overloon nieuws

Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 16 mei 2023 om 19:07

Nieuws en informatie van de gemeentes Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Start verkoop nieuwbouw De Haven Oeffelt

De verkoop van de nieuwbouwwoningen ‘De Haven’ in Oeffelt is alvast feestelijk afgetrapt. Wethouder Bouke de Bruin deed dit samen met projectontwikkelaar Region Vastgoedontwikkeling, aannemer Bouwbedrijf van Oijen B.V., architect Rose en de Bie en Stichting Wonen Oeffelt.

In dit project worden 6 duurzame nieuwbouw koopwoningen gebouwd. Levensloopbestendig, twee-onder-een-kapwoningen en 2 hoekwoningen.

Meer weten?
Donderdag 1 juni a.s. van 18:00 tot 20:00 uur is de start verkoop bij Gemeenschapshuis De Kleppenburg in Oeffelt. Of neem contact op met makelaar Twan Poels.

 

 

Verkeersexamen in Mill

‘Je hand uitsteken dus’

 

Na het theoretisch verkeersexamen eind maart, was het afgelopen woensdag tijd voor het praktisch verkeersexamen. Ruim 250 kinderen van de basisscholen uit Mill, Langenboom, Wanroij, Wilbertoord en St. Hubert, vertrokken vanaf de Wissel in Mill om de route te fietsen. Omdat de meeste kinderen straks naar de middelbare school fietsen, is dit verkeersexamen belangrijk.

 

Tijdens het praktijk-verkeersexamen fietsen de kinderen een traject met controleposten die de verrichtingen van de kinderen beoordelen. Er waren wat aandachtspunten zoals bij het afslaan niet goed achterom kijken of geen richting aangeven bij het afslaan. Maar alle kinderen zijn geslaagd!

Afgelopen donderdag werden de verkeersdiploma’s door wethouder David Sölez uitgereikt aan de leerlingen van de Kameleon en de Lens uit Mill.

 

Dank aan de organisatie, aan de ouders die mee hebben geholpen op de controleposten en de politie.

 

Thuis in Land van Cuijk

 

Hoe zorgen we ervoor dat iedereen goed kan wonen in Land van Cuijk? Welke typen woningen zijn er nodig? Waaraan moet een fijne wijk voldoen? Hoe kunnen oudere inwoners prettig in hun buurt of dorp blijven wonen, ook als zij ondersteuning nodig hebben? Op deze en andere vragen willen we – samen met jou – antwoorden vinden.

Deze en andere vragen komen aan bod in een online vragenlijst van de gemeente Land van Cuijk over wonen in onze gemeente. Denk je met ons mee? Ga dan naar www.gemeentelandvancuijk.nl/woonvisie. Alvast bedankt!

Vervolg

De gemeente Land van Cuijk gebruikt de resultaten van de vragenlijst als bouwsteen voor de nieuwe woonvisie. Dit is een document dat voor de komende jaren beschrijft hoe de gemeente omgaat met nieuwe en bestaande woningen.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.gemeentelandvancuijk.nl/woonvisie

 

Rijbewijs gemakkelijk en snel online verlengen

Vervelend hè, wachten? Dat vinden wij ook. Daarom maken we het je extra makkelijk om je rijbewijs te verlengen, want wist je al dat dit gewoon online kan? Online regelen doe je heel eenvoudig. Het bespaart je wachten op een afspraak én een extra bezoek aan het gemeentehuis!

Hoe zit dit?
Normaal gesproken moet je een afspraak maken voor het aanvragen én een afspraak maken voor het afhalen. Twee keer naar het gemeentehuis dus. Door drukte kan het zijn dat je niet meteen een eerste afspraak kunt plannen en wat langer moet wachten. Door het online verlengen omzeil je die wachttijd bij de gemeente.
Je gaat dan naar een erkende RDW-fotograaf, er is er altijd wel een in jouw omgeving. Die stuurt de pasfoto en je handtekening veilig (digitaal) op. Op deze manier hoef je alleen nog een afspraak te maken voor het afhalen van je rijbewijs. Dan kan meestal al na 2 werkdagen, terwijl je anders 5 werkdagen moet wachten. Handig!

