Test NL-Alert Bericht Verstuurd Op 4 December

Gepubliceerd op 30 november 2023 om 10:32

Ieder half jaar in juni en december zendt de overheid rond 12:00 uur een NL-Alert testbericht uit. Op maandag 4 december 2023 wordt het volgende testbericht verstuurd.

Iedereen in Nederland kan erop vertrouwen dat de overheid de veiligheid van haar burgers serieus neemt. Daarom wordt er ieder half jaar, in juni en december, een NL-Alert testbericht verstuurd rond 12:00. Op maandag 4 december 2023 is het weer zover en zal het volgende testbericht worden uitgezonden. Dit bericht is bedoeld om te controleren of het NL-Alert systeem naar behoren functioneert, zodat in geval van een noodsituatie snel en effectief belangrijke informatie kan worden gecommuniceerd naar iedereen in het getroffen gebied.

 

Het NL-Alert testbericht op 4 december 2023 zal mensen herinneren aan het belang van het ontvangen van noodmeldingen en hoe zij zich kunnen voorbereiden op noodsituaties. Door deel te nemen aan deze test blijven zowel de overheid als de burgers ervan verzekerd dat het NL-Alert systeem optimaal functioneert en dat de communicatiekanalen in geval van nood betrouwbaar zijn.

 

Het is van groot belang dat mensen zich bewust zijn van de noodzaak van dit testbericht en dat zij weten hoe zij adequaat kunnen reageren op een daadwerkelijke noodsituatie. Door het testbericht serieus te nemen en de juiste acties te ondernemen, kunnen levens worden gered en kan schade worden beperkt. De overheid raadt dan ook iedereen aan om op maandag 4 december 2023 rond 12:00 uur alert te zijn en het testbericht te ontvangen en te lezen.

Vragen en antwoorden op https://www.nl-alert.nl/testbericht

 

Het NL-Alert testbericht op 4 december 2023 is een belangrijke stap in het handhaven van de veiligheid en het welzijn van alle inwoners van Nederland.voor meer informatie vindt u op de website van alert https://www.nl-alert.nl/testbericht