Home » regionieuws » nieuws op maandag 16 april

nieuws op maandag 16 april

Gepubliceerd op 16 april 2018 om 13:04

Het Stadhuisplein in Eindhoven is al behoorlijk volgestroomd met supporters van PSV. Al veel fans hebben zich al voor het podium verzameld, terwijl de tocht met de platte kar door de stad pas om 17.00 uur start

Bijna geen plek meer in centrum Eindhoven, Stadhuisplein vol met PSV-fans

Bijna geen plek meer in centrum Eindhoven, Stadhuisplein vol met PSV-fans

Het Stadhuisplein in Eindhoven is al behoorlijk volgestroomd met supporters van PSV. Al veel fans hebben zich al voor het podium verzameld, terwijl de tocht met de platte kar door de stad pas om 17.00 uur start. Lees verder »

Landskampioen PSV wordt gehuldigd op het Stadhuisplein in Eindhoven. De ploeg van trainer Phillip Cocu stelde zondag de 24ste landstitel in de geschiedenis veilig door in eigen huis met 3-0 te winnen van rivaal Ajax. De laatste keer dat PSV kampioen werd was in 2016.

De persoonlijke advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, Michael Cohen, staat voor de rechter. Dit gebeurt in navolging van de inval door de FBI in zijn kantoor een week geleden. Cohen wordt verdacht van het plegen van bankfraude en het overtreden van de regels tijdens de presidentscampagne van Trump. Zo zou hij pornoster Stormy Daniels 130.000 dollar zwijggeld hebben betaald met geld van de Trump-campagne.

De Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) komen samen voor hun jaarlijkse Voorjaarsvergadering. Bij de vergadering in Washington schuiven onder meer centrale bankiers, ministers van Financiën en wetenschappers aan. De kopstukken bespreken internationale ontwikkelingen, waaronder de economische vooruitzichten, het terugdringen van armoede, economische ontwikkeling en de effectiviteit van hulp. De Voorjaarsvergadering duurt tot en met zondag.

Het boek met memoires van Ruud Lubbers ligt in de winkel. Lubbers overleed afgelopen februari op 78-jarige leeftijd. Hij leidde drie kabinetten, was de langstzittende premier uit de moderne Nederlandse politieke geschiedenis en kreeg na zijn overlijden lof van vriend en vijand. De oud-premier doet in zijn memoires een boekje open over de teleurstellingen die zijn loopbaan ook kende.

Vakbonden en werkgevers gaan opnieuw met elkaar om de tafel om te spreken over een nieuwe cao voor het openbaar vervoer. De leden van CNV Vakmensen en FNV hebben in maart het eindbod van de werkgevers afgewezen. De vakbonden doen daarom een nieuwe poging om tot een verbeterd resultaat te komen.

Dit gebeurde er vannacht

De Amerikaanse president Donald Trump wil de Amerikaanse troepen  zo snel mogelijk terugtrekken uit Syrië, aldus de perschef van het Witte Huis Sarah Sanders. Voordat het zover is, moeten eerst alle Amerikaanse doelen in Syrië zijn behaald. Daarna verwacht de VS dat de plaatselijke bondgenoten een grotere verantwoordelijkheid gaan dragen om de regio veilig te houden.

De voormalig FBI-directeur James Comey heeft in een langverwacht en spraakmakend interview met de Amerikaanse zender ABC gezegd dat Donald Trump "moreel ongeschikt" is om president van de Verenigde Staten te zijn. Comey, die vorig jaar door Trump werd ontslagen als directeur van de federale politiedienst, brengt komende week een boek over zijn samenwerking met de Amerikaanse president uit.

De politie heeft in Amsterdam-Zuidoost waarschuwingsschoten gelost na een mogelijke schietpartij op het Nigtevechthof. Kort daarna zijn op de A4 ter hoogte van Haarlemmermeer vier verdachten aangehouden na een achtervolging. De auto waarin de verdachten zaten werd klemgereden.

Een groep van honderd tot honderdvijftig boze supporters heeft de spelersbus van Ajax tegengehouden bij terugkomst in Amsterdam, na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen PSV eerder op zondag. De fans eisten tekst en uitleg van de spelers, trainer Erik ten Hag en algemeen directeur Edwin van der Sar.

De Amerikaanse acteur Ronald Lee Earny is overleden aan de gevolgen van een longontsteking, zo maakte zijn manager bekend. Earny werd vooral bekend door zijn rol als drillinstructeur Hartman in Stanley Kubricks oorlogsfilm Full Metal Jacket. Voor die rol werd hij genomineerd voor een Golden Globe. Earny is 74 jaar geworden.

Conchita Wurst, die in 2014 het Eurovisie Songfestival won voor Oostenrijk, heeft hiv. De zangeres maakte het nieuws zelf bekend op Instagram. Ze zegt daartoe gedwongen te zijn omdat een ex-vriend had gedreigd wereldkundig te maken dat ze besmet is met het virus.

Dit schrijven andere media vandaag

Vaders worden buitengesloten bij de zorg van hun kinderen, schrijft het AD. Vaak onbewust richten basisschoolleraren, pedagogisch medewerkers van kinderdagverblijven en artsen in de jeugdgezondheidszorg zich tijdens gesprekken of hulpvragen op de moeders. Dat kan beter, vinden het ministerie van OCW en experts.

Opnieuw is er kritiek op een loonsverhoging voor de top van een bank, meldt de Volkskrant. Van Lanschot Kempen wil de beloning van de topbestuurders fors verhogen, omdat ze aanzienlijk minder verdienen dan hun collega's bij vergelijkbare bedrijven. Critici wijzen erop dat die bedrijven veel groter zijn dan Van Lanschot en de vergelijking mank gaat.
En dan nog dit
Slechts 4 procent van de Nederlandse jongeren tussen 15 en 25 jaar was in 2017 niet aan het werk en volgde ook geen opleiding. Het percentage jongeren zonder werk of opleiding is in Nederland het laagst van alle landen in de Europese Unie. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het Europese gemiddelde van werk- en studieloze jongeren lag in 2016 op 12 procent


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.