Gemeentenieuws

Gepubliceerd op 9 juli 2025 om 19:55

Hier Het Gemeentenieuws is een belangrijke informatieve bron voor de inwoners van de gemeenten Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint-Hubert, en Sint-Anthonis in het Land van Cuijk.

Digitale link: gemeente land van cuijk week 28

Op OverloonNieuws.nl informeert lezers over het laatste nieuws uit de gemeente Land van Cuijk. Als de nieuwste edities van het Boxmeers Weekblad nog niet bezorgd zijn, kunnen lezers via de link op de website snel toegang krijgen tot het meest actuele nieuws. Digitale link: www.kliknieuwsdemaasdriehoek.nl

Huldiging Junior Cyber Agent Gemeente Land van Cuijk

 

Wat een topprestatie van de kinderen van 8 tot 12 jaar uit Land van Cuijk! Sinds de start van de Week van het Geld tot 1 juni speelden zij de online game Hackshield en werden zo echte Junior Cyber Agents. Dankzij deze spannende game hebben ze geleerd welke online gevaren er zijn en hoe ze zichzelf én hun omgeving kunnen beschermen tegen cybercriminaliteit. Tijdens het spel verzamelden ze punten en shields, waarmee ze lieten zien hoe vaardig ze zijn geworden!

 

Op 25 juni werd de allerbeste Junior Cyber Agent feestelijk gehuldigd door burgemeester Marieke Moorman en cyberagenten Fleur Coenders en Cyril van den Bosch. In het bijzijn van familie ontving de winnaar zijn welverdiende certificaat, een stoer speldje én een goedgevulde goodiebag. Een dikke proficiat met deze geweldige prestatie!

 

Goed nieuws: álle kinderen uit Land van Cuijk kunnen Hackshield ook buiten de officiële speelperiode blijven spelen. Het blijft namelijk superbelangrijk om jezelf te wapenen tegen de online gevaren van tegenwoordig. Veel speelplezier en succes allemaal!

 

 

 

 

Zorg voor een goed zichtbaar huisnummer – het kan levens redden!

Natuurlijk helpt navigatie onze hulpdiensten een heel eind op weg. Maar in een noodsituatie telt elke seconde. Ambulance, brandweer of politie moeten zeker weten dat ze bij het juiste adres zijn. Een duidelijk zichtbaar huisnummer, zowel overdag als ’s nachts, scheelt kostbare tijd.

 

Check of je huisnummer goed leesbaar is vanaf de straat

 

Zo niet:
Vervang het door een plaatje met contrasterende kleuren en/of zorg voor voldoende verlichting
Snoei struiken die het zicht belemmeren

 

 

 

 

 

 

 

Diverse subsidies en regelingen voor een groenere gemeente
In én buiten de bebouwde kom

 

Of je nou een klein tuintje bezit, een groot erf hebt of een boerenbedrijf runt: als je plannen hebt om je grond groener te maken, zijn er diverse regelingen en subsidies beschikbaar. De provincie Noord-Brabant zet samen met gemeenten en natuurorganisaties namelijk volop in op vergroening van het buitengebied. Van natuurvriendelijke erven tot het aanleggen van bossen.

 

Deze initiatieven dragen bij aan biodiversiteit, leefbaarheid en een aantrekkelijk landschap. Door het landschap slim in te richten, ontstaan kansen voor planten en dieren én voor mensen die willen bijdragen aan een leefbare en gezonde omgeving.

 

Voor agrariërs zijn er interessante mogelijkheden om landbouwgrond (deels) om te vormen tot natuur of om landschapselementen aan te leggen. Zulke maatregelen zorgen voor meer biodiversiteit en aantrekkelijker landschap, maar passen ook binnen een toekomstbestendige bedrijfsvoering. In sommige gevallen wordt zelfs gewerkt aan nieuwe modellen waarin landschap en natuur een structurele plek krijgen.

