Home » regionieuws » Genomineerden Dr.Peelenprijzen 2018

Genomineerden Dr.Peelenprijzen 2018

Gepubliceerd op 23 augustus 2018 om 20:52

Jaarlijks reikt de gemeente Boxmeer de Dr. Peelen Cultuurprijs uit aan die persoon of organisatie in de gemeente die zich door één of meer in het oog springende culturele activiteiten of initiatieven heeft onderscheiden.

Sinds 2015 reikt de gemeente Boxmeer ook een Dr. Peelen Stimuleringsprijs uit. Deze wordt toegekend aan een vernieuwend, veelbelovend cultureel initiatief.

Uit de voordrachten van dit jaar heeft de selectiecommissie vijf genomineerden gekozen. Twee genomineerden vallen op zondag 9 september 2018 in de prijzen. De winnaar van de Dr. Peelen Cultuurprijs ontvangt € 750,-. De winnaar van de Dr. Peelen Stimuleringsprijs kan € 250,- bijschrijven op de bankrekening.

 Genomineerden

Hart-Koor/Boxmeer

Hart-Koor is een muzikale aanwinst op de al bestaande koren in de gemeente Boxmeer. Het is een kweekvijver voor muzikaal talent. Met hun eigentijdse repertoire oogsten zij veel succes bij optredens.

Ans Verdijk met Museum van Alle Tijden en Alarm/Beugen

Het museum staat aan de kant van de weg en heeft de vorm van een silo en vertegenwoordigt door z’n vorm het Brabantse platteland. Met deze terloopse manier van ontmoeten slaagt de initiatiefneemster er in om kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek én kunstenaars die er tijdelijk kunnen werken.

Mixure Music/Rijkevoort

Voortgekomen uit een ter ziele gegane fanfare scoort deze showband hoge ogen bij optredens. Met een toegankelijk repertoire spreken zij ook de jonge muzikant aan, waardoor toekomstperspectief is geborgd.

Gilde Salvator Mundi/Oeffelt

Naar verluidt is dit gilde het mooiste gilde van Nederland. Zeer compleet en goed verzorgd treedt dit gilde naar buiten. De vereniging kan bogen op een grote schare vrijwilligers, waardoor zij een stukje historisch cultuurgoed met trots kunnen presenteren.

Werkgroep Filmhuis/Boxmeer

De zeven vrijwilligers van de filmhuiscommissie slagen er jaarlijks in om een zeer gevarieerd film- en documentaireprogramma te realiseren. Voor jong en oud is dit initiatief een laagdrempelige voorziening met een hoogwaardig aanbod.

Uitreiking cultuurprijzen

De bekendmaking van de prijswinnaars van de Dr. Peelen Stimuleringsprijs en de Dr. Peelen Cultuurprijs gebeurt op zondag 9 september om 13.00 uur in de theaterzaal van Cultureel Centrum De Weijer in Boxmeer. De uitreiking maakt deel uit van het culturele event Lekker.Uit en het Food Truck Festival, georganiseerd door De Weijer. U bent van harte welkom bij de uitreiking van de gemeentelijke cultuurprijzen aanwezig te zijn.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.