Kunstkring Sint Anthonis: Een avond vol kunst, muziek en inspiratie

Gepubliceerd op 12 januari 2024 om 16:33

Een vertrouwde traditie in de herfst en wintermaanden. Een laagdrempelige manier kennis te maken met allerlei kunstvormen zoals schilder- beeldhouwkunst, keramiek, glas, raamobjecten, design, fotografie, muziek, zang, poëzie, verhalen, schrijven etc. Kunstenaars komt vertellen over hun werk en passie.

Hier ontmoeten kunstenaars, sprekers en gasten elkaar. Hier móet je als kunstenaar je verhaal een keer verteld hebben en hier mág je als kunstliefhebber niet ontbreken.

De muzikale omlijsting is bij de heren van de Chase-huisband weer in goede handen. Met samen een paar honderd jaar aan muzikale ervaring staan zij garant voor sfeervolle- en zoetgevooisde klanken.

 

Deze avond maakt u kennis met:

 

Fotografie: Ida Van Boekel, Rosmalen 

Al een jaar of negen is Ida van Boekel, woonachtig in Rosmalen (voorheen Escharen), actief amateurfotograaf. Ze is vooral geïnteresseerd in ‘mensen’. Dat is vooral te zien in zowel haar documentaire fotografie als in de originele portretseries die ze maakt.

Ida heeft zich het fotograferen eigen gemaakt met cursussen en workshops. Ze werkt vaak projectmatig. Echter, de serie ‘Mannen met baarden' loopt als een rode draad door haar werk van de afgelopen jaren. Deze serie is in zwart-wit gefotografeerd omdat zo de sfeer en het gevoel beter benadrukt kunnen worden.

In 2022 heeft ze gewerkt aan het project ‘Trots op onze gilden’. Verschillende gilden in Brabant hebben voor haar lens gestaan. Ook nu nog ‘reist’ deze expositie door heel Brabant.

 

 

Muziekartiest en -duizendpoot, Luuk Lenders, Utrecht

Luuk Lenders staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met Ierse whistles, ocarina's, accordeon, voetenpercussie, tafelbellen en pingpongballen. Soms speelt hij zelfs drie of vier instrumenten tegelijkertijd! Als deze muzikale duizendpoot op het podium staat neemt hij het publiek mee in een wervelwind van creativiteit, humor en prachtige muziek.

Zijn liefde voor Ierse, Schotse en Nederlandse volksmuziek klinkt door in elke noot die hij uit zijn instrumenten tovert. Naast volksmuziek van de bovenste plank zorgt Luuk ook altijd weer voor verrassende intermezzo's op onverwachte attributen.

En in het Cultureel Café een introductie van zijn in oktober 2023 uitgebrachte, lovend ontvangen dubbel-album "Het Groene Woud". Met 26 nummers met als centrale thema groene bossen en fluitende vogels. Luuk speelde hierop ruim 50 instrumenten, tekende het schitterende artwork en werkte samen met o.a. Seán Cannon (bekend van The Dubliners), Kevin Conneff (bekend van The Chieftains), Hans Theessink en Beppie Kraft.

 

Restauratie en decoratie, Corina de Kort, Eindhoven

Corina is gespecialiseerd in wand- en plafondafwerkingen, decoratieve technieken en restauratieschilderwerken, veelal in cultuurhistorisch waardevolle en monumentale panden.

In het Cultureel Café zoomt zij in op werkwijze en techniek van haar huidige werk.

 

Cultureel Café vindt plaats op:

Datum 18 januari 2024 (deze keer dus niet de laatste donderdag van de maand)

Locatie MFA Oelbroeck, Breestraat 1d, 5845 AX  Sint Anthonis

Inloop 19.30u

Aanvang 20.00u

Entree: € 5,00

Persfoto Luuk Lenders door Margriet Cloudt