Ook inwoners kunnen op hun erf of buitenruimte zorgen voor vergroening. Met advies en ondersteuning is het mogelijk om relatief eenvoudig een erf aantrekkelijker te maken voor vogels, insecten en kleine zoogdieren. Dat levert niet alleen een mooiere woonomgeving op, maar versterkt ook het netwerk van leefgebieden tussen grotere natuurgebieden in.

 

Deze regelingen en subsidies helpen mee aan een mooier, groener en veerkrachtiger landschap waarin natuur, landbouw en wonen op een slimme manier samenkomen. Of het nu gaat om het planten van bomen, het verbeteren van biodiversiteit op het erf, of het versterken van ecologische verbindingen – elke stap telt.

 

Kijk op www.gemeentelandvancuijk.nl/regelingen-natuur-en-landschap voor meer informatie.

Woningeigenaren kunnen WOZ-gegevens controleren via het Belastingloket van de gemeente Land van Cuijk

 

Begin juli 2025 is er naar een deel van onze inwoners een voormelding verstuurd. Het kan zijn dat je bent geselecteerd. In dat geval heb je een brief ontvangen, met het verzoek of je een aantal vragen wilt beantwoorden. De vragen kun je alleen digitaal beantwoorden door middel van de QR-code in de brief of log in via www.gemeentelandvancuijk.nl/belastingloket (DigiD). Met deze gegevens en de marktgegevens (verkoopcijfers) berekenen wij de WOZ-waarde voor het belastingjaar 2026. Kloppen de gegevens niet? Dan kun je deze online aanpassen. Dit heet een voormelding.

 

Wat is het voordeel van voormeldingen?

Om de WOZ-waarde zorgvuldig te kunnen bepalen, is het belangrijk dat de gegevens kloppen. De WOZ-waarde bepaalt mede hoe hoog de belastingaanslag wordt. Als de WOZ-waarde goed is, hoef je achteraf geen bezwaar te maken tegen de aanslag.

 

Om welke gegevens gaat het?

Het gaat om de volgende soort gegevens:

  • Gebruiksoppervlakte van de woning
  • Wel/geen dakkapel, aanbouw, berging, zonnepanelen etc.
  • Hoe oud zijn de badkamer en de keuken?
  • Wat is de staat van onderhoud?

Tot wanneer kunnen de gegevens worden aangepast?

Heb je de voormeldingsbrief ontvangen? Dan verzoeken wij je om binnen twee maanden de gegevens te controleren.

 

Je ontvangt geen bericht als de gegevens zijn aangepast

Je krijgt hier verder geen bericht van. Het kan zijn dat we niet (alle) ingevulde informatie overnemen, bijvoorbeeld als we daar een goede reden voor hebben.

 

Heb je geen brief ontvangen?

Dit kan kloppen, want niet alle woningeigenaren zijn door de gemeente aangeschreven. De gemeente controleert alle woningen, verspreid over meerdere jaren.

 

Heb je nog vragen?

Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers van team Belastingen. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer 0485 – 853 500 of via belastingen@landvancuijk.nl.

 

Tips voor afval in de zomer

In het Land van Cuijk en de gemeente Boekel wordt GFT+E (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) wekelijks opgehaald in de zomermaanden, van april tot en met november. Om problemen zoals stank en maden te voorkomen, zijn er een aantal tips voor de verschillende afvalsoorten: 

 

GFT+E

Voorkom stank en maden:

