overloon nieuws

Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 7 juni 2023 om 20:03

Nieuws en informatie van de gemeentes Land van Cuijk, ontstaan vanuit de gemeenten: Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Hubert en Sint Anthonis.

Militaire oefening 5 t/m 16 juni 2023

 

De oefening wordt gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen met pantserwielvoertuigen verplaatsen van Noord-, naar Zuid-Nederland en tussendoor diverse opdrachten uitvoeren zoals varen en verplaatsen te voet. Men zal hierbij het doorgaand (vaar)verkeer niet hinderen.

 

Voor algemene klachten waarbij geen sprake is van schade, kunnen burgers/omwonenden contact opnemen met de Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade. Dit kan via mail: Communicatie.13LTBRIG@mindef.nl

 

Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort, schade etc. melden aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie

Postbus 90004

3509 AA Utrecht

Teinr.: 088-9561951

Email: JDVclaims@mindef.nl

 

Succesvolle fittestdag in Cuijk Centrum

 

Op 12 april 2023 organiseerden GGD Hart voor Brabant, Negen en Senioren Cuijk in opdracht van de gemeente Land van Cuijk een fittestdag in Cuijk Centrum. Ruim 60 senioren kwamen naar Ontmoetingscentrum 't Fort en kregen inzicht in hun fysieke en mentale gezondheid.

 

Deelnemers doorliepen een route waarbij lokale partners bloeddruk, bloedsuiker, spierkracht, balans, visus en gehoor testten. Daarnaast werden gesprekken gevoerd over voeding, beweegaanbod in de gemeente, positieve gezondheid en een eindgesprek met GGD-medewerker.

 

De deelnemende partners waren Service Apotheek, BaseLine Voedingsadviesbureau, Fysiotherapie Cuijk Centrum, Briljant Optiek, Van Boxtel hoorwinkels en Sociom. Albert Heijn zorgde voor fruit voor de deelnemers en partners.

 

Het is mooi om te zien dat er zo veel lokale partners meewerken aan de fittestdagen. In de factsheet zijn de resultaten van de fittestdag te zien. Met de gegeven adviezen kunnen de deelnemers zelf aan de slag.

05infographicfittestdag.png

 

Vragenlijst zonnevelden en windmolens

 

In Land van Cuijk gaan we meer gebruik maken van zon- en/of windenergie. We willen graag jouw mening horen over zonne-energie op een veld, grote windturbines en kleine windmolens. Welke gebieden hebben jouw voorkeur? En in welke gebieden heb je het liever niet? Via een vragenlijst polst de gemeente meningen van inwoners. De uitkomsten helpen bij het maken van een nieuw beleid. De gemeenteraad neemt dit najaar een besluit over dit beleid. We zijn benieuwd naar jouw mening.

 

Opwekken van energie

Samen met andere gemeenten, de provincie en het Rijk hebben we afspraken gemaakt over het opwekken van duurzame elektriciteit. Landelijk is afgesproken dat zonne- en windenergie hiervoor de technieken zijn.  We willen de daken in onze gemeente zoveel als mogelijk benutten voor de productie van duurzame energie. Om aan de vraag naar elektriciteit te kunnen voldoen is alleen zonnepanelen op daken leggen niet genoeg.

 

Denk je mee?

Van jou horen we graag welke voorwaarden jij stelt aan zonnevelden en windenergie. De uitkomsten brengen we in kaart en nemen we mee in het nieuwe beleid.

Vul jij de vragenlijst in? Via de QR-code kom je rechtsreeks op de vragenlijst. Gebruik je geen smartphone? Ga dan naar http://ons.landvancuijk.nl/visies/energievisie

07qr-codeformat_poll-zonnevelden-windmolen.jpg

 

Beheersing Eikenprocessierups

 

Eikenprocessierupsen zijn populair. De rupsen hebben brandharen die loslaten als je ze aanraakt. Als je de brandharen aanraakt kun je jeuk krijgen, huiduitslag of last van je ogen of luchtwegen. Wij doen elk jaar ons best om ervoor te zorgen dat onze inwoners zo weinig mogelijk last hebben van de rupsen. We nemen maatregelen om overlast zo veel mogelijk te voorkomen.

