Home » regionieuws » nieuws op woensdag 25 juli

nieuws op woensdag 25 juli

Gepubliceerd op 25 juli 2018 om 10:27

Politie zoekt man die vrouw van fiets afduwde in Boxmeer

Boxmeer - Op maandag 23 juli 2018 omstreeks 14.20 uur is er een jonge vrouw van haar fiets geduwd op het fietspad van de Sint Anthonisweg. 
De vrouw fietste over het fietspad en werd door een man die haar op een fiets inhaalde geduwd. 
De vrouw heeft aan de val een gebroken voet en diverse schaafwonden overgehouden. 
Het een en ander heeft plaats gevonden buiten de bebouwde kom, enkele honderden meters voorbij de op en afrit van de A73.
De man is doorgefietst.

Wij zoeken getuigen van deze mishandeling. 
Registratienummer: 2018146467.

wee bosbranden in een nacht leggen flinke stukken bos in Boxmeer in de as

BOXMEER - In de bossen tussen de Sportlaan en de Graafseweg in Boxmeer brak twee keer in korte tijd brand uit in de nacht van dinsdag op woensdag. Eerst was het raak aan de kant van de Sportlaan. Toen de brandweer daar klaar was met blussen, werden ze opgeroepen voor een fik aan de andere kant van het bos.

https://www.gelderlander.nl/boxmeer/twee-bosbranden-in-een-nacht-leggen-flinke-stukken-bos-in-boxmeer-in-de-as~a36d744c/

'Spaanse werktijden' bij winkeliers in Boxmeer

BOXMEER - Klanten die op zoek zijn naar bijvoorbeeld nieuwe kleding of een bril komen of 's morgens voor elf uur of tussen vier en zes uur 's middags bij boetiek of opticien. Ze hebben er geen trek in om op het heetst van de dag de centrumstraten in te trekken.https://www.gelderlander.nl/boxmeer/spaanse-werktijden-bij-winkeliers-in-boxmeer~ae8c5c85/

Staking cabinepersoneel Ryanair

Het cabinepersoneel van Ryanair staakt woensdag en donderdag in België, Spanje en Portugal. In Italië staakt het cabinepersoneel alleen op woensdag. Eerder staakten de piloten al. Het personeel van Ryanair vindt dat het bedrijf te weinig doet om de arbeidsvoorwaarden te verbeteren. Het is lastig om vakantie te regelen, overuren worden niet betaald en personeel kan zomaar naar een basis in een ander land worden overgeplaatst.

NU.nl zet uiteen hoe het prijsvechten Ryanair nu zelf duur komt te staan

Uitspraak in zaak Paay en GeenStijl om seksfilmpje

In de zaak van Patricia Paay tegen GeenStijl voor het plaatsen en delen van een seksvideo van Paay, hebben de partijen eerder geen schikking kunnen bereiken. Daarom doet de rechtbank uitspraak in deze zaak. Paay wil een schadevergoeding van 450.000 euro, onder meer vanwege gederfde inkomsten.

Lees hier ons overzicht van de zaak

Tussentijdse uitspraak in zaak treinkaping De Punt

De rechtbank in Den Haag doet woensdag mogelijk uitspraak in de zaak die draait om de beëindiging van de treinkaping bij De Punt in 1977. Volgens de Nederlandse Staat is er juist gehandeld en is er geen sprake geweest van executies. Nabestaanden van twee kapers stellen echter dat hun familieleden doelbewust zijn doodgeschoten terwijl zij gewond en weerloos waren.

Een oud-marinier kwam voor de uitspraak ook al tot die laatste conclusie

Ajax in voorronde Champions League​

Ajax opent de jacht op een Champions League-ticket. De Amsterdammers spelen om 20.30 uur thuis tegen Sturm Graz en volgende week is de return in Oostenrijk. Mocht Ajax doorgaan, dan moeten nog twee voorrondes overleefd worden om voor het eerst sinds 2014 weer in het miljoenenbal te mogen uitkomen.

Bekijk hier de vooruitblik van coach Erik ten Hag en aanvoerder Matthijs de Ligt 

Korte, explosieve bergrit in Tour

Het wordt een spannende dag voor Tom Dumoulin, want er staat een korte (65 kilometer), maar ook heel zware Pyreneeënrit op het programma. Verwacht wordt dat Dumoulin de strijd aangaat met geletruidrager Geraint Thomas en diens ploeggenoot en viervoudig winnaar Chris Froome. De etappe begint om 15.15 uur en de verwachte finishtijd is 17.23 uur.