  • Koop slim. Zo hoef je minder weg te gooien. Goed voor het milieu en de portemonnee
  • Kook afgepast. zodat geen voedsel weggegooid hoeft te worden. Moet er toch voedsel- of etensresten bij het GFT+E afval? Verpak het dan direct in een krant of composteerbare zak (met kiemplantlogo).
  • Gebruik droog snoeiafval, stro of een krant: Leg een laagje droog snoeiafval, stro, zaagsel of krantenpapier onderin de container om aankoeken te voorkomen.
  • Laat nat gft uitlekken: Laat vochtig gft-afval eerst uitlekken of drogen voordat je het in de container gooit. 
  • Wissel droog en nat af: Wissel keukenafval af met droog tuinafval (zoals gras of bladeren). 
  • Kies een schaduwrijke plek: Plaats de container niet in de volle zon. 
  • Ventileer de container: Laat het deksel op een kier staan voor extra ventilatie, bijvoorbeeld door een takje onder het deksel te leggen. 
  • Doe wat klimop (Hedera) of een takje lavendel in de container. Klimop (Hedera) is giftig voor maden. Leg af en toe een tak in de container. Lavendel in de container bestrijdt maden en zorgt voor een frissere geur. Het is een natuurlijke manier om maden te weren en de container fris te houden.
  • Reinig de container: Maak de container regelmatig schoon met water en een sopje (groene zeep of azijn).

Extra tips:

  • Laat de container leeg: Als je op vakantie gaat, laat de container dan leeg achter.
  • Gebruik de AfvalApp: Download de AfvalApp of raadpleeg de Afvalkalender om de ophaaldagen te controleren.
  • Breng grof tuinafval naar de milieustraat: Je kunt het hele jaar door gratis grof tuinafval naar de milieustraat in Haps en de minimilieustraten brengen. 

 

 

PMD-afval

  • Zorg ervoor dat verpakkingen zo leeg en schoon mogelijk de zak ingaan (leegknijpen, leeg lepelen)
  • Doppen en deksels mogen op de verpakkingen blijven zitten, dat scheelt ook tegen geuroverlast.

Restafval

  • Wie goed afval scheidt, heeft een schonere blauwe tariefzak met restafval. Er zit dan namelijk niets in dat extra stank of maden kan veroorzaken.
  • Goed scheiden betekent: GFT+E (groente, fruit, tuinafval en etensresten), PMD afval, textiel, papier, glas, klein chemisch afval (o.a. batterijen) en elektrische apparaten apart.

Zet het afval op de inzameldag vóór 7.00 uur aan de openbare weg of de avond vóór de inzameldag ná 22.00 uur.

 

Voor de juiste inzameldagen kijk op onze website www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalkalender of download de AfvalApp. Je ziet direct wat, waar en wanneer wordt opgehaald. Via de AfvalApp krijg je ook alle relevante wijzigingen door via een pushbericht. Het downloaden van de AfvalApp kan via de Playstore of via de Appstore. Meer informatie over afval vind je op www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalinzameling.

 

Wetenschappelijk onderzoek toont aan: bloemen en hout helpen de wilde bijen en zweefvliegen

 

De gemeente heeft vanaf 2016 maar liefst 27 kilometer aan wegbermen ingezaaid met bloemrijke mengsels. Jaarlijks onderzoeken studenten van de HAS Green Academy welk effect dat heeft. De uitkomsten laten zien dat bloemenbermen een positief effect hebben op (het aantal) bijen.

Naar deze bermen én het toevoegen van houtige elementen in het landschap is nu ook wetenschappelijk onderzoek gedaan. Georgina van der Waart, studente aan de Wageningen University & Research, heeft onderzocht wat de impact hiervan is. De uitkomst is positief: bermen vol bloemen en houtige elementen zoals houtwallen, helpen bijen en zweefvliegen.

 

Wat is er onderzocht?

Georgina onderzocht of de maatregelen werken. Ze bezocht 50 plekken in de gemeente: 20 bloemrijke bermen, 20 gewone (normaal beheerde) bermen en 10 houtige landschapselementen (denk aan houtige struiken). Ze telde bijen, zweefvliegen en bloeiende planten in mei, juni en juli.

 

Het doel van het onderzoek is om te evalueren in hoeverre deze maatregelen bijdragen aan het behoud van bestuivers, en of deze elkaar aanvullen gedurende het groeiseizoen.

 

Wat kwam eruit?

