Bomenonderhoud

Gepubliceerd op 19 januari 2024 om 10:21

In de gemeente Land van Cuijk wordt ieder jaar ongeveer een vierde deel van het gemeentelijk bomenbestand gecontroleerd. Met deze werkwijze komt elke gemeentelijke boom eens in de vier jaar aan de beurt. Bij de controle wordt gekeken of de bomen nog gezond en veilig zijn Denk bijvoorbeeld aan het handhaven van een minimale doorrijhoogte of het verwijderen van dode takken. Indien nodig wordt een boom gesnoeid of in het uiterste geval geveld (kappen).

Dit jaar worden de bomen in gebied Noord (Beers, Cuijk, Escharen, Gassel, Grave, Haps, Katwijk, Langenboom, Linden, Mill, Oeffelt, Sint Agatha, Sint Hubert, Velp, Vianen en Wilbertoord) door de firma Vitaboom Boomverzorging uit Rijkevoort gesnoeid in de periode januari tot en met juli 2024. Bomen waarbij geconstateerd is dat snoeien wegens gezondheids- of veiligheidsredenen direct nodig is, worden met voorrang aangepakt.

 

Dit jaar worden de bomen in gebied Zuid (Beugen, Boxmeer, Groeningen, Holthees, Landhorst, Ledeacker, Maashees, Oploo, Overloon, Rijkevoort, Sambeek, Stevensbeek, Vierlingsbeek, Vortum-Mullem, Wanroij Westerbeek) door de firma Jos Kanters Groenvoorziening uit Erp gesnoeid in de periode  januari tot en met juli 2024. Bomen waarbij geconstateerd is dat snoeien wegens gezondheids- of veiligheidsredenen direct nodig is, worden met voorrang aangepakt.

 

In januari 2024 zullen wij starten met het verplanten van een grote boom aan de Mees-Karekiet te Boxmeer.

Deze werkzaamheden worden uitgevoerd ten behoeven van waterberging in de wijk.

De boom wordt op een andere nabij Beugenseweg in Boxmeer terug geplant waar deze verder kan uitgroeien.

 

In de periode december 2023 t/m februari 2024 zijn wij ook bomen aan het planten op verschillende locaties die in voorgaande jaren zijn gekapt.

 

Gedurende deze werkzaamheden kun je enige hinder ondervinden, wij vragen hiervoor je begrip.

 

Via bijgaande link kom je op de site waar de te snoeien/vellen en te planten bomen op staan.

https://www.gislandvancuijk.nl/cook/bomen