 

Wat doen wij

We beginnen bijvoorbeeld al vroeg met spuiten met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel op plaatsen waar veel mensen komen. Ook zorgen we voor meer verschillende soorten bomen. We zaaien bloemenmengsels in bermen en planten bloembollen om natuurlijke vijanden aan te trekken. Op kleinere schaal plaatsen we insectenhotels en maken we het ophangen van nestkasten mogelijk. Ook zetten wij gaasvliegen uit als natuurlijke vijanden.

 

Hoe kun jij ons helpen

Je kunt helpen door vogelhuisjes voor koolmezen en vleermuiskasten op te hangen in je tuin. Ook kun je zorgen voor meer bloeiende beplanting tijdens het hele jaar. Deze trekken namelijk de natuurlijke vijanden van de rups aan. Het is wel belangrijk dat je in april, mei stopt met het voeren van vogels. Hierdoor gaan de vogels zelf actief op zoek naar voedsel en eten ze meer rupsen.

 

Hoe help je ons niet

Er zijn een aantal schadelijke geruchten in de omloop die we graag de wereld uit helpen. Er zijn bedrijven die reclame maken van folie of lijm strips die de ‘gang’ van de rups zouden onderbreken. Dit zorgt er volgens deze aanbieders voor dat we minder last hebben van rupsen. Deze uitspraak is onderzocht door specialisten en blijkt niet waar te zijn. De rupsen lopen over de folie heen, zelfs als die behandeld is met gif. Soms gebruiken de rupsen het zelfs om hun nest van te maken.

 

Meer plastic in de natuur is zeker geen goed idee. ​​​​​​​En lijm is erg schadelijk voor dieren, planten en bloemen. Andere insecten, vlinders en vogels blijven ook plakken aan de lijm en sterven daarmee een nare dood. Het gebruik van lijm is ook bij de wet verboden. Dus wil je zelf iets doen? Zorg dan voor meer bloeiende planten, vogelhuisjes en vleermuiskasten in je tuin.

 

Wanneer melden

Als je een nest in de openbare ruimte ziet, meld dit dan via de MijnGemeente app onder het kopje ‘Eikenprocessierups’. Graag zo precies mogelijk de plaats erbij noemen.  Zo help je ons om een goed beeld te krijgen waar de nesten allemaal zitten. We halen niet alle nesten weg. Dat heeft te maken met de plaats waar de nesten zitten. 

 

Dorpspenning Land van Cuijk voor mevrouw Berry Geurts uit Boxmeer


Vorige week ontving mevrouw Berry Geurts uit Boxmeer de Dorpspenning Land van Cuijk. Dit als blijk van waardering voor haar jarenlange en vrijwillige verdiensten voor de kinderafdeling van het Maasziekenhuis in Beugen. Deze gemeentelijke onderscheiding werd haar uitgereikt door wethouder Maarten Jilisen tijdens haar afscheid van de kinderafdeling van het Maasziekenhuis.

Ambassadeur
Mevrouw Geurts heeft bijna 47 jaar gewerkt als medisch pedagogisch zorgverlener op de kinderafdeling van het Maasziekenhuis. Buiten haar werk en werktijden om, besteedde zij wekelijks bijna hetzelfde aantal uren aan allerlei vrijwillige activiteiten. Zij was een echte ambassadeur voor de afdeling. In haar vrije tijd benaderde mevrouw Geurts bijvoorbeeld veel sponsoren uit de regio om geld en materiaal in te zamelen voor de zieke kinderen op de kinderafdeling. Cadeautjes rond Kerst en Sinterklaas worden hoofdzakelijk door sponsoren betaald. Mevrouw Geurts zorgde altijd voor een persoonlijke touch aan de cadeaus, waardoor deze van nog grotere betekenis werden voor de kinderen en hun familie. Met Vaderdag, Moederdag en Pasen krijgt elk kind op de kinderafdeling en de kraamafdeling een attentie. Ze zorgt voor verzending van geknutselde verjaardagskaarten aan kinderen die regelmatig in het ziekenhuis komen of langdurig zijn opgenomen.

