Home » regionieuws » Dit is het nieuws van maandag 2 april

Dit is het nieuws van maandag 2 april

Gepubliceerd op 2 april 2018 om 12:16

Lente komt er aan: volgend weekend 20 graden
Smog door Duitse paasvuren in het zuidwesten van Nederland
Primeur in Westerbeek: brandweer moet paasvuur flink handje helpen
WESTERBEEK - Voor het eerst in 43 jaar heeft de brandweer het paasvuur van Westerbeek een flink handje moeten helpen om echt te gaan branden. Normaal zijn een paar balen stro rondom genoeg om de indrukwekkende hoop hout in de hens te krijgen. Dit keer moest er vloeibare brandstof en zelfs een zware ventilator aan te pas komen.

Dat maakte het feest er overigens niet minder om.Sterker nog: doordat het vuur niet zo wilde branden konden kinderen langere tijd rondom de berg spelen.Een groot deel van de kinderen was in optocht met muziek naar het paasvuur gekomen Met zelfgemaakte lampionnen en onder begeleiding van een paashaas. lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/maasland/primeur-in-westerbeek-brandweer-moet-paasvuur-flink-handje-helpen~a4d85eae/

Kom je met je (rammelende) caravan van Paaspop, haalt de politie je van de weg

Bij een grote verkeerscontrole tussen Den Bosch en Veghel zijn maandag al diverse caravans van de de weg gehaald omdat het echt onverantwoord is om er nog verder mee te rijden. De controle is met name gericht op verkeer dat van Paaspop in Schijndel komt. Sommige caravans verkeren in dramatische staat. Remmen en verlichting werken niet. En caravans vallen soms bijna uit elkaar. Lees verder »

Containerdieven gespot onder viaduct na zoektocht met helikopter [FOTO]

Vier mannen zijn zondagavond kort na zeven uur aangehouden voor het stelen van een container op het industrieterrein in de Expeditiestraat in Giessen. Dat gebeurde na een tip. Drie van de vier verdachten gingen ervandoor, maar werden na een zoektocht met een politiehelikopter opgepakt in de omgeving van de Provincialeweg in Dussen. Lees verder »

Feelgood momentje: koeien weer voor het eerst de wei in [FILMPJE]

De koeien van de familie Huijbers uit Wintelre konden hun lol niet op. Maandagmiddag mochten zij na een lange winter voor het eerst weer de wei in. Lees verder »

Verguisde zwarteriken' nemen het Biesboschmuseum over

Een expositie waarin de kauw en het leven van dit pikzwarte vogeltje centraal staat. In het Biesboschmuseum is in het Paasweekend een tentoonstelling geopend van de Belgische schilder, graficus, en beeldhouwer Achilles Cools. De Belg is al jaren gefascineerd door de kauw, een intelligente zwarte kraaiachtige vogel die er een zeer ingewikkeld sociaal leven op na houd. Maar, de kauw is net als kraaien en raven een vogelsoort die wij mensen associëren met de dood. "Verguisde zwarteriken", aldus Cools. Lees verder »


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.