overloon nieuws

Home » regionieuws » Cultureel Café Sint Anthonis

Cultureel Café Sint Anthonis

Gepubliceerd op 16 november 2018 om 14:00

Het programma voor het Cultureel Café Sint Anthonis op donderdag 29 november in De Heksenboom te Sint Anthonis belooft een zeer interessante avond te worden. Deze keer met twee hoofdonderdelen van eigen bodem, dan wil zeggen van twee personen die hun oorsprong in Sint Anthonis hebben liggen.

Martien van Dommelen vertelt over en laat uiteraard foto’s zien van zijn druppelfotografie. Zijn fototechniek wordt omschreven als futuristisch, rustig en fascinerend. Dat alles is waar; in zijn studio met een druppelapparaat, highspeedcamera en laptop creëert Martien met wonderbaarlijke kleuren zijn fantastische druppelfoto’s waarbij geen druppel hetzelfde is. Telkens een andere vorm, kleur en compositie; een waarlijk bijzonder beleving van het vallen van een simpele druppel in een vloeistof met de meest bizarre uitspattingen. Onder zijn bedrijfsnaam ScootShoot maakt hij ook sportfotografie, waarbij hij vaak te vinden is op het voetbalveld van DSV. Onlangs behaalde hij als lid van de fotoclub Kiekus in Wanroij met een van zijn sportfoto’s de eerste prijs in de landelijke wedstrijd Foto-online van de Fotobond met een prachtig gefotografeerd kopduel tussen een speler van DSV uit Sint Anthonis en een speler van Ulysses uit Megen.                             

Pieter Christiaans is de andere dorpsgenoot die in het Cultureel Café  zijn bezigheden zal laten zien en eveneens landelijk bekend. In zijn kinderjaren bouwde hij in de garage van zijn ouders de decors van zijn lievelingsfilms na. Dat hij vervolgens een studie aan Sint Lucas in Boxtel volgde met als studierichting decorvorming was niet vreemd. Daarvoor slaagde hij in 2014 en vervolgde zijn studie aan de Filmacademie met als specialisering setdesign, specialprops en rekwisieten en studeerde in 2018 af o.a. met het productiondesign voor “Dante vs. Mohammed Ali”. Werkt tussentijds als grafisch ontwerper voor speelfilms en televisiefilms, zoals aan de populaire televisieserie “De Luizenmoeder” en de romantische komedie “Huisvrouwen bestaan niet”.                                                                                                  

Harry Peppinck naast bovengenoemde gasten is hij de vaste columnist. Over de inhoud van de nieuwe column is nog weinig bekend, maar hij suggereerde om na de ernstige met diepe gedachten gevulde herfstcolumn deze keer de humor aan bod te laten komen.

Het Chase-kwartet bij dit programma mogen we zeker niet vergeten dat de avond van het Cultureel Café omgeven wordt door de voortreffelijke, jazzy muziek van het vaste Chase Kwartet die ons keer op keer weer verrast met hun sprankelende klanken.   

Datum: Donderdag 29 november Cultureel Café

Adres:  in de Heksenboom, Bosweg 40 te Sint Anthonis

Inloop: vanaf 20.00uur

Start programma: 20.30 uur


«   »