Dit is wat Mart Smeets te zeggen had over het begin van de strijd in de Pyreneeën

Dit gebeurde er vannacht

Turks parlement keurt veiligheidswet goed

Het Turkse parlement heeft zijn goedkeuring gegeven aan alle onderdelen van een nieuwe veiligheidswet. De wet geeft bredere bevoegdheden aan lokale bestuurders, staat langere detenties toe en geeft het recht ambtenaren te ontslaan als er banden of contacten zijn met terroristische organisaties. 

De wet moet een nieuw middel zijn in de strijd tegen terrorisme

Stembussen Pakistan geopend

In Pakistan zijn de stembussen geopend voor de parlementsverkiezingen. De economische crisis, verslechterde relatie met de VS en watertekorten zijn de belangrijkste kwesties. Verwacht wordt dat het een nek-aan-nekrace wordt tussen de voormalige cricketer Miran Khan en de partij van ex-premier Nawaz Sharif, die momenteel in de gevangenis zit wegens corruptie en voor de rest van zijn leven is uitgesloten van politieke functies.

De stembussen zijn om 8.00 uur plaatselijke tijd (5.00 uur in Nederland) geopend

Vijf Britten aangeklaagd voor zuuraanval Worcester

In de Engelse plaats Worcester worden woensdag vijf mannen aangeklaagd voor hun aandeel in de zuuraanval op een driejarig jongetje afgelopen zondag. De vijf worden verdacht van een "samenzwering om ernstig lichamelijk letsel te veroorzaken", aldus de politie in een verklaring.

De mannen zullen woensdagochtend nog voor de rechtbank verschijnen

Vliegveld Hannover weer open na hitteschade

De luchthaven van Hannover is woensdagochtend na een urenlange sluiting wegens hitteschade weer open. Het vliegverkeer was dinsdagavond stilgelegd, omdat één van de landingsbanen door de hitte schade had opgelopen. De eerste vluchten konden vanaf 6.00 uur weer vertrekken, laat de luchthaven van de Duitse stad weten.

De eerste balies om in te checken openden om 3.00 uur

Demi Lovato naar ziekenhuis om overdosis

De Amerikaanse zangeres Demi Lovato is opgenomen in het ziekenhuis in Los Angeles, nadat zij een overdosis heroïne zou hebben genomen. Lovato werd bewusteloos in haar huis in Hollywood gevonden en is behandeld met het middel naloxon, een antigif dat gebruikt kan worden bij een overdosis heroïne of morfine. Vervolgens is ze naar het ziekenhuis gebracht.

De 25-jarige zangeres is inmiddels weer bij bewustzijn en aanspreekbaar

Dit schrijven andere media vandaag

De Nederlandse regering heeft bij de beëindiging van de Molukse treinkaping in 1977 bewust gekozen voor excessief geweld, met de intentie om alle kapers te doden. Dat concludeert Ingo Piepers, oud-marinier en gepromoveerd op oorlogsdynamiek, na eigen onderzoek in de Volkskrant. Hij gaat zelfs zover dat hij de handelwijze van de regering ‘terreur’ noemt.

Geen enkel Europees land wil het voortouw nemen in het migratiebeleid, aldus Trouw. Er zit daarom weinig schot in de plannen voor ‘regionale ontschepings-platforms’ en ‘gecontroleerde centra’. In het voorstel dat de Europese Commissie vandaag presenteert, krijgt een land zesduizend euro per asielzoeker als het die vrijwillig opneemt. Of deze ommezwaai het vastgelopen migratiebeleid vlot kan trekken, is echter nog maar de vraag.

Dit gebeurde op deze dag in 325

Het Eerste Concilie van Nicea komt ten einde. Dit was een bijeenkomst in het hedendaagse Turkije van christelijke bisschoppen en stromingen, geïnitieerd door de Romeinse keizer Constantijn de Grote, om te discussiëren over de invulling van het christendom. Zo werd de aard van Jezus Christus (menselijk of goddelijk?) besproken, alsmede de definitieve datum van Pasen en de codificatie van het canoniek recht. Vaak wordt er gedacht dat er op deze bijeenkomst ook werd besloten welke evangeliën en boeken werden opgenomen in de Bijbel, maar daar is geen bewijs voor.

En dan nog dit 

Nederlanders zijn de afgelopen vier jaar een stuk positiever gaan denken over hun financiële situatie en vooruitzichten. Ook het vertrouwen in instanties is toegenomen, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Van de in 2017 ondervraagden beoordeelde 75 procent zijn financiële situatie als positief. Dat was vier jaar eerder nog 68 procent. Over hun financiële toekomst was precies 50 procent van de ondervraagden positief, tegenover 40 procent in 2013.

Nederlanders beoordelen hun totale welzijnsscore gemiddeld met een 6,2


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.