overloon nieuws

Home » regionieuws » boetes voor overtreden coronamaatregelen

boetes voor overtreden coronamaatregelen

Gepubliceerd op 5 april 2020 om 16:31

De politie Boxmeer heeft op 3 april meerdere boetes uitgeschreven in verband met het niet houden van de anderhalve meter afstand.

op 3 april in de avond heeft de Politie Boxmeer actief gecontroleerd op de noodverordening.
Dit heeft 14 waarschuwingen opgeleverd. Daarnaast troffen de agenten
 twee personen die al eerder door de agenten waren gewaarschuwd. Deze kregen als nog een bekeuring en kunnen een boete van 390 euro (plus 9 euro administratiekosten) tegemoet zien.

Vraag jezelf bij alles af of je in staat bent om 1,5 meter afstand te houden. Niet omdat je anders een bekeuring kunt krijgen, maar omdat je anders bijdraagt aan het verspreiden van een virus waar mensen aan kunnen overlijden.

Alle informatie over het Coronavirus vind je op:
https://www.politie.nl/them…/coronavirus-en-politiewerk.html

https://nl-nl.facebook.com/PolitieBoxmeer/

Melding doen over niet houden aan coronaregels

Op de mijngemeente app en de button ‘melding doen’ op www.boxmeer.nl,  kun je nu ook terecht voor meldingen van overtredingen op de coronaregels.

Wanneer doe je een melding?

Als je op plekken (structureel) groepjes mensen ziet die zich niet aan de geldende regels houden van maximaal 2 mensen, die een afstand van anderhalve meter in acht houden. Let op! Deze regel geldt niet voor kinderen tot en met 12 jaar, onder toezicht van een of meerdere volwassenen, die anderhalve meter afstand van elkaar blijven.

Waarom deze mogelijkheid?

In onze gemeente houdt de overgrote meerderheid zich gelukkig aan de regels. Maar het helpt de toezichthouders om te weten waar ze, behalve de plekken die ze zelf al in beeld hebben, het beste kunnen controleren. #alleen samen krijgen we corona onder controle.https://www.boxmeer.nl/inwoners


«   »