  • Bloemrijke bermen zijn top in de zomer
    In juni en juli stonden deze bermen vol bloemen. Ze trokken veel verschillende soorten bijen en zweefvliegen aan. Meer bloemen betekent dus ook meer insecten.
  • Houtige landschapselementen zijn belangrijk in het voorjaar
    In mei waren er nog weinig bloemen in de bermen. Maar struiken en bomen in houtwallen bloeiden toen wél. Daardoor vonden bestuivers daar vroeg in het seizoen al voedsel en onderdak.
  • Elke plek trekt andere soorten aan
    Niet alleen het aantal insecten verschilde, ook de soorten. In houtige elementen kwamen bijvoorbeeld vaker snorzweefvliegen voor, in bermen juist andere soorten. Zo zorgen beide typen natuur voor meer variatie en dus meer biodiversiteit.
  • Samen sterk door het seizoen heen
    De bloemrijke bermen en houtige elementen vullen elkaar goed aan. Door verspreide bloei is er van het voorjaar tot in de zomer voldoende voedsel. Dat maakt het landschap aantrekkelijker én leefbaarder voor bijen en andere bestuivers.

Conclusie

Dit onderzoek laat zien dat onze inzet werkt. We blijven dan ook investeren in maatregelen zoals bloemrijke bermen en houtige landschapselementen, en letten op goed maaibeheer. Zo kunnen de bloemen volop bloeien. Met alle maatregelen die we treffen gaan we veel bereiken voor de bestuivers.

Zo bouwen we samen aan een gezonde leefomgeving – voor bijen én voor mensen.

 

Waarom dit belangrijk is

Bijen, zweefvliegen en andere bestuivende insecten zijn onmisbaar voor de natuur én voor ons voedsel. Toch hebben ze het moeilijk, onder andere door agrarisch gebied en minder bloemen in het landschap. Gemeenten kunnen helpen om deze nuttige insecten te beschermen. Daarom werkt de gemeente Land van Cuijk op verschillende plekken aan een bijvriendelijke omgeving.

 

Fotobijschrift: Georgina van der Waart inventariseerde het aantal bijen en bestuivers en het aantal soorten daarvan voor haar onderzoek. Dat deed ze op 50 plekken in de gemeente.

 

“Wees loyaal, koop lokaal. En komt het van ver, dan graag Fair”

Weer hebben zes instanties en ondernemingen in onze gemeente de sticker “Ook wij handelen fair” ontvangen. Daarmee geven zij hun maatschappelijke betrokkenheid aan. Doordat zij fairtrade gecertificeerde koffie en thee gebruiken zijn boeren in ontwikkelingslanden die deze producten verbouwen, verzekerd van een leefbaar loon. Bovendien levert fairtrade een bijdrage aan een goed milieu. 

 

Deze bedrijven en instellingen zetten wij graag “in het zonnetje”: 

AH Jan Linders Cuijk, Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven Sint Agatha, Jumbo Grave, Wereldtuin Verdeliet Cuijk, Sociom Boxmeer, Elisabethparochie Grave. 

 

Wil je, als bedrijf, vereniging, school, kerk of welke openbare gelegenheid ook, weten wat het voor jou betekent om Fairtrade te worden, stuur dan een mailtje naar: secretariaat@fairtradegemeentelvc.nl. Wij nemen dan graag contact met je op.  

 

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

De volledige tekst van de officiële bekendmakingen vind je op www.officielebekendmakingen.nl. Dit is het officiële publicatiekanaal voor gemeentelijke bekendmakingen. Het kan gaan om (ontwerp)besluiten, (ontwerp)plannen, verkoop van percelen gemeentegrond en andere formele bekendmakingen.

