Gratis compost

Gepubliceerd op 7 maart 2024 om 20:01

Inwoners van de gemeente Land van Cuijk kunnen 4 zaterdagen op een rij, startend vanaf 23 maart, gratis compost ophalen op alle mini-milieustraten. Maar ook, zoals u gewend bent, bij de milieu- en groenstraat in Haps. Het ophalen van compost is enkel voor particulieren en max 1 m3 per keer. Wilt u compost ophalen zorg dan zelf voor verpakkingsmateriaal, een schep en vervoer. 

Compostdagen

  • 23 maart 2024
  • 30 maart 2024
  • 6 april 2024
  • 13 april 2024

 

Openingstijden mini-milieustraten zaterdag van 09.00 uur – 13.00 uur.

Openingstijden milieu- en groenstraat Haps zaterdag van 09.00 uur – 15.00 uur.

 

Waar is compost goed voor?

Compost wordt ook wel het zwarte goud genoemd omdat het zo goed is voor je tuin. Het houdt vocht vast, is een natuurlijke bodemverbeteraar en stimuleert de groei van planten op een milieuvriendelijke manier. Daarnaast voorkomt het dat er CO2 in de atmosfeer terecht komt. Door compost te gebruiken in je tuin vergroot je de CO2 opslag in de grond en niet in de atmosfeer. Het op de juiste manier scheiden van afval is hierbij natuurlijk wel heel erg belangrijk.

 

Thuis composteren

Je kan ook zelf composteren. Dit kan doormiddel van een compostvat in de tuin of je maakt een composthoop. Maar ook zonder tuin of veel ruimte kun je composteren doormiddel van een wormenhotel (vermicompost). Zo houd je de kringloop nog kleiner en lokaler!

compost.jpg

 

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het scheiden van afval op www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalinzameling of kijk in de AfvalApp. De AfvalApp is sowieso heel handig. Naast dat je meteen kan zien wat waar en wanneer wordt opgehaald, krijg je ook alle relevante wijzigingen door via een pushbericht. Het downloaden van de de AfvalApp kan via de Playstore of via de Appstore.