overloon nieuws

Home » regionieuws » 16e American Tukkerday

16e American Tukkerday

Gepubliceerd op 29 juli 2019 om 16:37

Ook dit jaar staat Vroomshoop op  6, 7 en 8 september 2019 alweer voor de 16e keer het in teken van de American Tukkerday! Net als voorgaande jaren is de toegang tot de American Tukkerday geheel gratis voor zowel kijkers als bezitters van Amerikaanse voertuigen.

Ook dit jaar hebben we weer een zeer gevarieerd programma met o.a.

 • Chilipeper eetwedstrijd :

Hou je van pittig? Geef je op voor de Chilipeper eetwedstrijd!. Eet op zaterdag 7 september 5 pepers op een win $50,-

 • Pro Wrestling Showdown (WWE) worstelen

Op zaterdag 7 september is deze unieke vorm van Amerikaans entertainment te zien op de American Tukkerday in Vroomshoop; dit jaar zal er opnieuw een Nederlandse kampioenschap plaats vinden!

 • Burnout Team Spinning Wheels .

Een bijzondere show met een rokende Amerikaanse politieauto en bijzondere voertuigen.

 • Fastdraw Duel shooting

Duelschieten met orginele/replica wapens uit het Wilde Westen. Hoe snel kunnen de Cowboys hun wapen trekken en schieten?

 • Greyhound/schoolbus

Altijd al mee willen rijden in een schoolbus? Maak een rondrit door Vroomshoop in een echte Amerikaanse schoolbus/Greyhoundbus.

 • Show & shine contest

De mooiste Amerikaanse auto, motor en truck worden gekozen en winnen een leuke prijs!

 • Stands

Diverse stands met allerlei American Lifestyle producten: o.a. kleding, food, auto- en motoronderdelen.

 • Pinstripe-arties

Pinstripe Lot zal live haar bijzondere artwork laten zien en live plaatsen.

 • Airbrush Demo

Live demo van paintbrush op enkele onderdelen.

 • Tattoo-artiest

Altijd al een tattoo willen hebben of zien hoe een tattoo geplaatst word? Kom kijken naar deze needle-art van Eastside tattoo.

 • Kidscorner

Voor de kids is er de speciale Kidscorner met allerlei gratis activiteiten en natuurlijk een springkussen.
 

 • Live Muziek vrijdagavond

Schimanski bestaat sinds 2004 in dezelfde bezetting en kenmerkt zich door het coveren van de beste rock bands met een eigen “Schimanski” sound.

Nu eens geen cliché praatjes over hoe geweldig Schimanski is, met een rete-strakke sound dat je gezien en gehoord moet hebben etc..etc.., allemaal niet zo interessant. Schimanski kicks ass en that's it!

Schimanski's play list bestaat uit nummers die recht in je smoel worden gespeeld zonder flauwekul. Nirvana, Pearl Jam, Queens of the Stone Age, Foo Fighters maar ook Cheap Trick en The Romantics staan op de heilige lijst van Schimanski. Schimanski gaat voor 110% maximaal en niet voor middelmaat. Punt.

 • Live muziek zaterdag

The Billy Bops  The Billy Bops, Geniet van klassieke Rock and roll en Rockabilly nummers van onder andere Elvis, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochran, Danny Gatton, The Stray Cats en vele meer.

The Greendogs    Klassieke rocksongs op authentieke wijze gespeeld met een zeer hoog swing gehalte. Liedjes van Wanda Jackson, Janis Martin, Collins Kids, Carl Perkins en Elvis. Maar ook hedendaagse artiesten zoals Brian Setzer, Paladins en Imelda May komen voorbij. En om in stijl te blijven steekt de band zich in vintage kleding zodat u het gevoel krijgt dat u wordt mee genomen naar de jaren 50 begin 60.

The Bossles  Een nieuwe Southern Rock Tribute uut 't Ooosten des lands, een mooie mix van in de eerste plaats Southernrock met de classics van o.a. Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers, The Outlaws en meer aangevuld met blues, bluesrock en alles wat we leuk vinden om te spelen. Flitsende gitaarduels, samenzang, lange solo’s op een stevige basis van bass & drum ... Southern Rock zoals het hoort !

Plork en de aannemers   Enkele jaren geleden zag Plork en de Aannemers het levenslicht, wat begon als een geintje in de kroeg is uitgegroeid tot een rockende stampende feestmachine met het geingehalte hoog in het vaandel.

Dit is natuurlijk niet vreemd want alle leden van de band hebben hun sporen in de showbusiness ruimschoots verdiend. Zo was Plork jarenlang voorzanger in een kozakkenkoor, Aannemer 1 was tamboer bij de fietsfanfare van de Raboploeg, Aannemer 2 speelt nog steeds bij een dakkapel uit Laren en Aannemer 3 was 4 jaar lang solist bij het Klingeltingel Dreieck Ensemble uit Steinfurt. Door deze verschillende invloeden heeft Plork en de Aannemers zich ontwikkeld tot een unieke en veelzijdig inzetbare band.

Van jaarmarkt tot sportpaleis, van buurtkroeg tot feesttent, overal waar Plork en de Aannemers zijn geweest is het publiek totaal verbouwereerd achtergebleven alsof er een tornado door de straat is getrokken.

 

Op zaterdagavond is er een specactulaire vuurshow op muziek.

Wij zijn door de belastingdienst aangemerkt als bijzonder evenement, dus je kunt met je geschorste Amerikaan op onze meeting komen; voor meer info zie onze website.

Kom je het hele weekend, meld je dan even aan (in verband met het ontbijt). Als je verzekerd wilt zijn van een leuk plekje wees dan op tijd aanwezig.

Wij verheugen ons er nu al op om je te mogen begroeten op onze 16e American Tukkerday!

We zijn nog bezig met enkele activiteiten, zodra hier meer over bekend is ver,melden we dit op onze website en Facebook, zodat je niets hoeft te missen.

Don't forget to like our Facebookpage!

Facebook logo

www.americantukkerday.nl

Adres American Tukkerday, Africalaan Vroomshoop


«   »