Speelkamer
Tijdens de bouw van het nieuwe ziekenhuis in 2011 maakte mevrouw Geurts zich er persoonlijk sterk voor dat de speelkamer ‘ruim’ zou worden, met de mogelijkheid om er een bed bij te plaatsen voor bedlegerige kinderen. Het is een plek geworden waar kinderen tussen 0 en 18 jaar zich helemaal kunnen ontspannen. Mevrouw Geurts heeft ook hiervoor ontzettend veel sponsoren benaderd om alle materialen en meubels betaald te krijgen.

Jopie Konijn
De kinderafdeling heeft al meer dan 40 jaar een afdelingskonijn: Jopie Konijn. Mevrouw Geurts heeft dit konijn 45 jaar geleden geïntroduceerd. Het ‘ziekenhuiskonijn’ is in verre omstreken bekend en geeft veel kinderen afleiding en steun. Vaak komen kinderen tijdens een controlebezoek zelfs nog even terug naar de afdeling om Jopie te knuffelen. Mevrouw Geurts noemde het konijn 'de beste therapeut die we hebben'.

 

Help de bijen in Land van Cuijk met gratis bijenmengsel!

De wilde bijen in Nederland zijn in gevaar, de helft van alle soorten is bedreigd. En dat terwijl bijen juist heel goed zijn voor onze natuur en voedselvoorzieningen. Jij kunt de bijen helpen!10_gratisbijenmengsel-socialspng-1.png

Vanaf deze week is er bij de balies van het gemeentehuis (Cuijk) en in alle bibliotheken in de gemeente gratis bijenmengsel af te halen. Zaai dit meerjarige mengsel in en je helpt de bijen, plus je heb een prachtige bloemenzee in je tuin. Zo krijg je er ook nog wat voor terug!Wethouder Antoinette Maas: “Met meer bloemen maken we de leefomgeving van de wilde bij weer een stukje aantrekkelijker. Als je toch in de buurt bent, neem dan tegelijk een zakje bijenmengsel mee: groen maken we tenslotte samen.”

 

Praktisch verkeersexamen Grave

 

Vrijdag 2 juni vond het praktisch verkeersexamen plaats voor de 5 basisscholen uit Grave en Escharen. Ruim 130 kinderen vertrokken vanaf het Pastoor van den Hurkplein in Grave om de route te fietsen.

Tijdens het praktijkverkeersexamen fietsen de kinderen een traject met controleposten. Deze werden bemand door leerlingen van het Merlet college, die de verrichtingen van de kinderen beoordelen.

Voor het eerst dit jaar werd de route geheel bewegwijzerd door de gemeente.

 

Wethouder David Sölez kwam bij de start ook kijken en stak de kinderen een hart onder de riem. Met dank aan de organisatie, leerlingen van het Merlet college en hulpouders.

 

 

 

Goed idee? Doe er iets mee!

 

Financiële ondersteuning voor goede ideeën van inwoners

Heb jij (met een groep inwoners samen of met je vereniging) een goed idee om de leefbaarheid in jouw dorp of wijk beter te maken? Laat dit dan aan ons weten. Goede leefbaarheidsideeën van inwoners kunnen namelijk in aanmerking komen voor een financiële steun. Hier is voor ieder dorp en voor iedere wijk (het gebied van de wijkraad) elk jaar 7.500 euro beschikbaar.

 

Gemeenteraad
Deze financiële steun komt uit het nieuwe subsidiebeleid voor wijk- en dorpsraden en inwonersinitiatieven dat de gemeenteraad afgelopen maart heeft vastgesteld. Een van de onderdelen  hierin is dat goede leefbaarheid ideeën van inwoners in aanmerking kunnen komen voor een financiële ondersteuning. Hier is voor ieder dorp en voor iedere wijk (het gebied van de wijkraad) jaarlijks 7.500 euro beschikbaar.

 

Waarvoor is deze subsidie bedoeld?
Deze subsidie is bedoeld om de leefbaarheid in de dorpen en wijken te vergroten. Daarnaast kan dit budget helpen bij het behalen van de doelstellingen in de KernenCV’s. Deze KernenCV’s zijn door ieder dorp en iedere wijk gemaakt. Er staat in wat inwoners belangrijk vinden voor de leefbaarheid en waar ze graag met de gemeente aan willen werken. (zie www.onslandvancuijk.nl voor alle KernenCV’s ). De subsidie van 7.500 euro, die nu per dorp en wijk beschikbaar komt, kan hier aan bijdragen.

