Home » regionieuws » het nieuws op maandag 23 juli

het nieuws op maandag 23 juli

Gepubliceerd op 23 juli 2018 om 14:57

Gevonden lichaam is Koen van Keulen

tijdens de zoektocht naar de vermiste Koen van Keulen (17) uit Soest is zijn lichaam gevonden in het water naast een smalle weg. Het lichaam zou al enkele dagen in het water liggen in de nabijheid van pretpark Gardaland en is aangetroffen tussen de camping waar Koen verbleef en een andere camping.

Voetbalster Lieke Martens start BuurtAED-actie

NIEUW-BERGEN/BOXMEER | Lieke Martens, voetbalster van FC Barcelona, wordt ambassadeur van de Hartstichting. Zij gaat zich inzetten voor meerdere programma's van de Hartstichting. Deze week start Lieke, die uit Nieuw-Bergen komt, een BuurtAED-actie op haar voormalige voetbalclub Olympia '18 in Boxmeer om aandacht te vragen voor het belang van AED's in de buurt.https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/algemeen/139443/voetbalster-lieke-martens-start-buurtaed-actie-

Honderden fietsers Rondje 33

Vanaf het Raadhuisplein in Boxmeers starten op zondag 29 juli honderden fietsers voor het Rondje 33. De start van het evenement is om 08.00 uur. De tocht staat helemaal in het tegen van toertochten vanuit Boxmeer door het hele Land van Cuijk.https://www.boxmeersweekblad.nl/nieuws/algemeen/469950/honderden-fietsers-rondje-33-

Pro-formazitting in zaak Haagse steekpartij

Maandag wordt de stand van zaken besproken in de zaak van de steekpartij die eerder dit jaar plaatsvond op Bevrijdingsdag in Den Haag. De 32-jarige Malek F. stak toen in op drie willekeurige personen. Het Openbaar Ministerie verdenkt F. van drie pogingen tot moord dan wel doodslag - al dan niet met een terroristisch oogmerk - en bedreiging met zware mishandeling.

Bekijk de beelden van de politie die Malek F. neerschiet

Grote Aidsconferentie in Amsterdam

Amsterdam is maandag het toneel van de 22e editie van de grote wereldwijde Aidsconferentie. Wetenschappers en beleidsmakers praten daar met elkaar om te kijken hoe ze de wereldwijde epidemie in kunnen dammen. Bij de conferentie is dit keer ook de Britse prins Harry aanwezig, die een stichting heeft die zich inzet voor kinderen met hiv. 

Experts waarschuwde eerder dat hiv in 2030 niet bestreden zal zijn.

Ondertekening nieuwe samenwerking Benelux

Ministers van de drie Benelux-landen tekenen maandag in Brussel een nieuwe overeenkomst die ervoor moet zorgen dat de politie meer kan samenwerken binnen de verschillende landen. In de nieuwe overeenkomst zijn bijvoorbeeld verdergaande samenwerkingen voor achtervolging en de uitwisseling van informatie vastgelegd. 

Dit gebeurde er vannacht

Pompeo en Trump halen keihard uit naar Iran

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo heeft maandag keihard uitgehaald naar de regering van Iran. Pompeo vergeleek de Iraanse regering met een criminele organisatie. "Iran lijkt wel bestuurd te worden door de maffia in plaats van een regering." Tevens beschuldigde hij de leiders van Iran van "corruptie en zelfverrijking".

Ook president Donald Trump ging op Twitter flink tekeer tegen Iran.

Vliegtuig IMF-directeur maakt noodlanding

Een vliegtuig van American Airlines met aan boord Christine Lagarde, de directeur van het Internationaal Fonds, heeft in de nacht van zondag op maandag een noodlanding gemaakt. Argentijnse media melden dat na opstijgen in Buenos Aires de cabinedruk wegviel, waarna de piloot omkeerde.

Niemand raakte gewond bij het incident.

