Koopovereenkomst gezondheidscampus Boxmeer getekend

Gepubliceerd op 29 februari 2024 om 16:15

Op woensdag 21 februari tekenden de gemeente Land van Cuijk en vastgoedontwikkelaar Necron Group de koopovereenkomst voor de gezondheidscampus in Boxmeer. Ook maakte Necron de komst van hotelketen Marriott International op de campus bekend.(In maart wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd)

Op woensdag 21 februari tekenden de gemeente Land van Cuijk en vastgoedontwikkelaar Necron Group de koopovereenkomst voor de gezondheidscampus in Boxmeer. Ook maakte Necron de komst van hotelketen Marriott International op de campus bekend.

Op het bedrijventerrein vlakbij het Maasziekenhuis wordt in de komende jaren een mix van bedrijven en instellingen gebouwd die allemaal te maken hebben met innovatieve gezondheidszorg. Op de campus wordt niet alleen gewerkt maar komen ook verblijfs- en overnachtingsmogelijkheden, vergaderruimtes en gezondheids- en sportvoorzieningen. De campus wordt uiteindelijk zo’n 12 hectare groot. Bij de inrichting van het terrein wordt veel aandacht besteed aan duurzaamheid,  natuurontwikkeling en groenvoorzieningen.

Naar verwachting start de bouw van het hotel in de loop van dit jaar. Hotelketen Marriott gaat twee hotelmerken exploiteren. In de twee hotelmerken samen komen 400 kamers, dit zijn reguliere kamers en kamers met een zorgkarakter. De totale tijd voor de realisatie van dit project schat Necron op zo’n acht tot tien jaar. De bouw vindt plaats in verschillende fases.  Er wordt gestart met de realisatie van de hotels in het noordelijke deel van de campus. Daarna gaan aansluitend de andere bouwontwikkelingen plaatsvinden.

 

Informatiebijeenkomst

Over de ter inzagelegging van het beeldkwaliteitsplan vindt een informatiebijeenkomst plaats in maart. Datum en tijd worden hiervoor binnenkort via de diverse kanalen bekendgemaakt.

Meer informatie
Meer informatie is te vinden op www.aplusinhealthcare.nl hier zullen ook regelmatig updates verschijnen.

Fotobijschrift

Van links naar rechts op de foto:

Bjorn Carlier, Chief Development Officer

Maarten Jilisen, Wethouder Economische Zaken

Gerard van Liempt, CEO Necron Group