overloon nieuws

Home » regionieuws » WijkLeerbedrijf Boxmeer aan de slag met nieuwe doelstellingen

WijkLeerbedrijf Boxmeer aan de slag met nieuwe doelstellingen

Gepubliceerd op 16 april 2020 om 20:45

Het College van B&W heeft ingestemd met het verstrekken van een subsidie voor de doorontwikkeling van het WijkLeerbedrijf.

Het WijkLeerbedrijf in Boxmeer is in 2018 gestart door een samenwerking van ROC Nijmegen (locatie Boxmeer), Calibris Advies en de gemeente Boxmeer. In 2019 zijn ook Sociom, Zorggroep Pantein en Woningcorporatie Mooiland aangehaakt. Het doel van het WijkLeerbedrijf Boxmeer is het bieden van informele zorg en ondersteuning aan mensen in de wijk. Het gaat hierbij veelal om kwetsbare mensen die onvoldoende steun kunnen krijgen van hun eigen netwerk of om mantelzorgers die extra ondersteuning kunnen gebruiken.

Deze ondersteuning wordt geboden door studenten van de mbo-2 opleiding Dienstverlening tijdens hun stageperiode. Zij leveren hiermee een actieve en zinvolle bijdrage aan de samenleving en het helpt hen op weg naar het behalen van een diploma en een passende betaalde baan of vervolgopleiding. Ondersteuning vindt plaats in de vorm van verschillende activiteiten zoals helpen bij dagbestedingsactiviteiten, boodschappen doen, licht huishoudelijke taken of door gewoon samen een praatje te maken. Kortom, allerlei dingen die het leven makkelijker en prettiger maken. Het WijkLeerbedrijf is er voor iedereen in de wijk die een steuntje in de rug kan gebruiken, van jong tot oud.

In 2020 en 2021 gaat het WijkLeerbedrijf aan de slag met nieuwe doelstellingen die samen met de gemeente Boxmeer zijn vastgesteld. Deze zijn gericht op groei van het aantal studenten dat kan worden ingezet, uitbreiding van de informele zorg, het uitvoeren van examens in de praktijk en het uitbreiden van de aanpak voor studenten van de opleidingen Verzorgende IG en Verpleegkundige binnen het WijkLeerbedrijf.

Wethouder Willy Hendriks-van Haren: “Kwetsbare mensen in onze gemeente worden door deze studenten ondersteund. Dat is goed voor onze gemeenschap én leerzaam voor de studenten. Dat maakt deze samenwerking zo waardevol. Mede door deze subsidie gaat het WijkLeerbedrijf de komende periode nog verder groeien: een mooi vooruitzicht voor ons allemaal.”

Het WijkLeerbedrijf werkt vanuit de centrale hal in Pantein Symfonie in Boxmeer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met René van Dijk, tel. 06-11702938 of via boxmeer@wijkleerbedrijf.nl

NB: Het WijkLeerbedrijf Boxmeer volgt de overheidsmaatregelen rondom corona. Hierdoor zijn de studenten van het WijkLeerbedrijf op dit moment en tot nader bericht niet inzetbaar voor informele hulp.


«   »