Home » regionieuws » het nieuws op dinsdag 3 juli

het nieuws op dinsdag 3 juli

Gepubliceerd op 3 juli 2018 om 10:15

Veel kwekerijen en drugslabs opgerold in 2017 De politie heeft het in 2017 druk gehad met het oprollen van kwekerijen en drugslabs. Dat blijkt uit een rapport van het basisteam Maas en Leijgraaf (Boekel, Cuijk, Grave, Landerd, Mill en Sint Hubert, Sint Anthonis, Boxmeer en Uden).

WERKZAAMHEDEN N602 STILGELEGD TIJDENS BOUWVAK SINT ANTHONIS | Gedurende de bouwvak – welke in Zuid-Nederland van maandag 23 juli tot en met vrijdag 10 augustus duurt – liggen de werkzaamheden aan de N602 stil.

in samenspraak met de aannemers stelt de gemeente Sint Anthonis de doorgaande weg gedurende deze drie weken volledig open voor alle verkeer.https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/algemeen/138907/werkzaamheden-n602-stilgelegd-tijdens-bouwvak

Debat over afschaffing raadgevend referendum 

De Eerste Kamer debatteert vandaag over de afschaffing van het raadgevend referendum. Het kabinet loodste de afschaffing al door de Tweede Kamer, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Nu buigt de eerste Kamer zich over het omstreden besluit om het referendum af te schaffen. De Eerste Kamer debatteert de hele dag, maar stemt pas later over de intrekkingswet.

Achtergrond: afschaffing raadgevend referendum is omstreden

 

Vrouw en vriend voor rechter op verdenking van doden baby

Een 22-jarige vrouw en haar 31-jarige vriend uit Hengelo staan voor de rechter, omdat ze ervan worden verdacht de baby van de vrouw opzettelijk van het leven te hebben beroofd. Dit zou het tweetal hebben gedaan door Xaja van net één jaar oud te slaan, te stompen en met het hoofd tegen iets zwaars aan te stoten. Ook wordt het stel verweten het kind medische zorg te hebben onthouden. Het meisje overleed op 12 oktober 2017.

Uit onderzoek bleek ze ook amfetamine in haar bloed te hebben.

Zaak Holleeder hervat met dossier Enclave

De rechtszaak tegen Willem Holleeder gaat, na een eerdere schorsing op maandag, verder met de inhoudelijke behandeling van het dossier Enclave: de moord op Willem Endstra op 17 mei 2004. De zakenman is bekend geworden als de 'bankier van de onderwereld', omdat hij geld van criminelen aannam en dat in vastgoed investeerde.

Holleeder zou opdracht hebben gegeven om Endstra te doden, omdat de zakenman met de politie sprak.

Laatste achtste finales op het WK

Op het WK in Rusland staan met Zweden-Zwitserland (16.00 uur) en Colombia-Engeland (20.00 uur) de laatste twee duels in de achtste finales op het programma. De Engelsen hopen voor het eerst in twaalf jaar de laatste acht op het WK te halen en daarmee een nieuwe stap te zetten naar de eerste wereldtitel sinds 1966.

Frankrijk, Uruguay, Rusland, Kroatië, Brazilië en België zijn al zeker van de kwartfinales.

Dit gebeurde er vannacht 

Rutte en Trump praten 'eerlijk en stevig' met elkaar

Premier Mark Rutte en de Amerikaanse president Donald Trump hebben elkaar "eerlijk en stevig" gesproken over onder meer het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie. Ook vlucht MH17 kwam aan bod. De president verwees in het gesprek naar de onenigheid tussen de VS en de Europese Unie over handel en invoerrechten. De onenigheid dreigt uit te lopen op een handelsoorlog. Trump verzekerde dat er binnenkort overleg met de EU volgt en "er iets positiefs" uit zal komen. "En als we er niet uit komen, dan is dat ook positief", aldus Trump.

Dat sprak Rutte tegen: "Nee, dat is niet positief. We moeten eruit komen."

Planbureau PBL slaat alarm om situatie landbouw in Nederland

De Nederlandse landbouw gaat van de ene affaire naar de andere, het inkomen van veel boeren staat onder druk en milieudoelen worden niet gehaald. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). In een nieuw rapport pleit het planbureau voor een soort landbouwakkoord van betrokken partijen over het inslaan van een nieuwe koers. 