Waar kan ik mijn rijbewijs online verlengen?
Dat kan via de website van RDW: www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-rijbewijs/rijbewijs-aanvragen/rijbewijs-verlengen.
Voor het online verlengen heb je de DigiD-app nodig waaraan de ID-check is toegevoegd. Of je hebt een identiteitsbewijs met pincode en de DigiD-app. Lees de overige voorwaarden en het stappenplan op de website van RDW.

Meer weten over het verlengen van je rijbewijs? Kijk dan op www.gemeentelandvancuijk.nl/rijbewijs.

 

Op vakantie? Wees op tijd met verlengen of aanvragen van je reisdocument!

De vakantieperiode komt er weer aan. Weet jij of je nog kunt reizen met je paspoort of ID-kaart? Nu is een goed moment om te checken of je reisdocument nog geldig is.

Met de zomer in zicht raden we je aan om reisdocumenten van jou en/of je minderjarige kinderen op tijd te verlengen of aan te vragen. We merken dat het vlak voor de zomer erg druk is met aanvragen, waardoor we dan geen garantie kunnen geven dat jij je reisdocument op tijd hebt. Plan dus op tijd een afspraak in! Je kunt je reisdocument helaas niet online verlengen of aanvragen.

Voor meer informatie over je reisdocumenten kun je terecht op www.gemeentelandvancuijk.nl/Identiteits-paspoort-en-rijbewijs.

 

 

 

  Het aftellen is begonnen!

Woensdag is het zover. Op 17 mei wordt strandpaviljoen Évive aan het water omgetoverd tot festivalterrein! De festivalgangers genieten van toffe muziek én krijgen workshops van niemand minder dan vlogger Teun Peters en Radio-dj Frank van der Lende.

 

Dit festival is speciaal bedoeld voor jongeren die wel eens voor een familielid zorgen, bijvoorbeeld een chronisch zieke moeder of een broertje met een beperking. Ken jij zo'n jonge mantelzorger? Deel dit festival dan met hen, want ze kunnen zich nog aanmelden via www.mvplein.nl/mantelzorgfestival

 

 

 

 

 

 

  Fairtrade in het Land van Cuijk

 

Afgelopen vrijdag (tijdens de Fairtradeweek) overhandigde de werkgroep ‘fairtrade gemeente Land van Cuijk’ een pakket met fairtradeproducten aan burgemeester Marieke Moorman en wethouder Willy Hendriks-van Haren.   

 

De werkgroep zet zich in zodat boeren en werknemers in ontwikkelingslanden een betere plek krijgen in de handelsketen, zodat ze kunnen leven van hun werk en kunnen investeren in een duurzame toekomst. Fairtrade zorgt ervoor dat (internationale) producten onder eerlijke condities worden geproduceerd en verhandeld met respect voor mens en milieu. Bij fairtrade worden bijvoorbeeld het recht op vakbonden en het verbod op gedwongen- of kinderarbeid nageleefd.

 

De fairtradewerkgroep  is op zoek naar vrijwilligers. Wil jij je social media skills, je schrijfvaardigheden, je hands-on mentaliteit of je bestuurlijke kwaliteiten inzetten? Laat het ons weten via secretariaat@fairtradegemeentelvc.nl!

 

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen.

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

Land van Cuijk

| Verkeersbesluiten

 • Parkeerverbod - 1 zijde van parkeerterrein kazematten Grave

| Overige

 • Tijdelijke maatregelen Pinkstertoernooi 26 t/m 28 mei 2023 - te Ledeacker
 • Tijdelijke maatregelen Militracks 19 t/m 21 mei 2023 - te Overloon
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verplaatsen van het inkoopstation MIL00 R 80, 81, 82, 111, 112 en 113

Beers

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van kleinschalige logeerplaatsen Sterrenbos 3, 5437NE Beers NB

