overloon nieuws

Home » regionieuws » VERBINDING”, de eerste virtuele tentoonstelling van het Venrays Museum

VERBINDING”, de eerste virtuele tentoonstelling van het Venrays Museum

Gepubliceerd op 27 mei 2020 om 19:49

Venray

Tussen 5 juni en 23 augustus kan eenieder waar ook ter wereld deze tentoonstelling op de pc, tablet of smartphone bewonderen. 

Momenteel zijn alle musea gesloten voor publiek. Enkele musea stellen daarom belangstellenden nu in de gelegenheid tentoonstellingen digitaal te bezoeken. Daar start het Venrays Museum binnenkort ook mee.

Afgelopen weken is hard gewerkt om de tentoonstelling VERBINDING, die eerst fysiek gepland was, virtueel toegankelijk te maken. Nu belangstellenden niet naar het museum kunnen komen, komt het museum nu naar hen toe! Een ontzettend mooie en creatieve oplossing voor de beperkingen waar geleefd moet worden in de huidige corona-tijd.

In de tentoonstelling ‘VERBINDING’ is werk te bewonderen van leerlingen van de cursus keramiek van docent Arjen Bakermans en van Edwin de Klein, student aan de Kunstacademie. Allen hebben kunstwerken gemaakt rondom het thema verbinding, wat in deze tijd een dubbele lading met zich draagt. 

Het is bijzonder dat een tentoonstelling met ruimtelijk keramische werken gepresenteerd wordt via uw eigen beeldscherm. U ziet op het beeldscherm de kunstwerken nu niet 2 maar 3-dimensionaal. Om zo dicht mogelijk bij de ervaring te blijven bij het kijken naar ruimtelijke keramische werken is ervoor gekozen de kunstwerken met de zgn. 360° techniek te fotograferen, u kunt de kunstwerken daardoor vanuit alle aanzichten bekijken.

De tentoonstelling is voor iedereen toegankelijk via de website van het Venrays Museum. Naast dat er werk te bewonderen is kunt u ook het hele proces van het tot stand komen van deze tentoonstelling bekijken.

Iedereen is van harte welkom om de tentoonstelling VERBINDING te bekijken via www.venraysmuseum.nl 


«   »