 

Hoe kun je deze subsidie aanvragen?
Hiervoor is een digitaal formulier beschikbaar. Door de QR-code te scannen kom je rechtstreeks bij het formulier uit. Het formulier is ook via de website van de gemeente te vinden. (ga naar www.gemeentelandvancuijk.nl/formulieren/aanvraag-subsidie-kernendemocratie-inwonersinitiatieven en vul je gegevens in).

13_qrcodefinancieleondersteuning.png

Elke inwonersgroep, stichting (niet-commercieel) of vereniging die een goed idee heeft om de leefbaarheid te verbeteren kan deze subsidie aanvragen. De aanvragen worden opgepakt op volgorde van binnenkomst. Aanvragen kunnen elk jaar tot en met 31 oktober worden gedaan.

Uitgangspunten

Het gaat om een nieuwe subsidievorm. Daarom is er dit jaar voor gekozen om nog geen echte toetsingscriteria op te stellen. Het is vooral belangrijk dat het maatschappelijk belang centraal staat. En dat het een idee is waarvoor draagvlak is, dus meerdere mensen moeten het een goed idee vinden. Iedere aanvraag wordt door de gemeente gewogen op deze uitgangspunten én de bijdrage aan het gemeenschappelijke- en leefbaarheidsbelang.

 

Vragen?

Alle informatie over de subsidie is te vinden op onze website. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met één van de gebiedsmakelaars (0485-854000) of kijk op www.gemeentelandvancuijk.nl/gebiedsteams.

 

De gebiedsmakelaar: hoe kan hij/zij jou en jouw kern helpen?

In de gemeente Land van Cuijk zijn gebiedsmakelaars de verbindende schakel tussen jouw kern en de gemeente. Iedere kern heeft een eigen gebiedsmakelaar. Maar wat doen deze ambtenaren nou precies? En wat kunnen ze voor jou en jouw dorp of stad betekenen? In dit verhaal leggen zij het je uit.

 

Wat doet een gebiedsmakelaar?

“Ik ben de contactpersoon voor groepen inwoners die goede ideeën hebben voor hun straat, wijk of kern en hiermee (samen met de gemeente) aan de slag willen. Ik kijk mee wat er van de gemeente nodig is om het idee uit te voeren. Daarna breng ik de initiatiefnemers in contact met mijn collega’s in het gemeentehuis die verder kunnen helpen. Net als een ‘gewone’ makelaar breng ik dus ‘vraag en aanbod’ bij elkaar. Alleen dan niet van huizen maar van goede ideeën, wensen en behoeften van groepen inwoners uit de kernen,” vertelt Jos Jongenelen, gebiedsmakelaar van de gemeente.

 

Waarom zijn er gebiedsmakelaars?

Collega José Jacobs vult het verhaal van Jos aan: “De gemeente Land van Cuijk wil graag in samenwerking met inwoners zorgen voor dorpen en wijken waar het fijn wonen is. Dan is het belangrijk dat groepen inwoners, die graag met een goed idee aan de slag willen, op een gemakkelijke manier met de gemeente in contact komen. Als gebiedsmakelaar ben ik jullie vraagbaak, meedenker en gemeentelijke wegwijzer ineen.”

 

Kun je bij de gebiedsmakelaar bijvoorbeeld dan ook terecht voor een defecte straatlantaarn?

Gebiedsmakelaar Marieke Kerstens-Gerrits legt het uit. “Natuurlijk mag je altijd bellen maar deze meldingen kan ik zelf niet oplossen. Ik zal je dan doorverwijzen naar de MijnGemeente-app (zie www.gemeentelandvancuijk.nl/melding-over-de-buitenruimte). Hier kan je je melding online doorgeven. Mocht je dat niet handig vinden, dan kan bellen met onze collega’s van het Klant Contact Centrum natuurlijk ook: 0485-854000.”