 

Op deze pagina’s staan alleen beknopte versies, bedoeld als service en ter informatie. In de officiële bekendmaking op bovengenoemde website staat welke mogelijkheden er zijn voor het leveren van inspraak (een zienswijze indienen), het gebruiken van een rechtsmiddel, zoals bezwaar, (hoger) beroep en voorlopige voorziening of hoe er anders gereageerd kan worden. Een bezwaar moet binnen 6 weken bij ons binnen zijn. Deze periode begint op de dag ná de dag waarop het besluit is verstuurd. Deze (beslis)datum vind je op de officiële bekendmaking.

 

Je kunt ook per e-mail op de hoogte blijven van alle bekendmakingen. Ga naar www.overheid.nl/berichten-over-uw-buurt. Hier kun je een profiel aanmaken met je postcode en aanvinken van welke overheden en welke soort bekendmakingen je wilt ontvangen.

Bekendmakingen gemeente Land van Cuijk

Land van Cuijk

| Verkeersbesluiten

  • Gemeente Land van Cuijk - instellen van tijdelijke verkeersmaatregelen - aan Markt 1 te Grave en Louis Jansenplein 1 te Cuijk
  • Opheffen van een algemene gehandicaptenparkeerplaats - op het parkeerterrein aan Meester van den Bergplein te Rijkevoort (gelegen aan de Kapelstraat)
  • Wijziging van tijdelijke verkeersmaatregelen - aan Louis Jansenplein 1 te Cuijk en Markt 1 te Grave
  • Reserveren van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken - aan Spoorstraat 24a te Vierlingsbeek
  • Instellen van tijdelijke verkeersmaatregelen - aan Markt, Kerkstraat en Burg. Verstraatenlaan te Mill
  • Reserveren van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken - op het parkeerterrein Poternen achter Bagijnenstraat 6 te Grave
  • Het verplaatsen en het plaatsen van twee algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. - Meester van den Bergplein Rijkevoort
  • Verkeersbesluit - reserveren alg. GPP - aan het strand op de Lange Linden te Katwijk

| Overige

  • Jaarverslag commissie bezwaarschriften 2024
  • Jaaroverzicht klachten 2024 Land van Cuijk
  • Voorgenomen verkoop reststrook te Haps
  • Voorgenomen ingebruikgeving reststrook te Rijkevoort
  • Rectificatie: Bekendmaking voornemen vestiging opstalrechten transformatorstations
  • APV-ontheffing verleend voor ontheffing geluid en avond-/nachtwerkzaamheden Maaslijn van 9 t/m 18-08-2025 Boxmeer-Cuijk
  • APV-ontheffing verleend voor ontheffing geluid en avond-/nachtwerkzaamheden Maaslijn op 09-09-2025 spoortraject spoorwegovergang Potbeker / Galberg Cuijk tot spoorwegovergang Rosmolenweg / Zuiderbergweg Oostrum

Boxmeer

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van postnl- en DHL pakketautomaten Sint Anthonisweg 6a, 5831AE Boxmeer
  • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor het renoveren en het uitbreiden van een wooncomplex Julie Postelsingel 9 tot en met 71 in Boxmeer
  • Kennisgeving verlengen beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning voor Het bouwen van een onderstation en een hekwerk, het plaatsen van een insecten... Raamstraat 2t Boxmeer

Afhandelingen

  • Omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen en herinrichten van een bestaand bedrijfspand Wim de Körverstraat 1, 5831AM Boxmeer

| Overige

  • Standplaatsvergunning verleend voor mobiele verkoopwagen 2025 Boxmeer
  • APV-ontheffing verleend voor Ontheffing overige geluidhinder; vlinderen v/e betonvloer op 30-06 en 16-07-2025 Heistraat naast nr. 2, 5831AR Boxmeer, kadastraal BMR00 L 1189 Boxmeer

 

Cuijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanplanten van een hakhoutbosje en het verleggen van een sloot Nabij De Hoeve in Cuijk
  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een pedicuresalon aan huis Wegedoorn 82, 5432ER Cuijk
  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een tijdelijke bijwoning Merletplein 20, 5431DA Cuijk