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning deels verleend voor het realiseren van een vrijstaand bijgebouw en inrit Elstweg 30, 5437PE Beers NB

Beugen

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een sprinklerpompput, gebouw met bloemsilo, het plaatsen van een inkoopstation, het aanleggen van een inrit en milieuneutrale wijziging Vuursteenstraat 10, 5835DZ Beugen

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een hijskraan Molenstraat in Beugen, vanaf kruispunt met Oeffeltseweg tot kruispunt met Carolsstraat
 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem nabij Laan de Wijze 23 te Beugen

 

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een extra uitrit Merel 2, 5831MS Boxmeer
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een hal Sweelinck 89, 5831KR Boxmeer

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen van de huisvesting van de bedrijfsbrandweer (PP044) Wim de Körverstraat 35, 5831AN Boxmeer
 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een kleinschalige woon-/zorgvorm voor dementerende ouderen Bergh 7a, 5831TX Boxmeer
 • Omgevingsvergunning verleend voor het vervangen van een erfafscheiding Sint Anthonisweg 28, 5831AE Boxmeer

| Overige

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem nabij Klaproos 18 te Boxmeer
 • APV-vergunning verleend voor het tijdelijk innemen van een standplaats door Van Dunschotens Vis Raadhuisplein ongenummerd Boxmeer
 • APV-vergunning verleend voor een terrasvergunning voor de horeca-inrichting Steenstraat 130a Boxmeer

 

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een overkapping aan achterzijde woonhuis Hazeleger 12, 5431HJ Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een uitbouw Wilhelminastraat 24, 5431TN Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een overkapping Kristaldreef 12, 5431WE Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het slopen van een bouwwerk Grotestraat 91, 5431DJ Cuijk

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het vervangen van de gevelkozijnen en het realiseren van een balkonconstructie Smidstraat 35, 5431BG Cuijk
 • Objectvergunning verleend voor het afvoeren van een compressor met behulp van een hijskraan Het Zand 14, 5431EE Cuijk
 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een sushi afhaal/bezorgrestaurant Korte Molenstraat 17b, 5431DT Cuijk
 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een OV-fiets paviljoen Stationsplein 2, 5431CE Cuijk - kadastraal CUI00 C 5057

| Overige

 • Aanwezigheidsvergunning verleend voor Pizzeria aan de Maas Grotestraat 48c, 5431DL Cuijk
 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een Internationaal Jeugdvoetbaltoernooi op 16, 17, 18 juni 2023 Sportlaan 3, 5431AP Cuijk
 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van activiteiten ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan buurtvereniging Haagsestraat Cuijk Haagsestraat, Cuijk

Escharen

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van het Hippisch Festijn Grave op 15 juni 2023 Beerschemaasweg 1, 5364NR Escharen

Gassel

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het tijdelijk plaatsen van een woonwagen Meisevoort 5, 5438NK Gassel

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van zonnepanelen Heidestraat 7, 5438NG Gassel

Grave

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen dakkapel Estersveldlaan 68, 5361HV Grave
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een sportschool Koninginnedijk 838, 5361CR Grave

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van zonnepanelen op de achterbouw Klinkerstraat 7a, 5361GV Grave
 • Omgevingsvergunning verleend voor het wijzigen van de verleende vergunning brandveilig gebruik d.d. 7 maart 2014 Mgr.Borretweg 1, 5361AP Grave

| Overige

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Essinklaan 13, 5361JT Grave
 • APV-ontheffing verleend voor het organiseren van een feestavond op 24 juni en 26 augustus Havenstraat 3, 5361EK Grave

Holthees

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het legaliseren van bouwwerken minicamping Sleijbergweg 1, 5824AL Holthees
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een tuinkamer en 2 bijgebouwen Gildestraat 27, 5824AA Holthees

Katwijk

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een woning Liefkeshoek 47 Katwijk NB

Ledeacker

| Overige

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem aan Dorpsstraat 4 te Ledeacker
 • Evenementenvergunning voor het organiseren van het jaarlijkse Pinkstertoernooi op 26, 27 en 28 mei 2023 Ledeackersestraat 25, 5846AM Ledeacker

