Militaire oefening

Gepubliceerd op 2 mei 2024 om 19:12

De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen mogelijk met voertuigen en ook te voet opdrachten uitvoeren. Deze activiteiten zullen naar alle waarschijnlijkheid bij dag en nacht plaatsvinden van 6 t/m 13 mei 2024

Voor algemene klachten waarbij geen sprake is van schade, kunnen burgers/ omwonenden contact opnemen met de Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade. Dit kan via mail: communicatie.13LTBRIG@mindef.nl

 

Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie

Postbus 90004

3509 AA Utrecht

Telnr: 088-9562951

Email: JDVclaims@mindef.nl

 

Klacht geluidshinder vliegtuig of helikopter
Defensie streeft ernaar met zijn vliegtuigen en helikopters niet meer geluid te veroorzaken dan strikt nodig. Het is alleen niet mogelijk om iedere vorm van geluid te voorkomen.

 

Klacht geluidshinder indienen
Voor klachten over militair vliegverkeer kunt u het online klachtenformulier gebruiken.


Informatie vooraf
Wanneer mogelijk laat Defensie vooraf weten welke militaire vliegbewegingen afwijken van de gebruikelijke vluchten. Deze informatie staat op de pagina vliegbewegingen.