De belangrijke adviseur van het kabinet vindt dat er helderheid nodig is over de rol die iedereen zou moeten vervullen.

UCI schorst Boom voor een maand om uitdelen klap 

Lars Boom is door de internationale wielerbond UCI alsnog geschorst voor een incident tijdens de Ronde van Noorwegen in mei. Hij is per direct een maand geschorst, meldt zijn ploeg Lotto-Jumbo. Boom deelde tijdens de tweede etappe van de rittenkoers een klap uit aan de Belg Preben Van Hecke. Hij werd door de organisatie uit de koers gezet en kreeg een boete.

Zijn ploeg liet toen al weten het gedrag "onacceptabel" te vinden.

Amerikaanse minister naar Noord-Korea voor overleg over denuclearisatie

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo reist donderdag naar Noord-Korea voor overleg over het kernwapenvrij maken van het Koreaans schiereiland. Hij zal overleg voeren met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un. Dat liet het Witte Huis in een verklaring weten.

Over een tijdschema voor het ontmantelen van het kernwapenarsenaal van Noord-Korea liet Washington zich niet uit.

Gevonden Thaise tieners voorlopig nog niet bevrijd uit grot

Het is reddingswerkers nog niet gelukt de twaalf Thaise jongens en hun voetbaltrainer uit hun benarde positie te bevrijden. Maandag werd het voetbalelftal dat al negen dag vermist was, gevonden door zeer ervaren grotduikers. De jongens zijn echter te verzwakt om naar de uitgang van de grot te duiken. De komende dagen wordt met man en macht geprobeerd een oplossing te vinden. Zo is zonder succes geprobeerd een tunnel te graven. Een andere optie is de jongens nog drie maanden te laten zitten en te wachten op een lager waterpeil. Twee artsen hebben zich al vrijwillig aangemeld om bij de jongens te blijven.

Eten en drinken naar de grot brengen is wel mogelijk.

 

Dit schrijven andere media vandaag

Het werven van pleegouders gaat beter. Vorig jaar hebben 2.647 gezinnen zich aangemeld als pleeggezin. Dat is een stijging van 7 procent vergeleken met een jaar eerder, blijkt uit nieuwe cijfers van Jeugdzorg Nederland waarover Trouw en NOS berichten. De instroom van pleegouders is na jaren weer hoger dan de uitstroom. In 2017 werden ruim 23.000 kinderen opgevangen door pleegouders. 

In De Telegraaf (€) staat dat de filedruk de eerste zes maanden van dit jaar is toegenomen met twintig procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2017. Het dagblad baseert zich daarbij op recente cijfers van de ANWB. De afgelopen zes maanden waren er zowel tijdens de ochtend- als avondspits veel meer files. De ANWB merkt op dat ook het aantal incidenten op de weg is toegenomen ten opzichte van vorig jaar. Dit heeft volgens de bond sterk bijgedragen aan de toegenomen filezwaarte.

Dit gebeurde op deze dag in 1918

Onderwijzeres Suze Groeneweg treedt als eerste vrouw toe tot de Tweede Kamer. Ze gaat namens de Sociaal-Democratische Arbeiderspartij (SDAP) de Kamer in, een jaar nadat vrouwen zich verkiesbaar kunnen stellen, maar nog niet mogen stemmen. Groeneweg, een echte feministe maar tegenstander van aparte vrouwenorganisaties, gaat zich in de Tweede Kamer vooral bezighouden met onderwijs.

Het weer

Het begint haast saai te worden, maar het wordt weer een warme zomerse dag. Alleen in het noorden kan er een stapelwolkje voorkomen. De thermometer zal rond de 28 graden aangeven en lokaal zelfs boven de 30 graden. 

En dan nog dit

Het kabinet wil dat alle Nederlanders in 2023 over snel vast  breedbandinternet (minimaal 100 megabit per seconde) beschikken. Een grote meerderheid moet in datzelfde jaar een nog eens tien keer zo snelle verbinding (1 gigabit per seconde) hebben. Dat staat in het Actieplan Digitale Connectiviteit dat het kabinet vandaag presenteert. Op zich geen hele lastige doelstelling. Slechts drie procent van de Nederlanders heeft nu géén toegang tot snel vast breedband internet.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.