overloon nieuws

Home » regionieuws » Start Cultureel Café Sint Anthonis

Start Cultureel Café Sint Anthonis

Gepubliceerd op 12 september 2019 om 18:34

De letter R is weer in de maand dus weer tijd voor extra culturele vitaminen.Het Cultureel Café  Sint Anthonis begint donderdag 26 september a.s. met een nieuw seizoen.

Vanaf 20.00 uur bent u welkom in De Heksenboom, Bosweg 40 te Sint Anthonis, waar om 20.30 uur het culturele programma van die avond van start gaat.De avond wordt muzikaal opgeluisterd door ons vaste huisorkest Chase-4 dat de klanken van hun jazzmuziek met vol enthousiasme de ruimte zal doen vullen waar de mensen tijdens hun drankje en praatje kunnen genieten van deze jazzy sfeer.De gasten van deze avond zijn: Vin Baltussen en Werner Hendriks, Jacky Geurts en Karin Verhaak. Vin en Werner zijn al enkele jaren bezig met hun kledingproject Painted Jack. Geen alledaagse confectiejasjes, maar originele en unieke jasjes met een kunstzinnig patroon. Het ontwerp van dat patroon kan op de persoonlijke wens van de drager van het jasje afgestemd worden en op die wijze maken kleren echt de man. Overigens uiteraard ook voor vrouwen uitermate geschikt om zich te onderscheiden van de confectiedictatuur. De jasjes worden op de maten van de dragers gemaakt en een beter passend model is amper mogelijk. Mode op een hoogst persoonlijk en artistiek niveau.Jacky Geurts uit Beugen is een vermaard glaskunstenares. Als hoofdtechniek gebruikt ze flamework, waarbij het roodgloeiende glas tijdens het artistieke proces met een brander wordt bewerkt. De transparantie en helderheid van het glas inspireren Jacky om met deze techniek haar fascinerende kunstobjecten te realiseren. Nationaal en internationaal is ze een gewaardeerde kunstenaar met uitnodigingen voor deelname aan tentoonstellingen, workshops en lezingen en haar werk is in talrijke collecties vertegenwoordigd.     Karin Verhaak uit Grave is onze nieuwe columniste voor dit seizoen. Na het voortreffelijk optreden van Harry Peppinck tijdens het vorige seizoen hebben we nu Karin Verhaak bereid gevonden om dit seizoen als columniste op te treden. Haar zienswijze op de gebeurtenissen in de wereld zal met een vlijmscherpe tong en feministische kijk daarop verwoord worden in haar bijdrage. En deze wereld kan zomaar het Land van Cuijk zijn, maar ook een nationaal of internationaal opvallend of juist minder opvallend maar wel duidelijk aanwezig verschijnsel zijn. Kortom: weer stof tot napraten tijdens de tussentijdse pauzes onder het genot van een drankje en de jazzmuziek van Chase-4.   Welkom in het Cultureel Café Sint Anthonis op donderdag 26 september a.s. in De Heksenboom, Bosweg 40 in Sint Anthonis vanaf 20.00 uur, entree € 2,50.

Beeldmateriaal beschikbaar gesteld door:Jacky Geurts: Jacky Geurts Karin Verhaak: Karin Verhaak Painted Jack: Bureau Vormidabel grafische vormgeving

Klik op de foto voor de vergroting 


«   »