 

Zijn gebiedsmakelaars ook de contactpersoon voor de wijk- en dorpsraden?

“De wijk- en dorpsraden hebben een eigen contactpersoon. Dit zijn onze zogeheten contactfunctionarissen wijk- en dorpsraden”, vertelt Andrea Rouland-van Boven, ook gebiedsmakelaar van het eerste uur. “Wél stemmen we regelmatig zaken met hen af.”

Gebiedswethouders
Het gemeentebestuur is ook nauw betrokken bij het werk van de gebiedsmakelaars. “Wist je dat we intensief samenwerken met de gebiedswethouder? Dit is het gezicht in de kern namens het gemeentebestuur”, voegt collega Hilly van Nispen toe.

Wat zou je tot slot willen zeggen?

Als laatste gebiedsmakelaar komt Tiny Strik aan het woord. “De afgelopen anderhalf jaar heb ik mijn kernen steeds beter leren kennen. Ik zie projecten van de grond komen, ontmoet steeds meer inwoners. Nodig mij of mijn collega’s ook gerust uit als je een goed idee voor je straat of wijk hebt, of ergens anders tegenaan loopt waarover je graag in contact komt met de gemeente. Wij staan voor jullie kern!”

 

Heb je ook een initiatief en wil je contact daarover met de gemeente? Neem contact op met de gebiedsmakelaar van jouw kern of wijk. Op www.gemeentelandvancuijk.nl/gebiedsteams vind je alle gegevens.

 

De mantelzorgwaardering kan weer aangevraagd worden!

 

De gemeente Land van Cuijk verstrekt jaarlijks een waardering aan mantelzorgers. Deze bestaat uit een geldbedrag van €100, - en wordt één keer per jaar uitgereikt. Met deze attentie wil de  gemeente laten blijken dat zij de inzet van de mantelzorgers enorm waarderen. Ben jij mantelzorger? Vraag de mantelzorgwaardering dan aan via www.mvplein.nl. Aanvragen kan van 1 juni tot 1 december 2023.

 

Wanneer kom je in aanmerking voor de mantelzorgwaardering?

 • Je bent 18 jaar of ouder;
 • Het gaat om bovengebruikelijke, langdurige zorg: langer dan 3 maanden en minimaal 8 uur per week (gemiddeld);
 • Per zorgvrager kan er maar 1 mantelzorger een waardering ontvangen;
 • De zorgvrager aan wie mantelzorg wordt verleend, woont in de gemeente Land van Cuijk; als mantelzorger kun je maximaal 2 waarderingen ontvangen;
 • Je vraagt de mantelzorgwaardering zelf aan, je ontvangt hiervoor geen persoonlijk bericht.

 

De mantelzorgwaardering wordt per aanvrager éénmaal per jaar verstrekt. De mantelzorgwaardering ontvang je het kwartaal volgend op het kwartaal waarin de aanvraag is ingediend.

Ook mantelzorgwaardering voor jonge mantelzorgers
Ook jonge mantelzorgers van 8 tot en met 23 jaar die thuis opgroeien met een ziek, gehandicapt of verslaafd familielid kunnen een waardering aanvragen. De waardering is een geldbedrag van €30,-. Hiervoor gelden bovenstaande criteria niet. Het is mogelijk om binnen één gezin meerdere mantelzorgwaarderingen te ontvangen voor jonge mangelzorgers.  Wel geldt dat de zorgvrager aan wie mantelzorg wordt verleend, in de gemeente Land van Cuijk moet wonen. Jonge mantelzorgers tussen 18 en 23 jaar die de waardering voor jonge mantelzorgers hebben aangevraagd, kunnen geen aanspraak meer maken op de volwassen mantelzorgwaardering.


Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “De waardering voor mantelzorgers voelen we het hele jaar door. We hopen via dit geldbedrag dan ook iets terug te kunnen doen voor de mantelzorgers, want ze hebben het verdiend.”


Voor meer informatie kun je bellen naar 06-30233552 of stuur een email naar mantelzorgwaardering@sociom.nl.

