Home » regionieuws » het nieuws op maandag 2 juli

het nieuws op maandag 2 juli

Gepubliceerd op 2 juli 2018 om 09:53

Pepperspray nodig bij aanhouding man

GROENINGEN - Een man die zondagavond tegen half tien in Groeningen politieagenten bedreigde, moest met pepperspray 'behandeld'worden om hem in te kunnen rekenen. Dat gebeurde op de kruising van de Maasstraat en de Passtraat in het dorp. De man was volgens de politie dronken en agressief.

Gildebroeder raakt onwel in Groeningen, Oeffelt beste gilde

VIDEOGROENINGEN - Een gildebroeder is zondagmiddag naar het ziekenhuis gebracht. De man, die volgens de organisatie al hartklachten had, was kort na de optocht tijdens de Land van Cuijkse gildendag in Groeningen onwel geworden. https://www.gelderlander.nl/boxmeer/gildebroeder-raakt-onwel-in-groeningen-oeffelt-beste-gilde~adce8a62/

WEG TUSSEN MILHEEZE EN OPLOO DICHT OM BERMBRANDEN TE BLUSSEN MILHEEZE - De N277 tussen Milheeze en Oploo is zondagmiddag dicht door verschillende bermbrandjes die daar woeden.

Arriva-treinen op de Maaslijn rijden maandag wel

BOXMEER/NIJMEGEN - Reizigers kunnen maandag, ondanks dat er buiten de spitsuren opnieuw gestaakt wordt in het streekvervoer, gewoon de hele dag op de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond reizen. 

https://www.gelderlander.nl/cuijk/arriva-treinen-op-de-maaslijn-rijden-maandag-wel~ae5e36b4/

 

Vier generaties in Boxmeer 

Katja Hollenberg werd op 18 mei geboren. Daarmee was de vierde generatie een feit.

Op de foto wordt ze vastgehouden door overgrootmoeder Nellie Rovers-Gooren. Trotse oma Marian Cox staat links op de foto en kersverse moeder Nicole Cox rechts. Nellie woont sinds haar huwelijk in Boxmeer. Dat is in november 60 jaar geleden.https://www.boxmeersweekblad.nl/nieuws/algemeen/457242/vier-generaties-in-boxmeer-

Rutte op bezoek bij Trump Minister-president Mark Rutte wordt vandaag ontvangen door de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst staan vooral de relatie tussen Nederland en de VS, de internationale handel en de samenwerking op het gebied van veiligheid op de agenda.
NU.nl sprak enkele experts over de ontmoeting

Rechtszaak tegen Leidse huisarts verder

De rechtszaak tegen de Leidse huisarts (37) die verdacht wordt van misbruik van zijn eigen dochtertje, ontucht met drie jonge meisjes, het bezit en vervaardigen van kinderporno en het stiekem filmen van patiënten, gaat verder. B. ontkent het misbruik niet, maar zegt dat hij zich het niet kan herinneren. Op de laatste zitting in februari werd besloten dat Maarten B. verplicht moest worden geobserveerd in het Pieter Baan Centrum. 

Onder meer zijn geestelijke gesteldheid wordt daar onderzocht.

België en Brazilië in actie op WK

De achtste finales van het WK voetbal in Rusland gaan maandag verder met titelfavorieten Brazilië en België. De vijfvoudig wereldkampioen neemt het om 16.00 uur op tegen Mexico, terwijl onze zuiderburen om 20.00 uur aftrappen tegen Japan. De winnaars van beide wedstrijden nemen het in de kwartfinales tegen elkaar op. 

Bekijk hier alles wat je moet weten over de WK-dag van vandaag.

Wimbledon van start, Nederlanders in actie

Op de eerste dag van Wimbledon komen meteen twee Nederlanders in actie. Kiki Bertens, als twintigste geplaatst in Londen, opent het belangrijkste grastoernooi op de tenniskalender tegen de Tsjechische Barbora Stefkova. Arantxa Rus heeft het niet getroffen bij de loting, zij treft zevenvoudig winnares Serena Williams.

Bij de mannen zegde tweevoudig winnaar Andy Murray gisteren af.

Dit gebeurde er vannacht

Duitse minister dreigt op te stappen

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer heeft gezegd dat hij bereid is zijn ontslag aan te bieden. Ook zou hij willen terugtreden als partijvoorzitter van de coaltiepartij CSU. Dat heeft hij zondagnacht gezegd tijdens een crisisberaad van zijn partij over de migrantenproblematiek en het akkoord dat bondskanselier Angela Merkel daarover afgelopen week sloot met de andere leiders van de EU-landen. Seehofer is het niet eens met dat akkoord. Binnenkort hebben de coalitiepartijen CDU en CSU overleg.

