overloon nieuws

Evaluatie inzameling oud papier en karton 2022

Gepubliceerd op 27 juli 2023 om 20:10

In de gemeente Land van Cuijk is de inzameling van huishoudelijk oud papier en karton per 1 januari 2022 gewijzigd. De inzameling is gewijzigd, omdat er geen interesse van de markt was bij de Europese aanbesteding in 2021.

Doordat de eisen voor de papierinzameling destijds zijn aangepast is uiteindelijk wel één inschrijving ontvangen en konden verenigingen binnen de overeenkomst een rol blijven houden bij de oud papier inzameling. Als gevolg daarvan zamelen oud papier verenigingen enkel nog in met brengcontainers en wordt papier niet meer aan huis ingezameld. Daarnaast worden de brengcontainers op doordeweekse dagen overdag gewisseld of afgevoerd, waardoor veel verenigingen op doordeweekse dagen in de avonduren inzamelen.

In de meeste kernen verliep de inzameling van oud papier op deze manier al vóór 2022. Daar is dus niet veel gewijzigd. Wel werd voorheen door veel verenigingen op zaterdagen ingezameld. Nu wordt oud papier vaker op doordeweekse dagen in de avonduren ingezameld.

In een aantal kernen (Boxmeer, Overloon, Vierlingsbeek) en een gedeelte van de kern van Grave en Mill is de verandering in de oud papier inzameling wel groter. Daar wordt oud papier niet meer eenmaal per maand of eenmaal per vier weken aan huis ingezameld, met behulp van vrijwilligers als beladers op kraakperswagens, maar dienen inwoners het oud papier zelf weg te brengen.

Bron:https://lvc.bestuurlijkeinformatie.nl/

 

Oud-papier inzameling in overloon klik hier

Meer info zie bijlage


«   »