Al 1000 huishoudens geholpen met energiebesparen en verduurzamen in Land van Cuijk

Gepubliceerd op 28 februari 2024 om 11:33

Sinds hun start hielpen de energiecoaches van gemeente Land van Cuijk al duizend huishoudens met het besparen op energiekosten en het verduurzamen van hun huis. Op vrijdag 23 februari had Marianne Sturm uit Boxmeer de eer het 1000ste adviesgesprek te krijgen van energiecoach Henk Roeffen. Wethouder Bouke de Bruin feliciteerde beiden met deze mooie mijlpaal.

Foto-onderschrift

Wethouder Bouke de Bruin (r) feliciteert energiecoach Henk Roeffen (l) en Marianne Sturm (m) met het 1000ste energiegesprek. Fotograaf Jos Janssen.

De gemeente heeft 17 enthousiaste vrijwilligers opgeleid tot energiecoach. Zij komen gratis bij mensen thuis voor informatie op maat over het besparen op energie en verduurzamen van hun huis. Eerder waren de coaches vooral gericht op kleine bespaarmaatregelen, zoals tochtstrips, ledlampen, gedragsveranderingen, etc. Sinds begin dit jaar kunnen zij ook informeren over grotere maatregelen om je huis te verduurzamen. Wat komt er bij kijken als je je huis wilt isoleren, je een warmtepomp overweegt of zonnepanelen wilt aanschaffen. En van welke financiële regelingen kunnen inwoners gebruik maken? Dat is een fantastische uitbreiding van hun dienstverlening. Ze zijn objectief en onafhankelijk en helpen zo bewoners met een volgende stap te zetten in het verduurzamen.

 

Woongenot en comfort

Wethouder Bouke de Bruin: ‘We zijn blij dat we inwoners op deze manier op weg kunnen helpen. Het kan het steuntje in de rug zijn om nu wel de stap te maken om met verduurzaming van je huis aan de slag te gaan. Het verhoogt je woongenot en comfort. Het zorgt voor een lagere energierekening. En je bent ook nog eens goed bezig voor het klimaat. Dat is drie keer winst. Ik adviseer inwoners dan ook echt om gebruik te maken van deze energiecoaches. Het kost niets, dus je wordt er altijd beter van. 1000 mensen gingen je al voor.’

 

Maak een afspraak
Wil je ook aan de slag met het verduurzamen van je woning of energie besparen, maar weet je niet waar te beginnen? Plan dan een energiegesprek in. Dat is een mooi vertrekpunt. Een energiegesprek vraag je online aan. Heb je daar hulp bij nodig? Bel dan naar 0485 – 854 000.

www.gemeentelandvancuijk.nl/energiecoach