Afhandelingen

  • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een onderstation en een hekwerk, het plaatsen van een insecten... Beversestraat 1t Cuijk
  • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Horreum 1, 5432ML Cuijk
  • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een kapsalon Fazantenveld 25, 5431JA Cuijk
  • Omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een dakopbouw Valuwsedijk 19, 5431AT Cuijk
  • Kennisgeving omgevingsvergunning verleend voor het realiseren van een garage (wijziging eerder verleende vergunning) Horreum 1, 5432ML Cuijk

| Overige

  • Melding Besluit activiteiten leefomgeving (Bal) – Veldweg 23-23a Cuijk
  • Evenementenvergunning verleend voor Gemeentelijke ontvangst doortocht Vierdaagse op 18-07-2025 Louis Jansenplein 1 in Cuijk
  • Evenementenvergunning verleend voor Cocktail The Party op 11-07-2025 en 12-07-2025 Maasstraat in Cuijk (terras van Tante Pollewopke en Posthoorn)
  • Evenementenvergunning verleend voor Vierdaagse Feest Cuijk van 12 tot en met 18 juli 2025 Waaistraat en centrum in Cuijk
  • Kampeerontheffing verleend voor kamperen buiten kampeerterrein Kampement Kon. Landm. Min. V. Def. Op 14-07-2025 Waaistraat ongenummerd Cuijk, kadastraal CUI00 A 5822 Cuijk
  • Objectvergunning verleend voor plaatsen v.e. Mobiel chemisch toilet en een container van 22-08 t/m 12-09-2025 Nabij Veldoven 1, Cuijk
  • Objectvergunning verleend voor het verlengen van inrichten bouwplaats van 30-06-2025 t/m 26-09-2025 parkeerplaats bij Kaneelstraat en Aleidestraat in Cuijk, kadastraal CUI00 C 4174, Cuijk)
  • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een hoogwerker op de straat van 28-07-2025 t/m 12-09-2025 Nabij Fazantenveld (flat) hoek/parkeerplek en Patrijzenveld (flat) hoek in Cuijk

Escharen

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanplanten van bos in het project Hoge Raam Halsche Beek gebied tussen Hoogeweg, Egweg, Karweg Escharen, kadastraal GVE00 N 109, Escharen

Grave

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een regenluifel de Haenstraat 34, 5361JM Grave
  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het organiseren van het ballonfestival in Grave Terrein Jan van Cuijkdijk in Grave
  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een luifel de Haenstraat 34, 5361JM Grave vergunningvrij

| Overige

  • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een torenkraan of verreiker van 08-09-2025 t/m 03-10-2025 St.Henricusweg nabij nr. 23 en 25, 5361EE Grave
  • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een torenkraan of verreiker van 07-07-2025 t/m 18-07-2025 St.Henricusweg nabij nr. 23 en 25, 5361EE Grave
  • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van een torenkraan of verreiker van 11-08-2025 t/m 05-09-2025 St.Henricusweg nabij nr. 23 en 25, 5361EE Grave
  • Objectvergunning verleend voor het plaatsen van afzettingen ivm geotechnische boringen van 23-06 t/m 03-07-2025 Jan van Cuykdijk en Stoofweg e.o., Grave

Haps

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verharden van het terrein en plaatsen van een erfafscheiding Kokerbijl 18, 5443PV Haps
  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het vervangen van de bestaande overkapping door een nieuwe overkapping Burgem Moorenstraat 30, 5443AC Haps vergunningvrij

Afhandelingen

  • Omgevingsvergunning geweigerd voor het bouwen van een schuur Bogaersstraat 3, 5443AL Haps

Holthees

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een woning Broek ongenummerd (VLB00 G 791) in Holthees
  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een vrijstaande woning Broek naast nr. 5, 5824AC Holthees, kadastraal VLB00 G 791 Holthees

Katwijk

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verplaatsen van een monsternamekast naar de buitenzijde Korte Oijen 2, 5433NE Katwijk NB
  • Maatwerkvoorschriften aangevraagd – Lange Oijen 16 Katwijk