De uitkomst daarvan is bepalend of Seehofer opstapt.
 

Bonden en werkgevers streekvervoer akkoord over cao

De bonden en de werkgevers in het streekvervoer hebben afspraken gemaakt over de cao. FNV, CNV en de Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer hebben dit laten weten. De bonden eisten een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en meer (plas)pauzes. De bonden leggen het onderhandelingsresultaat nog voor aan hun leden.

Door de overenkomst zijn de aangekondigde stakingen opgeschort.

Socialist Lopez Obrador wint presidentsverkiezingen in Mexico

Andres Manuel Lopez Obrador heeft volgens de eerste exitpolls de presidentsverkiezingen in Mexico gewonnen. De socialist heeft volgens onderzoeksbureau Parametria tussen de 53 en 59 procent van de stemmen gekregen. Zijn grootste concurrent, Ricardo Anaya, moet het doen met 19 tot 25 procent. José Antonio Meade, kandidaat namens de Institutionele Revolutionaire Partij van de zittende president Enrique Peña Nieto, komt volgens de eerste uitslagen niet verder dan 14 tot 20 procent van de stemmen.

Lopez Obrador is door zijn concurrenten al gefeliciteerd met de zege.

Kunstenaar Armando (88) overleden

In de Duitse plaats Potsdam is kunstenaar Armando op 88-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de Armando Stichting laten weten. In Potsdam had hij een woning en hij was vaak in de Duitse stad om te schilderen. Armando, geboren als Herman Dirk van Dodeweerd, was een van de belangrijkste naoorlogse Nederlandse kunstenaars.

Over de doodsoorzaak is nog niks bekendgemaakt

LeBron James naar LA Lakers

Topbasketballer LeBron James verruilt Cleveland Cavaliers voor Los Angeles Lakers. De 33-jarige Amerikaan tekent voor vier jaar bij de ploeg uit Californië. Dat heeft het management van de superster laten weten. James, die dit jaar met Cleveland nog de NBA-finale verloor van Golden State Warriors, was transfervrij nadat hij een eenzijdige optie in zijn contract bij de Cavaliers niet lichtte.

Hij gaat bij de Lakers in vier jaar tijd 154 miljoen dollar verdienen.

Dit schrijven andere media vandaag

Criminelen wassen steeds vaker geld wit door dure zeil- en motorboten te kopen. Dat schrijft de politie in een vertrouwelijk rapport, dat in handen is van het AD. De politie blijkt door hiaten in de weg nauwelijks in staat zeiljachten en motorsloepen van criminelen af te pakken, omdat er geen algemeen register van booteigenaarschap bestaat. Daardoor valt niet te achterhalen of een drugshandelaar een jacht bezit.

Goedgekeurde en geteste medicijnen tegen zeldzame ziekten blijken in de praktijk vaak niet te werken. Dat komt doordat de patiëntengroep te klein is en de ziekten doorgaans te ingewikkeld zijn om in een paar jaar vast te stellen of medicijnen aanslaan. Dat schrijft Trouw (€) op basis van bevindingen van onderzoeker Yvonne Schuller van Amsterdam UMC. De geneesmiddelen zijn regelmatig onderwerp van maatschappelijk debat vanwege de hoge prijzen die farmaceuten ervoor vragen.
 

Dit gebeurde op deze dag in 1600

Bijna iedere Nederlander weet wel dat de Slag bij Nieuwpoort in 1600 plaatsvond, maar slechts weinigen kunnen de exacte datum noemen. Dat is dus 2 juli, de dag waarop het Staatse leger van de Republiek een veldslag uitvocht met het door aartshertog Albrecht van Oostenrijk geleide Spaanse leger. Maurits van Nassau, de latere prins van Oranje, leidde zijn manschappen naar een verrassende overwinning, maar slaagde er niet in het Vlaamse Duinkerke te bevrijden, wat in eerste instantie de reden voor zijn veldtocht was geweest.
En dan nog dit  

Het aantal jongeren in Nederland zonder baan is lager dan vóór het uitbreken van de economische crisis in 2008. In het eerste kwartaal van 2018 was 7,2 procent van de beroepsbevolking in de leeftijd van 15 tot 25 jaar werkloos, tegenover 8,5 procent in 2008. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag publiceert. Daarmee heeft Nederland het op twee na laagste jeugdwerkloosheidscijfer in Europa.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.