overloon nieuws

Home » regionieuws » Burgemeester Karel van Soest van gemeente Boxmeer over de coronacrisis

Burgemeester Karel van Soest van gemeente Boxmeer over de coronacrisis

Gepubliceerd op 17 maart 2020 om 20:13

Beste inwoners,

Het zijn uitzonderlijke tijden die nogal wat van ons allen vragen. Als burgemeester ben ik me er ten zeerste van bewust, dat alle maatregelen rondom het coronavirus een stevige impact hebben op onze inwoners. In ons land hebben we sinds de Tweede Wereldoorlog niet met zulke ingrijpende beperkingen op ons sociaal leven te maken gehad.

Ik zie bij onze inwoners en ondernemers ondanks alle zorgen, vooral ook begrip. Hartverwarmend hoeveel mensen iets willen betekenen voor anderen die het moeilijk hebben. Of het nu gaat om het doen van boodschappen voor mensen die dat zelf niet kunnen, of een aanbod om kinderen op te vangen van ouders die hard nodig zijn in een van de cruciale sectoren.

We zijn ons er gelukkig met z’n allen van bewust dat de mensen in de zorg echt heel hard nodig zijn. Met bewondering en respect zie ik hoe zij ondanks de grote druk de schouders er onder blijven zetten. In het Maasziekenhuis, maar ook in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Het belangrijkste is dat we ook voor elkaar blijven zorgen. Oog blijven hebben voor elkaar. Hamsteren is bijvoorbeeld helemaal niet nodig, er is genoeg, maar zorgt er wel voor dat iemand na een lange werkdag voor een leeg schap staat.

Laten we blijven kijken hoe we een ander kunnen helpen, maar ook aangeven als we wat hulp kunnen gebruiken. Al moeten we nu vooral juist contact vermijden, toch kunnen we ook nu door samenwerking deze tijd beter doorkomen. Er voor elkaar zijn, is nu belangrijker dan ooit.

Het gemeentehuis blijft bereikbaar voor onze inwoners. Bel (0485) 585911 voor vragen aan de gemeente of kijk op www.boxmeer.nl/corona. Voor vragen over het virus en algemene vragen kunt u ook terecht op www.rivm.nl.

Ik wens u heel veel sterkte om de komende weken goed door te komen.

Burgemeester Karel van Soest

lees meer op bron:https://www.boxmeer.nl/inwoners/nieuwsberichten_41418/item/bericht-van-de-burgemeester_60973.html


«   »