 

Inspiratiebijeenkomst voor mantelzorghelden

 

Op 20 april kwamen ruim 100 mantelzorgers bij elkaar om te praten over aandachtspunten voor de toekomst. We hebben veel input opgehaald voor het nieuwe mantelzorgbeleid. Het is voor mantelzorgers niet altijd mogelijk om overal bij te kunnen zijn. Kon je niet bij deze bijeenkomst zijn en wil je toch nog graag jouw input meegeven? Dat kan t/m 7 juni via deze QR-code.

 

 

 

 

 

 

 

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen.

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

Land van Cuijk

| Verkeersbesluiten

 • Parkeerverbod met wegsleepregeling - Weijerplein te Boxmeer
 • Verkeersbesluit – instellen 30km/uur zone - Langenboomseweg Mill
 • Verkeersbesluit – tijdelijke maatregelen Daags na de Tour - Boxmeer

| Uitschrijving basisregistratie personen

Vertrokken naar onbekende bestemming

 

Uit onderzoek van de afdeling Burgerzaken is gebleken dat onderstaand persoon niet meer woont op het adres waar hij of zij volgens de Basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. Het college van burgemeester en wethouders heeft ingevolge artikel 2.22 van de Wet BRP besloten de bijhouding van de persoonslijst van deze persoon op te schorten. Dit betekent dat hij of zij daardoor formeel niet meer op dat adres staat ingeschreven.

 

Geslachtsnaam en voorletters

Geboorte-datum

Adres

Datum besluit

 1. Ramezani Tehrani

29-07-1976

Zilveresdoorn 43, 5432 KH Cuijk

25-05-2023

K. Shahidzadeh

14-06-1972

Zilveresdoorn 43, 5432 KH  Cuijk

25-05-2023

T. Ramezani Tehrani

31-10-2005

Zilveresdoorn 43, 5432 KH  Cuijk

25-05-2023

F. Lévai

08-10-1994

Goudenrijderstede 35, 5431 AA  Cuijk

25-05-2023

M. Buls

26-03-1991

Houtsnipwal 52, 5431 JT  Cuijk

01-06-2023

 1. Zvaigzne

19-07-1991

Houtsnipwal 52, 5431 JT  Cuijk

01-06-2023

 

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende tegen dit besluit bezwaar maken bij het college. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is zes weken en vangt aan één dag na de datum van deze publicatie.

 

Het ondertekende bezwaarschrift moet bevatten de naam en het adres van de indiener, de datum en een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt. Ook moet de bezwaarmaker gemotiveerd aangeven waarom hij of zij het niet eens is met het besluit. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave.

Beers

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het wijzigen van de indeling De Bungelaar 4, 5437PM Beers

Beugen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van 25 kampeerplaatsen Molenveldweg 4, 5835CM Beugen

| Overige

 • Melding voor het plaatsen van een propaangastank aan Laag Werveld 3 te Beugen

 

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een carport Parklaan 3, 5831HW Boxmeer
 • Omgevingsvergunning verleend voor het brandveilig gebruiken Paapje 10 en 12, 5831NP Boxmeer

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van VEVA Marcheert op 16 Juni 2023 Sportlaan 1, 5831DA Boxmeer

 

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een erker Magnolia 16, 5432KK Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een inrit/uitweg Raamweg 10, 5431NH Cuijk
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een tijdelijke inrit/uitweg met keerlus Grotestraat 39, 5431DH Cuijk

Afhandelingen

 • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een container op 22 en 23 juni 2023 Veldweg 15a, 5431CH Cuijk

| Overige

 • Melding voor het realiseren van een gesloten bodemenergiesysteem nabij Cantheelen te Cuijk

 

Gassel

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een schuur Meisevoort 8a, 5438NK Gassel

Grave

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van de deur op 2e verdieping plat dak Jan van Cuykdijk 2, 5361HM Grave
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakkapel Estersveldlaan 68, 5361HV Grave
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een overkapping in de achtertuin vergunningvrij Estersveldlaan 11, 5361HR Grave
 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van een woning Arnoud van Gelderweg 59, 5361CV Grave
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het renoveren van kozijnen Mars en Wijthdijk 5, 5361MA Grave

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een raamkozijn in de zijgevel Zwanenhorst 11, 5361TR Grave
 • Omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen van de woning Stadhouderslaan 16, 5361BN Grave
 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Estersveldlaan 68, 5361HV Grave

