Cheque van AV Olympus voor Recovery Run

Gepubliceerd op 17 maart 2024 om 17:41

Op 16 maart nam Monique Thorn, Recovery Run trainster bij AV Sporting Boxmeer, namens Stichting Recovery Run een cheque van € 250,- van AV Olympus in ontvangst. De cheque werd uitgereikt tijdens de prijsuitreiking van de halve marathon van Sint Anthonis. Stichting Recovery Run ondersteunt mensen met kanker met bewegen en is een initiatief van topatlete Miranda Boonstra.

Ieder jaar stelt AV Olympus een bedrag voor een goed doel beschikbaar bij de jaarlijkse halve marathon in maart. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Recovery Run, die mensen met de diagnose kanker helpt met een speciaal programma van sport en beweging. Miranda Boonstra heeft deze stichting opgericht nadat bij haar zus kanker was geconstateerd. Zij heeft haar zus geholpen om tijdens dit traject te blijven trainen voor de Zevenheuvelenloop. Het trainen in de buitenlucht gaf haar zus zoveel energie dat Miranda hier iets mee wilde doen. Dit werd de Stichting Recovery Run. Miranda leidt nu door het hele land trainers op om eigen Recovery Run groepen te starten.

 

Recovery Run groep bij AV Sporting Boxmeer

Monique Thorn heeft zelf de positieve effecten van bewegen tijdens en na behandeling van kanker ervaren. Zij is hardlooptrainster en is door Miranda Boonstra opgeleid tot trainster Recovery Run. In maart is Monique bij A.V. Sporting Boxmeer gestart met een lokale Recovery Run groep. Zij wil mensen laten ervaren hoe fijn het is om te bewegen in de buitenlucht en om even geen patiënt zijn. Het bewegen wordt afgestemd op wat iemand kan. Monique geeft de trainingen in Overloon.
Wie meer wil weten over de lokale Recovery Run kan een mail sturen naar recovery-run@avsportingboxmeer.nl of kijken op www.avsportingboxmeer.nl.