overloon nieuws

Home » regionieuws » Schijt aan de Grens legt de lat een tikkeltje hoger

Schijt aan de Grens legt de lat een tikkeltje hoger

Gepubliceerd op 26 september 2018 om 19:22

Hoger, hoger! Schijt aan de Grens legt voor de volgende editie (2019) de lat een tikkeltje hoger. Door te kiezen voor een programma dat inhoudelijk nog meer kwaliteit biedt, maar ook sterker dan voorheen vasthoudt aan een thema.

Meer kwaliteit en aandacht voor meer culturele genres op een verfijnder en compacter cultureel festival. Dat nog meer dan voorheen de nadruk legt op verbinding aan beide zijden van de Brabants/Limburgse grens. Want dat die grens overschreden moet worden, zowel door deelnemers als bezoekers, blijft een belangrijk doel van het tweejaarlijkse festival. De keuze voor meer kwaliteit is niet overmoedig. De vorige edities hebben bewezen dat kwaliteit en creativiteit aan beide zijden van de grens volop aanwezig zijn. Tegelijkertijd blijft Schijt aan de Grens 2019, net zoals in 2015 en 2017, een laagdrempelig festival, met voor elk wat wils.

Breed is niet breed genoeg
Schijt aan de Grens was al heel breed. Er was muziek, er was poëzie, theater en beeldende kunst. Maar de editie van 2019 belooft een nóg breder, nog kleuriger cultureel palet te krijgen. Zo komen ook literatuur en wetenschap aan bod in het programma van 2019. Een uitdaging inderdaad, want ook die genres zullen aan het thema gekoppeld worden.

Benieuwd naar het thema?
Kom dan op donderdag 4 oktober naar het Grenscafé in Hoeve de Knol in Holthees. Inloop vanaf 19.30, we beginnen om 20.00 uur. Tot dan!

«   »