Lijfwacht Macron wordt vervolgd

De beveiliger van de Franse president Emmanuel Macron die werd ontslagen omdat hij een demonstrant sloeg, wordt vervolgd. Hij moet zich voor de rechtbank verantwoorden voor het gebruik van geweld en het zich voordoen als politieman terwijl hij dat niet was. De 26-jarige Alexandre Benalla was al geschorst omdat hij in mei een betoger had geslagen in Parijs. Vrijdag volgde zijn ontslag en werd bekend dat hij werd verhoord door de politie.

In de zaak zijn nog vier mensen aangeklaagd, onder wie drie politiemensen.

Zoekactie naar in Italië vermiste Nederlander nog onsuccesvol

De zoekactie naar een vermiste Nederlander in de omgeving van het Gardameer in Italië heeft na drie dagen nog niets opgeleverd. Vanaf maandag worden er ook reddingshonden ingezet om de zeventienjarige Koen van Keulen te vinden. Naast de Italiaanse politie helpen zo'n hondervijftig tot tweehonderd vrijwilligers mee aan de zoekactie.

De scholier uit Soest wordt sinds donderdagnacht vermist.

Delftse studenten verliezen hyperloopcompetitie

De studenten van team Delft Hyperloop zijn er maandag niet in geslaagd een belangrijke hyperloopwedstrijd in Californië te winnen. Ze hoopten een 'vacuümtrein' met ongeveer 450 kilometer per uur door een speciale buis te laten schieten, wat een wereldrecord zou zijn, maar op de wedstrijddag ging hun capsule niet harder dan 142 kilometer per uur. WARR Hyperloop, een studententeam van de Technische Universiteit München, wist met 466 kilometer per uur het record wel te breken en sleepte de eerste prijs binnen.

De wedstrijd werd georganiseerd door ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk.

Dit schrijven andere media vandaag

Een kwart van de hypotheekverstrekkers wijst huizenkopers af als die om een hogere lening vragen om hun huis te verduurzamen. Nog een kwart brengt een renteopslag in rekening. Dat schrijft De Telegraaf op basis van onderzoek van Vereniging Eigen Huis. Wie een nieuwe koopwoning wil verduurzamen, mag 6 procent meer lenen dan het wettelijke leenmaximum van 100 procent van de woningwaarde. Toch maakt slechts 5 procent van de kopers gebruik van de extra leenmogelijkheid.

Bijna alle gemeenten willen dat nog dit jaar statiegeld wordt ingevoerd op plastic flesjes en blikjes, meldt het AD. Uit een telling van de Statiegeldalliantie blijkt dat 328 van de 380 gemeenten zich hebben aangesloten bij deze organisatie, die het kabinet oproept dit jaar het statiegeldsysteem uit te breiden naar kleine plastic flessen en blikjes. Nu wordt in Nederland alleen statiegeld geheven op grote petflessen en bierflesjes. De wegwerpflesjes leveren veel problemen op in de vorm van zwerfafval en zieke dieren, doordat die ervan eten.

Dit gebeurde op deze dag in 1914

Oostenrijk-Hongarije stelt Servië een ultimatum na de moord op aartshertog Frans Ferdinand. Het Juli-ultimatum omvatte tien belangrijke eisen, waarvan Servië er één weigerde: het toelaten van politiebeambten uit Oostenrijk-Hongarije op Servisch grondgebied om het onderzoek naar de moord te leiden. Hierdoor dreigde Oostenrijk-Hongarije met oorlog, wat uiteindelijk zou leiden tot de start van de Eerste Wereldoorlog.

Het weer

Het weerbeeld op maandag is vergelijkbaar met dat op zondag. Het is overwegend zonnig met af en toe wat stapelwolken. Het wordt 24 tot 29 graden. Na maandag stijgt de temperatuur verder naar tropische waarden. 

Bekijk hier het uitgebreide weerbericht

En dan nog dit 

De allereerste muziekdemo waarop David Bowie te horen is, wordt in september geveild. Bowie is samen met zijn toenmalige band The Konrads te horen terwijl hij het nummer I Never Dreamed zingt. De opname stamt uit 1963, toen de in 2016 overleden zanger pas zestien jaar oud was.

De demo moet ruim 11.000 euro opbrengen.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.