overloon nieuws

Home » regionieuws » Boxmeer: voldoende ruimte voor verenigingen in zalencentra

Boxmeer: voldoende ruimte voor verenigingen in zalencentra

Gepubliceerd op 25 januari 2019 om 13:26

BOXMEER - Als commerciële zalencentra in de dorpen van de gemeente Boxmeer aankondigen ermee te stoppen, is er voldoende tijd om actie te ondernemen voor de verenigingen die er gebruik van maken. 

Het opstellen van een ‘calamiteitenplan’ is daarom niet nodig, vindt de gemeente Boxmeer. Burgemeester en wethouders verwachten niet dat clubs van de ene op de andere dag op straat komen te staan.

Blijkt dat zich toch problemen aandienen, dan moet er ‘maatwerk’ geleverd worden. Een ‘vooraf vastgelegde blauwdruk’ daar wil Boxmeer niet aan:  ‘oplossingen van nu, zijn wellicht niet de oplossingen van de toekomst’.

Holthees

Dat is slecht nieuws voor Holthees. De plaatselijke dorpsraad Holthees-Smakt kaartte in het voorjaar van 2018 het in zijn ogen naderend onheil juist aan. Wat als de commerciële partijen café Trefpunt (Holthees) en het Pelgrimshuis (Smakt) er de brui aan zouden geven? Dan hebben de dorpen een probleem, een echt niet-commercieel dorpshuis is er niet. Reden om de gemeente op te roepen geld te reserveren en met een visie te komen: ontwikkel samen met de verenigingen plannen voor een dorpshuis.

Boxmeer doet dat niet. Volgens de gemeente zijn er geen aanwijzingen dat op korte termijn iets gaat veranderen bij de bestaande gemeenschapsaccommodaties en de plaatselijke horeca. Ingrijpen is dus niet nodig. lees meer op bron:https://www.gelderlander.nl/boxmeer/boxmeer-voldoende-ruimte-voor-verenigingen-in-zalencentra~a78cc43a/


«   »