zijn. Hoewel ik er destijds vaker naar gezocht heb, heb ik het nooit kunnen vinden. Mooi dat dit er nu wel is.”

 

Ken je een jongere die je graag een leuke middag gunt? Tip hem of haar dan vooral over dit festival. Aanmelden is gratis en kan via www.mvplein.nl/mantelzorgfestival. Natuurlijk kun je ook vrienden meenemen om je te vergezellen.

 

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen.

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

 

Land van Cuijk

| Verkeersbesluiten

 • Reserveren gehandicaptenparkeerplaats - Scheerling te Grave
 • Reserveren individuele gehandicaptenparkeerplaats - Traverse te Grave
 • Onttrekking van een stuk weg - De Leuvert te Beers
 • Voorgenomen verkopen snippergroen te Overloon

| Overige

 • Categoraal aanwijzingsbesluit toezichthouders gemeente Land van Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het dempen van sloten en greppels en verwijderen duikers (Venherstel Peelven) tussen Gemertseweg Oploo en De Quayweg Landhorst, kadastraal OLO00 D 517 en D 518
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van brug en aanleggen van een pad en in- en uitrit naar Grote Beekweg tussen Hapseweg Sint Hubert en Broeksteen Wanroij, kadastraal MIL00 R 864 (Sint Hubert)
 • Beleidsplan ‘Op weg naar bestaanszekerheid’
 • Verordening duurzaamheidslening gemeente Land van Cuijk 2023
 • Beleidsregels middelentoets gemeente Land van Cuijk 2023
 • Beleidsregels tegemoetkoming kosten kinderopvang Sociaal Medische Indicatie Land van Cuijk 2023
 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Haps, Burg. Moorenstraat 2e fase’
 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Haps, Putselaarstraat ong.’
 • Ontheffing geluid voor het gebruiken van knalapparatuur in de periode mei tot en met oktober 2023 op diverse percelen in Land van Cuijk

Beers

| Overige

 • Ontheffing voor de schenktijden en van de sluitingstijden op diverse data in de periode van maart 2023 tot en met februari 2024 aan Grotestraat 10 te Beers
 • Ontheffing voor het mogen verstrekken van zwakalcoholhoudende drank op 3 juni aan het strandje aan Kerkeveld te Beers

 

Beugen

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een partytent op 26 mei van 8.00 tot 22.00 uur Moerkamp 73, 5835BP Beugen

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Kennisgeving RECTIFICATIE PUBLICATIE 19-04-2023 intrekking aanvraag omgevingsvergunning Wim de Körverstraat 35, 5831AN Boxmeer

| Overige

 • Melding voor een bemaling ten behoeve van een bodemsanering aan Beugenseweg 53 C te Boxmeer
 • Kennisgeving melding brandveilig gebruik voor het brandveilig gebruiken van een warehouse Lionstraat 2, 5831AK Boxmeer
 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van Koningsfeesten Boxmeer op 26 en 27 april 2023 Raadhuisplein, Boxmeer

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel op de achterkant van de woning Bereklauw 149, 5432AS Cuijk
 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het renoveren van 79 appartementen en 9 woningen Beatrixstraat 2, 5431TX Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het toestaan van permanent gebruik van het pand als hobbycentrum Molenstraat 47, 5431BW Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een bedrijfskantine en vernieuwen van de entree De Hork 39, 5431NS Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van 5 appartementen Grotestraat 17, 5431DG Cuijk CUI00 C 2531

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het renoveren van 108 appartementen Maasveld Cuijk (Groot en Klein Maasveld) Maasveld, Cuijk
 • Vergunning verleend voor de uitoefening van de inrichting aan Maasburg 38A te Cuijk

| Overige

 • Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het plaatsen van een brandmeldinstallatie op de begane grond Heiligenberg 3, 5431SC Cuijk
 • Aanwezigheidsvergunning verleend voor een exploitatievergunning Time 4 Burgers Cuijk Korte Molenstraat 15, 5431DT Cuijk

Escharen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een B&B Schrijfakkerweg 3, 5364NC Escharen

 

Gassel

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verlengen van een veldschuur en realiseren van een loods Meisevoort 5, 5438NK Gassel

Groeningen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een woning Voortweg 3a Groeningen

Haps

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het gewijzigd bouwen van een woning De Schans 76, 5443PT Haps

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een Rommelmarkt op 18 mei 2023 Marijkeplein, Haps

 

Landhorst

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor de bestaande nertsenstallen tijdelijk gebruiken voor opslag en caravanstalling Klotweg 1, 5445ND Landhorst

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het herbouwen van een woonhuis met aanbouw De Quayweg 57, 5445NP Landhorst

| Overige

 • Melding voor het veranderen van een aardappelopslagbedrijf aan Noordstraat 33 te Landhorst

 

Langenboom

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het herbouwen van een woning Kruisstraat 20, 5453RK Langenboom

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het gewijzigd uitvoeren van reeds eerder vergunde renovatie Zandvoortsestraat 8, 5453SL Langenboom

 

Ledeacker

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van 12 vakantiewoningen, kampeerterrein en sanitairgebouw Nullen 15, 5846AD Ledeacker

 

Mill

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een nieuw bedrijfsgebouw Beerseweg 36, 5451NR Mill

| Overige

 • Melding van de actualisatie van de huidige situatie voor de inrichting aan Cuijksedijk 28 te Mill

 

Oeffelt

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor Het bouwen van 13 woningen bouwplan De Haven Oeffelt Katsestraat ongenummerd, Oeffelt (kadastraal BMR00 Z 2823)
 • Omgevingsvergunning verleend voor het aanleggen van 3 nieuwe voortplantingswateren nabij Oeffeltseweg in Haps, Laag Werveld in Beugen en Hoogeind in Oeffelt

| Overige

 

Oploo

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van een treurbeuk Watermolenstraat 1B, 5841CT Oploo

| Overige

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Driehoek 15 te Oploo

 

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een loods Heikant 6a, 5825JE Overloon

 

Rijkevoort

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Verlenging beslistermijn voor het realiseren van een woonhuis aan Koningsspil ongenummerd, kadastraal BMR00 W 1731 te Rijkevoort

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van Meadow 2023 van 5 t/m 6 mei 2023 Hapsedijk 22B Rijkevoort Hapsedijk 22b, 5447BC Rijkevoort

 

Sint Anthonis

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het uitbreiden van de woning Peter Zuidstraat 39, 5845AK Sint Anthonis
 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van de Campina Open Boerderij dag op 19 mei 2023 Noordkant 34, 5845EW Sint Anthonis

Stevensbeek

| Overige

 • Melding voor het veranderen van een pluimveehouderij aan Lindelaan 32 te Stevensbeek

 

Velp

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het brandveilig gebruiken van een bouwwerk Basilius van Bruggelaan 4, 5363VA Velp

Vierlingsbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel aan voorzijde woning Overambt 9, 5821CC Vierlingsbeek

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Parallelweg 10, 5821ED Vierlingsbeek

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een bouwsteiger van 24-05-2023 tot 01-09-2023 Burggraaf 2, 5821BK Vierlingsbeek
 • Melding voor het veranderen van activiteiten binnen de inrichting aan Parallelweg 10 te Vierlingsbeek

 

Vortum-Mullem

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een woning Sint Cornelisstraat 34a, 5827AM Vortum-Mullem

 

Wilbertoord

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Verlenging beslistermijn voor het toestaan van de overschreden vloeroppervlakte aan bijbehorende bouwwerken aan Noordstraat 92 te Wilbertoord