Home » regionieuws » het nieuws van zaterdag 7 april

het nieuws van zaterdag 7 april

Gepubliceerd op 7 april 2018 om 09:50

Zaterdag om 17.00 uur Nederlandse tijd wordt de kwalificatie verreden voor de Grand Prix van Bahrein. De strijd om de beste startplaatsen wordt net als de race zondag onder kunstlicht verreden. Het is voor Max Verstappen de eerste kans om zijn matig verlopen openingsrace van het seizoen in Australië te vergeten.

De race start zondag om 17.10 uur Nederlandse tijd.

Voor Eredivisie-koploper PSV staat zaterdag om 19.45 uur de belangrijke uitwedstrijd bij AZ op het programma. Als PSV dit duel wint, zet het weer een belangrijke stap richting de landstitel. Wint AZ, dan biedt dat Ajax de kans om volgende week de Eindhovenaren in een onderling (uit)duel tot op één punt te naderen. Winst voor AZ zorgt er ook voor dat de Alkmaarders uitzicht houden op de tweede plaats.

Video: Ajax speelt zondag om 16.45 uur in eigen huis tegen Heracles Almelo.

Het personeel van Air France legt opnieuw het werk neer. Er vonden al eerder stakingen plaats bij de zustermaatschappij van KLM. De medewerkers van het luchtvaartconcern eisen een loonsverhoging van 6 procent. Topman Jean-Marc Janaillac liet vrijdag echter weten niet verder te kunnen gaan dan een loonsverhoging van 4,5 procent. Air France verwacht dat zaterdag een kwart van al zijn vluchten uitvalt door de actie, terwijl ongeveer een derde van het personeel het werk zal neerleggen. Ook op 10, 11, 17, 18, 23 en 24 april staan nog stakingen gepland.

Dit gebeurde er vannacht

Duizenden supporters van de voormalig Braziliaanse president Luiz Inacio Lula da Silva steunen zijn verzet tegen arrestatie in de stad Sao Paulo. Lula heeft zich daar verschanst voor de politie in een vakbondsgebouw. Eigenlijk had hij zich vrijdag al moeten melden bij de politie voor het uitzitten van een 12-jarige celstraf voor corruptie.

De FBI heeft de Amerikaanse site Backpage offline gehaald. Op de pagina werd vooral voor sekswerk geadverteerd. Vrouwen zouden zijn gedwongen om te adverteren op de website. De servers van de website zijn in beslag genomen.

Het Amerikaanse Congreslid Blake Farenthold, die door een oud-medewerkster beschuldigd werd van onder meer seksuele intimidatie, legt per direct zijn functie neer. December vorig jaar werd bekend dat Farenthold overheidsgeld had gebruikt om de zaak in 2014 te schikken.

Dit schrijven andere media vandaag

Vreemdelingen die vallen onder het generaal pardon dreigen tegen financiële problemen aan te lopen, dat schrijft Trouw (€). Zij moeten nu honderden euro’s per persoon betalen voor het verlengen van hun verblijfsvergunning terwijl dat eerder nog gratis was. Mogelijk kunnen mensen worden uitgezet als zij de kosten niet kunnen opbrengen.

Huizenbezitters betalen te veel geld voor eenvoudige asbestklussen. Een groep asbestsaneerders en laboratoria houdt mensen voor de gek, stelt de Nijmeegse hoogleraar Ira Helsloot in het AD. Experts die beslissen over hoe er veilig gewerkt kan worden, hebben volgens Helsloot zelf commercieel belang bij de verwijdering.

André Rieu verdedigt zijn optredens in Israël in De Telegraaf. “Als er iets is dat verbroedert, dan is dat muziek.” Rieu zegt de kritiek niet te begrijpen. “We zijn in onderhandelingen bezig om in Egypte, Libanon en Jordanië te spelen. (…) Israël is net zo’n land als alle anderen.”

Dit is er in het weekend te doen

Ongeveer tweehonderd glastuinders door heel Nederland openen dit weekend hun deuren vanwege ‘Kom in de kas’. Mede vanwege het warme lenteweer verwacht de organisatie, net als in voorgaande jaren, zo’n tweehonderdduizend bezoekers bij het evenement.

Zaterdag is de Open Huizen Dag. Circa dertienduizend woningen zijn te bezichtigen op deze door de NVM georganiseerde dag. Het gaat om vijfduizend minder woningen dan bij de vorige editie. Volgens een woordvoerder van de NVM komt dat mede door krapte op de woningmarkt. Naar verwachting zullen zo’n 85.000 mensen de woningen bezoeken. 

In het Friese Workum wordt zondag een ‘piemelfonteinonthuld. Het idee voor de fontein ontstond vorig jaar als protest tegen de organisatoren van Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad van 2018. Het idee ontstond nadat duidelijk werd dat de organisatie van de Cultuurhoofdstad elf speciale fonteinen wilde plaatsen in elf steden. Niet één Friese kunstenaar werd voor dat project gevraagd. Als signaal voor onvrede werd deze fontein in het leven geroepen.

Dit weekend op NU.nl

De mishandeling van twee mannen in Dordrecht, die vorige week door een groep jongeren in de val werden gelokt via homo-datingapp Grindr, heeft de aandachtweer gevestigd op geweld tegen LHBTI'ers. Hoe groot is het probleem eigenlijk, en hoe kan het beter worden aangepakt?

Moeten de dieren in de Oostvaardersplassen worden bijgevoerd of niet? Duizenden dieren zijn de afgelopen maanden gestorven in het natuurgebied. Demonstranten proberen hekken open te breken en eisen dat de grote grazers worden bijgevoerd. Uiteindelijk besloot de provincie Flevoland, na maatschappelijke onrust, dat de dieren inderdaad voer moesten krijgen. Wij vroegen enkele experts wat er precies nu speelt in het gebied.

Max Verstappen is bezig met zijn vierde jaar in de Formule 1. De wagen van Red Bull Racing lijkt meer in de buurt te komen bij concurrenten Mercedes en Ferrari dan in voorgaande jaren. Is Verstappen dan ook goed genoeg om wereldkampioen te worden is een vraag die dan snel gesteld wordt. Wij vroegen het aan voormalig Formule 1-coureurs Christijan Albert en Giedo van der Garde.

Al weken ligt Facebook onder vuur vanwege misbruik van persoonlijke gegevens van gebruikers. Betekent die ophef dat de positie van oprichter en directeur Mark Zuckerberg in gevaar komt? NU.nl zocht het voor je uit.

 

 

En dan nog dit

Bijna één op de vijf Nederlanders heeft de afgelopen twee jaar zijn of haar ontlasting laten onderzoeken op de aanwezigheid van bloed. Vier jaar geleden lag dat aantal nog op één op de veertien. Indien er bloed wordt aangetroffen kan besloten worden tot vervolgonderzoek naar (mogelijke) darmkanker.

Fouten bij verzenden jodiumpillen voor kernrampTientallen en mogelijk honderden kinderen in Noord- en Midden-Limburg hebben nooit de jodiumtabletten ontvangen die hen ...
> Lees verder

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.