Landhorst

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Ontwerpbesluit omgevingsvergunning voor het veranderen van een varkenshouderij Klotweg 8, 5445PB Landhorst

Maashees

| Overige

  • Evenementenvergunning verleend voor Entertainment aanbod tijdens de Kermis Maashees 2025 van 04-07 t/m 07-07-2025 Plein 27, Monseigneur Geurtsstraat 27, 5823AB Maashees

 

Mill

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het herontwikkelen van een tuincentrum tot een collectieve woonvorm Graafseweg 14, 5451NA Mill
  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het omzetten van bedrijfswoning naar burgerwoning Spoorstraat 1a, 5451GA Mill
  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het aanleggen van een uitweg/inrit 't Kavelt 11, 5451KA Mill, kadastraal MIL00 R 1522 Mill

Oeffelt

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

  • Omgevingsvergunning verleend voor het aanbrengen van oppervlakteverharding Broekstraat 2 in Oeffelt

Overloon

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het plaatsen van een dakraam op een woning Vierlingsbeekseweg 34, 5825AX Overloon vergunningvrij
  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het tijdelijk plaatsen van een woonunit Vredepeelweg 22, 5825HJ Overloon
  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het realiseren van een bedrijfswoning Vredepeelweg 22, 5825HJ Overloon
  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het uitbreiden van een loods Vredepeelweg 20, 5825HJ Overloon

Rijkevoort

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het wijzigen van de bestemming en bouwvlak - van agrarisch maar wonen Laageindsbroek 17, 5447NL Rijkevoort

Sambeek

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

  • Kennisgeving intrekking aanvraag omgevingsvergunning Zandsteeg ongenummerd (kadastraal 1263 sectie N) in Sambeek

| Overige

  • APV-ontheffing geweigerd voor ontheffing alcoholverstrekking Duvelshof in Sambeek op 24-10-2025 Grotestraat 65, 5836AC Sambeek

 

St. Agatha

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

  • Omgevingsvergunning verleend voor gewijzigd uitvoeren van de reeds verleende vergunning met kenmerk Z2023-00006318 Liesmortel 1, 5435XH Sint Agatha

| Overige

  • Evenementenvergunning deels verleend voor VET MX ( Veteranencross) van 15-08-2025 t/m 17-08-2025 Hertraksestraat 26, 5435XM Sint Agatha

 

Sint Anthonis

| Overige

  • Evenementenvergunning verleend voor Dag van het Paard op 17-08-2025 Brink in Sint Anthonis
  • Evenementenvergunning verleend voor Kermis Sint Anthonis op 11, 12 en 13-07-2025 Brink terrein in Sint Anthonis

Stevensbeek

| Overige

  • Standplaatsvergunning verleend voor mobiele verkoopwagen van 04-07-2025 t/m 24-08-2025 Radioweg, strandterrein Radioplassen, Stevensbeek

 

Velp

| Omgevingsvergunningen

Afhandelingen

  • Omgevingsvergunning verleend voor het verbouwen van de woning Lageweg 1, 5363TN Velp

Vierlingsbeek

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het verbouwen van een gedeelte van de garage tot een kapsalon Prins van Oranjestraat 6, 5821BM Vierlingsbeek

Afhandelingen

  • Omgevingsvergunning verleend voor het bouwen van een onderstation en een hekwerk, het plaatsen van een insectenhotel en een keverbroedstoof, het aanbrengen van een haag en een wadi en een aanleggen van een inrit Parallelweg 12t Vierlingsbeek

Wanroij

| Omgevingsvergunningen

Aanvragen

  • Aanvraag omgevingsvergunning voor het bouwen van een bedrijfshal met kantoorgedeelte Lampersveldpad ongenummerd in Wanroij

| Overige

  • Evenementenvergunning verleend voor bruiloft op 22-11-2025 Dorpsstraat 3, 5446AM Wanroij