Home » regionieuws » Dit is het nieuws op vrijdag 30 maart

Dit is het nieuws op vrijdag 30 maart

Gepubliceerd op 30 maart 2018 om 10:35

Door een staking van de piloten en het cabine- en grondpersoneel gaat naar verwachting een kwart van de vluchten van Air France niet door vandaag. Vakbonden eisen een loonsverhoging van 6 procent voor alle medewerkers van het bedrijf. Air France vindt dat onverantwoord en zegt de opbrengsten van het bedrijf liever te steken in materieel, zoals nieuwe vliegtuigen.

Naar verwachting beginnen vandaag duizenden Palestijnen met een mogelijk wekenlange demonstratie bij de grenzen van Gaza. De demonstranten eisen dat Israël ongeveer vijf miljoen Palestijnse vluchtelingen toestemming geeft om terug te keren in het huidige Israël. Maar Israël wil dat niet omdat de Joodse meerderheid in het land daardoor verdwijnt.

​Het leger van Israël heeft maatregelen genomen tegen de demonstranten.

25 Eritreeërs staan voor de rechter vanwege hun betrokkenheid bij de onrust die volgde op een conferentie in Veldhoven in april van vorig jaar. De conferentie was een initiatief van een voormalige staatssecretaris van Eritrea die in 2010 naar Nederland vluchtte. De conferentie was omstreden omdat ook een vertrouweling van de Eritrese president zou komen. Meerdere mensen kwamen op de bijeenkomst af om te demonstreren tegen zijn komst. Daardoor ontstond er een grimmige sfeer en werd de conferentie uiteindelijk verboden.

Paaspop begint vandaag. Op het terrein De Molenheide in het Brabantse Schijndel staat een aantal grote namen op het programma van het festival. Onder meer BLØF, Kraantje Pappie, de Vengaboys, De Jeugd van Tegenwoordig, Bastille en Fatboy Slim treden op.

De Amerikaanse rocklegende Iggy Pop is de headliner van het festival. Hij treedt pas op zondag op. 

Dit gebeurde er vannacht

Bij een brand in een bungalow in Zandvoort is een dode gevallen. De brand ontstond rond 0.20 uur en was voor 2.00 uur door de brandweer geblust. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

De politie is nog bezig met onderzoek.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat hij het gesloten handelsakkoord met Zuid-Korea misschien pas officieel maakt na zijn ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Op die manier denkt hij het akkoord als pressiemiddel in te kunnen zetten tegen Zuid-Korea. Trump denkt dat de Zuid-Koreanen te gemakkelijk concessies willen doen tijdens hun ontmoeting met Noord-Korea eind april. 

Dat hoopt hij zo te voorkomen.

Bij een brand in een bus in Thailand zijn twintig Myanmarezen om het leven gekomen. In de bus zaten 47 arbeiders uit Myanmar die op weg waren naar Thailand om te werken. Nog drie mensen raakten gewond. 

De rest kon op tijd de bus verlaten.

Voor het eerst in tien jaar tijd is een meerderheid van de Nederlanders optimistisch over de staat van het land. Dat blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau en Continu Onderzoek Burgerperspectieven. Sinds 2008 waren er altijd meer mensen pessimistisch.

Veel Nederlanders hebben meer vertrouwen gekregen in de politiek en de economie.

Automaker Tesla heeft ongeveer 123.000 auto's van het Model S teruggeroepen om de stuurbekrachtiging te repareren. Het gaat alleen om auto's die gemaakt zijn voor april 2016. De huidige stuurbekrachtiging kan snel gaan roesten door onder meer strooizout.

Voor zover bekend heeft het geen ongelukken veroorzaakt.

Dit schrijven andere media vandaag

Een hacker genaamd d0gberry zocht contact met een datajournalist van het AD,omdat hij dacht zijn wachtwoorden te hebben. Dat klopte. Hij had zelfs de wachtwoorden van de hele redactie van het AD. De database waar dit allemaal te vinden is, wordt volgens de krant vanmiddag online gezet door de hacker om mensen te waarschuwen. De gegevens zijn afkomstig uit datahacks van veel verschillende sites. 

