overloon nieuws

Home » regionieuws » Overlast eikenprocessierups melden bij de gemeente

Overlast eikenprocessierups melden bij de gemeente

Gepubliceerd op 19 mei 2020 om 20:02

Net als voorgaande jaren laat de eikenprocessierups ook in 2020 van zich spreken. De brandharen van de rupsen kunnen voor vervelende gezondheidsklachten zorgen en de gemeente krijgt er dan ook steeds meer meldingen over binnen. Ook op social media hebben veel inwoners het erover. de gemeente begrijpt de onrust over de rups, maar hoopt dat inwoners de overlast in de openbare ruimte vooral melden bij de gemeente.

Alle eikenbomen binnen de bebouwde kom en aan de doorgaande wegen buiten de bebouwde kom, zijn in het voorjaar preventief behandeld tegen de eikenprocessierups.  Dat zijn er in totaal 8000. Helaas geeft dat geen garantie op een processierupsvrij seizoen.Daarom worden nesten  die toch ontstaan weggezogen.

Hoe doet u een melding over processierupsen in de openbare ruimte?

Als u nesten van processierupsen in de openbare ruimte ziet, kunt u dat online melden via onderstaande link of de mijngemeente app.

Na de melding bepalen we op basis van de locatie en de mate van de overlast de aanpak en volgorde van de behandeling. We laten weten als uw melding is afgehandeld, behalve als het heel druk is. We hopen op uw begrip hiervoor.

Melding doen

U kunt hier een melding doen. U kunt daar ook checken of er al een melding is gedaan. Het is dan niet nodig om nogmaals de melding door te geven.

  1. Typ het woord processierups in het vak en klik op ‘zoek.
  2. U ziet alle meldingen die gedaan zijn en nog in behandeling zijn.
  3. U kunt inzoomen op de kaart naar de plek waar u de melding wilt doen
  4. Als hiervan nog geen melding is gemaakt, kunt u op de knop linksonder een nieuwe melding doen.

voor meer informatie over de Processierups of Bestrijding op eigen terrein of Natuurlijke bestrijding kijk op bron: www.boxmeer.nl/inwoners/processierups


«   »