Groeningen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning Groeningsestraat ongenummerd, Groeningen

Haps

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een distributiecentrum met 2 kantoren en mezzazine Schuttersweg 16, 5443PR Haps
 • Omgevingsvergunning verleend voor het uitbreiden van de woning Putselaarstraat 9, 5443NG Haps

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor Juli 8 - Haps op het Terras Loswal in Haps

 

 

Katwijk

| Overige

 • Melding voor het plaatsen van een propaantank van 3000 liter aan Lange Linden 22a te Katwijk

 

Landhorst

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het herbouwen van een loods Boompjesweg 1A, 5445NK Landhorst

 

Langenboom

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een garage en tuinhuis Elleboogstraat 1, 5453SJ Langenboom

| Overige

 • Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Maurikstraat 25 – Campagnelaan 10, Langenboom

 

Ledeacker

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een inrit/uitweg Toven 12, 5846AS Ledeacker

 

Maashees

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een uitrit Jo de Kuperstraat 17, 5823CL Maashees

 

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit 't Kavelt, Mill (kavel 506)
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een inrit/uitweg Beerseweg 28, 5451NR Mill

Afhandelingen

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een Millse Pulling weekend van 2 t/m 4 juni 2023 Groespeelweg Mill
 • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een schuurwoning Beerseweg 28, 5451NR Mill

| Overige

 • Kansspelvergunning verleend voor een loterij op 11 juni 2023 door Wijkaccommodatie de Wester, Havikstraat 1, 5451XG Mill

 

 

Oploo

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een dakkapel achterzijde woning Creijtestraat 10, 5841AL Oploo
 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een monovergister met opwaarderen groengas Schipperspeel 1, 5841CL Oploo

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor uitbreiden van winkel en woning en realiseren scheiding tussen woning en winkel Vloetweg 6, 5841AT Oploo

| Overige

 • Bekendmaking vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied Oploo, Striep 2
 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van een kermisfeest in Oploo op 10, 11, 12, 13 juni 2023 Vloetweg, Oploo
 • Melding voor het veranderen van een supermarkt aan Vloetweg 6 te Oploo

 

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning Rondweg 29, 5825HT Overloon

 

 

Rijkevoort

| Overige

 • Melding voor het plaatsen van een propaantank aan Veldweg 6 te Rijkevoort

 

Sambeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van zonnepanelen op de grond Hoogeindseweg 20, 5836CB Sambeek

 

St. Agatha

| Overige

 • Evenementenvergunning verleend voor het organiseren van Koningschieten op 5 juni 2023, Heikantseweg Sint Agatha, Kuilen Sint Agatha

 

Sint Anthonis

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een landbouwloods Zandkant 15, 5845EV Sint Anthonis
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het vervangen van de reclame-uitingen en vervangen technische installatie dak De Merret 1, 5845DA Sint Anthonis
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het vergroten van een bestaande schuur Peelkant 61, 5845EG Sint Anthonis

| Overige

 • Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Verzamelplan sanering varkenshouderijen Sint Anthonis

 

Sint Hubert

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het wijzigen van de locatie van het reeds vergunde inkoopstation Hoevensestraat, Sint Hubert Park Ijzerbroek

Afhandelingen

 • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Pastoor Jacobsstraat 36, 5454GN Sint Hubert

Velp

| Overige

 • Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het herbestemmen van gebouw E1 van de Generaal de Bonskazerne Generaal de Bonsweg 1, 5363ST Velp

 

Vierlingsbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een onderkelderd poolhouse Grotestraat 31a, 5821AB Vierlingsbeek

Wanroij

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een tijdelijke gasdome Broeksteen ongenummerd, Wanroij
 • Aanvraag omgevingsvergunning voor het leggen van een kabel Verlorenhoek 10A, 5446XL Wanroij

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het aanpassen van een verleende vergunning Peelstraat 11, 5446PJ Wanroij

Wilbertoord

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

 • Omgevingsvergunning verleend voor het plaatsen van een tijdelijke woonunit Bijenkorf 4, 5455HG Wilbertoord

 


«   »