Staatssecretaris van Asiel en Migratie Mark Harbers zegt in een interview met de Volkskrant dat hij asielzoekers terug wil sturen naar het land in de Europese Unie waar ze voor Nederland zijn geweest. Als ze bijvoorbeeld via België ons land binnen zijn gekomen, worden ze daar weer heen gestuurd. België kan dan volgens Harbers hetzelfde doen. Dit ontmoedigt doorreizen volgens hem. 

Zo kunnen alleen asielzoekers die via de (lucht)havens Nederland bereiken hier een verblijfsverguning aanvragen. 

In de vier grote steden vindt op grote schaal fraude met inkomensverklaringen plaats. Dat schrijft het AD naar aanleiding van vier invallen die de politie gisteren deed. De verklaringen worden vervalst, omdat mensen dan onterecht een sociale huurwoning kunnen krijgen of juist een te hoge hypotheek af kunnen sluiten. Mensen hadden tot wel 2.500 euro over voor een valse inkomensverklaring. 

Dit gebeurde op deze dag in 1945

Het eerste verhaal van Rikki & Wiske verschijnt in het Belgische dagblad De Nieuwe Standaard. Willy Vandersteen schrijft en tekent de verhalen. Rikki & Wiske is de voorloper van Suske & Wiske. In 1946 komt het eerste album uit, genaamd Rikki & Wiske in Chocowakije. Bekende personages als Lambik en Jerommeke komen hier nog niet in voor, maar tante Sidonia en Schanulleke wel, al heet de pop van Wiske dan nog Schalulleke.

Het weer

Het is vandaag in het hele land bewolkt en in het noorden kan het zelfs gaanregenen. Tussen de wolken door laat de zon zich af en toe zien. Het wordt tussen de 9 en 12 graden.

En dan nog dit

De toelage die de Belgische prins Laurent ieder jaar krijgt wordt gekort met 15 procent. De broer van de Belgische koning was vorig jaar in militair uniform als gezant van België naar de viering van de negentigste verjaardag van het Chinese leger gegaan.

Het parlement was daar niet over te spreken en heeft Laurent nu gestraft.

Vlammen slaan uit het dak bij zeer grote brand bij tegelhandel
In een bedrijfshal aan de Wiebachstraat in Kerkrade woedt vrijdagochtend een grote brand. De brandweer is met meerdere e...
Miljoenen Nederlandse wachtwoorden liggen op straat
Een verontruste hacker maakt vrijdag via een zoekmachine de e-mailadressen en wachtwoorden van honderdduizenden Nederlan...

> Lees verder

 

ediaverbod na interview bij Omroep Brabant

Hayat S. uit Helmond, beter bekend als Lieke S., loopt de kans dat ze opnieuw de cel in moet als ze haar verhaal nog eens in de media vertelt. De reclassering vindt dat ze haar verhaal niet meer mag doen. Aanleiding voor de waarschuwing is het interview in de televisietalkshow KRAAK van Omroep Brabant. Lees verder »

NAC denkt aan een stunt tegen PSV: 'Met passie, tweede ballen oppakken en heel veel lopen'

NAC denkt zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen PSV te kunnen stunten. Volgens trainer Stijn Vreven kan de Bredase ploeg verrassen als ze met passie en de juiste instelling het veld in Eindhoven opstapt. "En dat zeg ik niet omdat ik dat moet zeggen als coach." Lees verder »

NAC wil door met Olivier Rommens; Ntoko, Van der Maaten en Adarabioyo moeten weg

Chiro Ntoko, Sven van der Maaten en Fisayo Adarabioyo verlaten NAC aan het einde van het seizoen. De Bredase club verlengt hun aflopende contracten niet. Met Olivier Rommens, wiens overeenkomst ook afloopt, gaat de club wel in gesprek voor een langer verblijf. Lees verder »

Dronken Bredanaar sleept zwangere vriendin aan haren door de woonkamer

Een 36-jarige inwoner van Breda is donderdagavond rond middernacht aangehouden nadat hij zijn zwangere vriendin fors had mishandeld. De vrouw was in haar gezicht geslagen en aan de haren van de gang naar de woonkamer getrokken. Lees verder »


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.