Vliegbewegingen boven de Peel week

Gepubliceerd op 26 maart 2024 om 19:46

Van dinsdag 2 t/m donderdag 4 april wordt er in de ochtend en middag gevlogen boven de Peel. De training staat in het teken van het aanvragen van luchtsteun.

De militairen die luchtsteun aanvragen noemen we ook wel Joint Terminal Air Controllers (JTAC). De JTAC is een gekwalificeerde operator die in staat is om, vanuit een vooruitgeschoven positie, gevechtsvliegtuigen, aanvalshelikopters en bewapende UAV’s aan te sturen boven het inzetgebied. De JTAC wordt vaak gezien als een missie essentiële functie vanwege het belang van luchtsteun bij hedendaagse Speciale Operaties. De militairen volgen de opleiding tot Joint Terminal Air Controller bij de School Grond‐Lucht Samenwerking.
 

Er wordt gevlogen met het civiele vliegtuig L‐39 Albatros en het militaire gevechtsvliegtuig de F-35.
 

Operationele maar ook klimatologische omstandigheden kunnen er voor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd.

 

Vliegbewegingen week 17 - Testvlucht Apache gevechtshelikopter

Van maandag 22 t/m vrijdag 26 april wordt er in de ochtend en middag gevlogen boven de Peel.

 

Er wordt met de Apache gevechtshelikopter van het Defensie Helikopter Commando diverse testen uitgevoerd boven de Luitenant-generaal Bestkazerne.

De testen staan in het teken van het elektromagnetisch spectrum, een radarsysteem op de grond voert samen met de Apache gevechtshelikopter in de lucht testen uit. 

 
 

Klacht geluidsoverlast vliegtuig of helikopter
Defensie streeft ernaar met zijn vliegtuigen en helikopters niet meer geluid te veroorzaken dan strikt nodig. Het is alleen niet mogelijk om iedere vorm van geluid te voorkomen.

 

Klacht geluidshinder indienen
Voor klachten over militair vliegverkeer kunt u het online klachtenformulier gebruiken.


Informatie vooraf
Wanneer mogelijk laat Defensie vooraf weten welke militaire vliegbewegingen afwijken van de gebruikelijke vluchten. Deze informatie staat op de pagina vliegbewegingen.