Linden

| Overige

 • Alcoholwetvergunning verleend voor Resort Kraaijenbergse Plassen B.V. - Den Drul 19 Linden Den Drul 19, 5439NR Linden
 • Terrasvergunning verleend voor Resort De Kraaijenbergse Plassen B.V. Den Drul 19, 5439NR Linden

Maashees

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen en uitbreiden van de woning Kalverstraat 8, 5823AK Maashees

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Verlenging beslistermijn voor een milieuneutrale verandering aan Krommedijk 27 te Mill

 

Oeffelt

| Overige

 • Bekendmaking vastgesteld wijzigingsplan Hapseweg 2 Oeffelt

Oploo

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Verlenging beslistermijn voor het oprichten van een monovergister aan Schipperspeel 2 te Oploo
 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het uitbreiden van de winkel en realiseren scheiding tussen woning en winkel Vloetweg 6, 5841AT Oploo

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Hoogveld 3, 5841CV Oploo
 • Omgevingsvergunning verleend voor het aanbrengen van nieuwe dakisolatie en dakpannen bij 18 woningen Gildestraat 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14 en Beeksenhof 1, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 25, 27, 29, 31 in Oploo

| Overige

 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een opslagcontainer, een afvalcontainer en bouwketens op het grasveld en parkeerplaats aan het Beeksenhof / Rondsel Oploo

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een 2e inrit Irenestraat 13, 5825CA Overloon

Rijkevoort

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een Bed & Breakfast in een tuinhuis Kapelstraat 35, 5447AA Rijkevoort
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een woning Bonkelaer ongenummerd, Rijkevoort
 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een overdekte uitloop aan de stallen Hoogeindsestraat 21, 5447PE Rijkevoort

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een woonhuis Koningsspil 28, 5447BN Rijkevoort

Sambeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning geweigerd voor het uitbreiden van de bestaande dakkapel Sint Janslaan 13a, 5836AX Sambeek

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een Festival in D’n Boomgaard op 9 en 10 september 2023 Oude Waranda 2 nabij, 5836BC Sambeek

 

 

St. Agatha

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen van de sacristie in het klooster tot een appartement Kloosterlaan 24, 5435XD Sint Agatha

Sint Anthonis

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Uitgebreide procedure omgevingsvergunning ontwerp aan Den Hoek 3 te Sint Anthonis

| Overige

 • Kennisgeving melding brandveilig gebruik voor het brandveilig gebruiken van Supermarkt Albert Heijn, De Merret 1 Sint Anthonis De Merret 1, 5845DA Sint Anthonis

Sint Hubert

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het splitsen van bestaand woonhuis, plaatsen 2 garages en aanleggen uitweg Voortsestraat 32, 5454NP, kadastraal MIL00 C 2074

Stevensbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het vervangen van dakplaten Ceresstraat 23, 5844AC Stevensbeek

Velp

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het vervangen van het dak bij 6 woningen Zaalheuvelweg 1, 5363TE Velp

Vianen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een schutting Franssenstraat 59, 5434SG Vianen NB

Wanroij

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor Juni 16-17-18 - Internationaal Kever Weekend Wanroij Zoetendaal 10, 5446PC Wanroij

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning van rechtswege verleend voor het plaatsen van een sleufsilo Hank 18, 5446XE Wanroij
 • Omgevingsvergunning verleend voor het aanbrengen van nieuwe dakisolatie en dakpannen bij 13 woningen Stevensstraat 67, 69, 71, 73 Beekstraat 28, 30, Van Haandelstraat 2, 4, 6 Rector van Asseldonkstraat 4, 6, 8, 10 in Westerbeek
 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een werktuigenberging Verlorenhoek 7A, 5446XL Wanroij

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een Rommelmarkt op 30 juli 2023 Kerkplein, Wanroij
 • Melding voor het veranderen van een melkveehouderij aan Hank 18 te Wanroij

Westerbeek

| Overige

 • Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Schepersstraat 12 Westerbeek

«   »