overloon nieuws

Home » regionieuws » Wordt vrienden en win een CDA-taart

Wordt vrienden en win een CDA-taart

Gepubliceerd op 5 februari 2019 om 18:22

Hoewel de verkiezingen voor de Waterschappen en de Provinciale Staten pas over anderhalve maand plaats vinden zijn de verschillende verkiezingsborden inmiddels al in vele gemeentes gepland. Langzaam worden de politieke partijen actief en beginnen ze met hun campagne voor stemmen. Zo ook het CDA uit het Land van Cuijk. Na de bekendmaking van de kieslijst en kandidaten uit het Land van Cuijk begint nu ook de campagne voor stemmen.

In verschillende van de gemeentes in het Land van Cuijk hangen de CDA-posters al op de verkiezingsborden. CDA-kandidaat Marcel Thijssen, nummer 9 op de provinciale staten lijst en woonachtig in Beers, wordt prominent in beeld gebracht en gaat vol goede moed de verkiezingsstrijd in. “Het is ontzettend belangrijk dat het Land van Cuijk goed vertegenwoordigd wordt in de provincie. Dit zou ik graag namens het CDA willen doen. Hier heb ik echter wel hulp bij nodig. Een negende plek op de lijst biedt namelijk niet de garantie dat ik in de Provinciale Staten kom” aldus Marcel Thijssen. “Om hier zeker van te zijn heb ik voldoende voorkeursstemmen nodig om met een voorkeurszetel in de provincie te komen. Elke stem is daarom belangrijk. Ik heb het geluk de volle steun te krijgen van de CDA-afdelingen uit het Land van Cuijk. Er is een sterk campagneteam opgezet. Samen streven we naar een goed resultaat!”.

Marcel Thijssen is zelf geen onbekende in de politiek. Als fractievoorzitter namens het CDA in Cuijk heeft hij al veel ervaring opgedaan in de gemeentepolitiek. Nu wenst hij graag het Land van Cuijk te gaan vertegenwoordigen in de provincie. Thema’s die hij belangrijk vindt zijn onder andere bedrijvigheid, landbouw, duurzaamheid en mobiliteit. “Graag zet ik me namens het CDA in voor een busverbinding tussen Grave en Wijchen, een groei in het aantal bedrijven in het Land van Cuijk, een toename van het aantal (sociale)woningen voor jongeren en ouderen en het oplossen van de problemen rondom de maaslijn” aldus de CDA-kandidaat.

In de aankomende weken gaat Marcel Thijssen verschillende evenementen en activiteiten bijwonen in het Land van Cuijk om op die manier zijn kandidatuur en standpunten meer bekendheid te geven. “Naast het laten zien van mijn gezicht en het ophangen van posters, wens ik ook mensen via sociale media te bereiken. Een platform zoals Facebook is nieuw voor me, maar ik vind het belangrijk dat iedereen weet waar ik voor sta en wat mijn speerpunten zijn. Om die reden ga ik me de aankomende weken ook actief op Facebook laten zien. Om mijn speerpunten echter zo goed mogelijk te kunnen verspreiden, heb ik hulp nodig. Ik vraag iedereen dan ook om mijn berichten te delen en mij te ondersteunen door zo veel mogelijk volgers te generen. Om dit werk te belonen, zal ik bij elke 100e nieuwe volger een CDA-taart verloten onder de reeds aangemelde volgers! Heb je dus zin in een lekkere taart, voeg me dan snel toe op Facebook”.https://www.facebook.com/marcel.thijssen.90  https://cdabrabant.nl/

Het is de tweede keer dat de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen samen worden gehouden. Op 20 maart kunnen alle stemgerechtigde weer een stem uit gaan brengen op hun voorkeurspartij en persoon. De kozen leden van de Provinciale Staten kiezen vervolgens op 27 mei de Eerste Kamer leden.


«   »