overloon nieuws

Home » regionieuws » Gemeentelijke onderscheiding voor Jan Stoffelen en Peter Verdijk

Gemeentelijke onderscheiding voor Jan Stoffelen en Peter Verdijk

Gepubliceerd op 18 december 2018 om 15:00

Dinsdag 18 december tijdens de kerstviering van de KBO in Vierlingsbeek reikte burgemeester Van Soest de Speld van Verdienste uit aan Jan Stoffelen en Peter Verdijk.

Beiden verrichten veel vrijwilligerswerk in de gemeente Boxmeer.

De heer Stoffelen is al jarenlang actief als bestuurslid bij Harmonie de Herleving. Momenteel is hij secretaris én voorzitter van de muziekvereniging. Naast zijn bestuurstaken, steekt hij ook zelf de handen uit de mouwen bij activiteiten die ervoor zorgen dat de clubkas van de harmonie gevuld wordt. Er wordt nooit tevergeefs een beroep op hem gedaan. Daarnaast doet de heer Stoffelen ook het nodige voor de kerk, onder andere als koster en zet hij zich als raadslid in voor de gemeenschap.

De heer Verdijk is vele jaren voorzitter geweest van Zangvereniging Vondel in Vierlingsbeek. Ook voor de parochie in zijn woonplaats heeft hij veel betekend onder andere als voorzitter van het parochiebestuur. Daarnaast verzorgt hij als lector al meer dan 35 jaar de vieringen op zaterdag en zondag. Tevens ondersteunt hij communievieringen en avondwaken en heeft hij misdienaars opgeleid. Hij levert informatie over kerkvieringen, overlijden en jubilea aan voor het dorpsblad ‘Globaal’.

De heer Verdijk is ook actief bij de carnavalsvereniging en bij voetbalvereniging Volharding is hij zondags aanwezig om een helpende hand toe te steken.

 


«   »