overloon nieuws

Home » regionieuws » Overeenkomst ondertekend GlaswebVenray en gemeente Boxmeer voor glasvezel in Smakt-Holthees

Overeenkomst ondertekend GlaswebVenray en gemeente Boxmeer voor glasvezel in Smakt-Holthees

Gepubliceerd op 20 november 2018 om 19:25

De aanleg van glasvezel in Smakt-Holthees gebeurt door coöperatie GlaswebVenray.

GlaswebVenray heeft hiervoor het initiatief genomen. Smakt en Holthees horen allebei bij een andere gemeente en zelfs een andere provincie, maar zien zichzelf wel in heel veel opzichten als één dorp. Vandaar dat zij met LVCNET hebben afgesproken dat zij een glasvezel netwerk willen gaan aanleggen in Holthees. E-Fiber zal geen glasvezelkabel in Holthees uitrollen. Voor de aanleg in Holthees werd op 20 november een overeenkomst met de gemeente Boxmeer ondertekend.

Coöperatie GlaswebVenray U.A. is een zelfsturend burgerinitiatief ontstaan door de inwoners van de gemeente Venray en opgezet door Dorps- en wijkraden binnen de gemeente Venray en Holthees. Middels deze coöperatie wensen zij de gemeente Venray en Holthees te voorzien van snel internet door het aanleggen van een dekkend glasvezelnetwerk. Aannemer Spitters voert de aanleg in opdracht van GlaswebVenray uit. Inmiddels is al meer dan de helft van het glasvezelnetwerk aangelegd. Aanleg in Smakt-Holthees staat voor half maart tot en met april 2019 gepland.

 

Dorpsraad Smakt-Holthees bestuurslid Theo Steeghs: “Wij beschouwen Smakt-Holthees als één leefgemeenschap en zijn blij dat alle inwoners van deze dorpen gebruik kunnen maken van dezelfde glasvezelvoorziening en dezelfde dienstverlening”.

 

GlaswebVenray-directeur Bart Lemmen: “Met het ondertekenen van deze overeenkomst is de realisatie van het glasvezelnetwerk van GlaswebVenray in Smakt-Holthees weer een stap dichterbij. Wij zijn volop bezig met de voorbereiding en streven ernaar dat medio maart 2019 ook in Holthees de schop van GlaswebVenray daadwerkelijk de grond in gaat”.

 

Wethouder Stevens: “De ambitie van Boxmeer is, samen met de andere gemeenten in het Land van Cuijk, dat er een gebiedsdekkend breedbandnetwerk gerealiseerd wordt in heel het Land van Cuijk. Het is positief dat ook dit initiatief bijdraagt aan het behalen van deze ambitie en een bijdrage levert aan de versterking van de leefbaarheid van Holthees”. bron: (foto gemeente boxmeer)


«   »